Oι κάτωθι υπογεγραμμένοι σύλλογοι εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους 19 συμπολίτες μας από τον Δήμο Μονεμβασίας που διώκονται από την εταιρεία αιολικών WRE ΕΛΛΑΣ και δικάζονται την Πέμπτη, 27/1/2022 στη Σπάρτη.

Ζητούμε την απόσυρση των ανυπόστατων κατηγοριών εναντίον τους, βάσει των οποίων φέρονται στις 22/8/2018 να κατέθεσαν ψευδή στοιχεία στο Δασαρχείο Μολάων, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης και στο Α.Τ. Νεάπολης, αναφορικά με τη διάνοιξη δρόμου από την εταιρεία WRE ΕΛΛΑΣ, που θα εξυπηρετούσε την εγκατάσταση αιολικού σταθμού στην περιοχή των Τ.Κ. Κουλεντίων και Παντάνασσας του Δήμου Μονεμβασίας από τη συγκεκριμένη εταιρεία....

Το δε ανυπόστατο των κατηγοριών τεκμαίρεται άνευ πάσης αμφιβολίας από το γεγονός ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες των 19 πολιτών και, ακολούθως, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επέβαλε στην εν λόγω εταιρεία διοικητικό πρόστιμο ύψους 5.500 ευρώ!

Μάλιστα, με το από 23/12/2021 ψήφισμά του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου καταγγέλλει, όπως τονίζει, "τις ρεβανσιστικές και εκφοβιστικές πρακτικές της εταιρείας WRE EΛΛΑΣ, η οποία έχει κατηγορήσει και ζητάει την δίωξη σύσσωμου του Δημοτικού συμβούλιο του Δήμου Μονεμβασίας, φορέων, συλλόγων, επιτροπής αγώνα, ραδιοφωνικών σταθμών και πολιτών της περιοχής, που αντιτίθενται εδώ και 20 χρόνια στο αιολικό πάρκο, γιατί εξάντλησαν όλα τα νόμιμα μέσα και προχώρησαν σε ειρηνικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και ενημέρωσης για τους σχεδιασμούς της εταιρείας, όπως είχαν χρέος και καθήκον να κάνουν".

"Στόχος της εταιρείας", συνεχίζει το ΠεΣυΠ, "είναι ο εκφοβισμός με παντελώς ανυπόστατες κατηγορίες, προκειμένου να καμφθούν οι καθολικές αντιδράσεις στην περιοχή για την προβλεπόμενη εγκατάσταση και άλλων αιολικών πάρκων στον Κάβομαλιά, για τα οποία το ΠεΣυΠ έχει ομόφωνα απορρίψει την αδειοδότηση των περιβαλλοντικών όρων".

Επιπροσθέτως, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και τον δημοσιογράφο, Τάσο Σαραντή, εναντίον των οποίων επίσης στράφηκε νομικώς η εταιρεία WRE EΛΛΑΣ, για ρεπορτάζ με τον τίτλο "Οι ανεμογεννήτριες γεννούν βιομηχανία διώξεων". Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ απλώς περιέγραφε τη σωρεία νομικών διώξεων, αγωγών και μηνύσεων, που άσκησε η εταιρεία σε συμπολίτες μας, αλλά και σε ΜΜΕ και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μονεμβασίας, επειδή, με νόμιμους τρόπους, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση του ΑΣΠΗΕ της εταιρείας στις Τ.Κ. Κουλεντίων και Παντάνασσας.

Η εκδίκαση της αγωγής εναντίον της ΕΦ.ΣΥΝ. και του Τάσου Σαραντή έχει οριστεί για την 10/2/2022 και με αυτήν η εταιρεία αξιώνει το ποσό των 225.000 ευρώ από την εφημερίδα και τον δημοσιογράφο για δήθεν "δημοσίευση ψευδών, συκοφαντικών και προσβλητικών για την εταιρεία ισχυρισμών". Επιπλέον, η WRE ΕΛΛΑΣ αξιώνει 1000 ευρώ για κάθε επιπλέον αναφορά σε αυτήν, ενώ ζητεί να απαγγελθεί προσωρινή κράτηση 12 μηνών (!) στον δημοσιογράφο και στον Πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα, ως μέσο εκτέλεσης της απόφασης που θα εκδοθεί. Πρόκειται σαφώς για ρεβανσιστικές πρακτικές, που στόχο έχουν, όπως υπογραμμίζει και το ΠεΣυΠ, τον εκφοβισμό των πολιτών στην άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους και τη φίμωση της ελευθερίας του Τύπου.

Καταδικάζουμε τις συγκεκριμένες πρακτικές και συμπαραστεκόμαστε με κάθε τρόπο στους διωκόμενους.

ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ

1) Σύνδεσμος Νεαπολιτών «ΤΑ ΒΑΤΙΚΑ»

2) Ομοσπονδία Βατικιώτικων Συλλόγων Αττικής

3) Σύλλογος «ΤΟΥΛΙΠΑ ΓΟΥΛΙΜΗ»

4) Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων & Νοτιοανατολικής Λακωνίας – ΕΟΣ ΝΑΛ Μολάων

5) Σωματείο Καταλυμάτων & Ενοικιαζόμενων Σωματείων «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ»

6) Ναυτικός Όμιλος Βατίκων

 

Πηγή: ΑΝΤΙ ΑΙΟΛΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ (Ο ΑΣΚΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ)


Πρόσφατα άρθρα