Χιλιάδες κόσμος πλαισίωσε την αντιφασιστική συγκέντρωση στην Σταυρούπολη η οποία μετατράπηκε σε μία ογκώδη αντιφασιστική διαδήλωση 4.000 και πλέον ανθρώπων η οποία κινήθηκε σε ολόκληρη την Σταυρούπολη πριν καταλήξει στο σημείο αφετηρίας, την πλατεία Τερψιθέας. Το μαχητικό μπλοκ των αναρχικών, το οποίο συγκροτήσαμε από κοινού με άλλους συντρόφους από την περιοχή και όχι μόνο, στήριξαν τουλάχιστον 1000 άνθρωποι με κεντρικό σύνθημα ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.


Η ισχυρή και πολυπληθής περιφρούρηση, προστατεύοντας το σώμα του μπλοκ, λειτούργησε αποτρεπτικά για κάθε πιθανή σκέψη επίθεσης είτε από τους παρακρατικούς φασίστες είτε από τα κρατικά ένστολα σώματα καταστολής, τα οποία από νωρίς είχαν περικυκλώσει τον χώρο της συγκέντρωσης και προστάτευαν τους φασίστες, όπως έπραξαν πετώντας χημικά προς την αντιφασιστική συγκέντρωση λίγη ώρα πριν την ώρα του καλέσματος ή όταν ολόκληρη διμοιρία επιστρατεύτηκε λίγο αργότερα ως συνοδεία φασιστοειδών που κινούνταν στο απέναντι πεζοδρόμιο από την αντιφασιστική συγκέντρωση.


Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό, δεν μπορεί να είναι αποκομμένος από τον αγώνα ενάντια στην ίδια τη πηγή, το ίδιο το σύστημα εξουσίας κράτους και κεφαλαίου που γεννά και θρέφει τον φασιστικό εσμό ως αντεπαναστατική εφεδρεία. Ακριβώς για αυτό ο ουσιαστικός αντιφασιστικός αγώνας οφείλει να είναι αντικρατικός και αυτό ακριβώς είναι που καθιστά τους αναρχικούς ως την πιο επικίνδυνη για την κυριαρχία πολιτική δύναμη που πρέπει να χτυπήσει.


Εμείς ως αναρχικοί και αναρχικές, δηλώνουμε πως οποιαδήποτε κρατική ενορχήστρωση πριμοδότησης της φασιστικής εφεδρείας θα μας βρει μαχητικά απέναντι, σε κάθε πεδίο που αυτή εκφράζεται. Σε σχολεία, σχολές, χώρους δουλειάς, γειτονιές και προπαντός στον δρόμο. Η πάλη ενάντια στον σάπιο κόσμο της εξουσίας, του κράτους και του κεφαλαίου, ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις απαιτεί συνεχή και οργανωμένο αγώνα. Κοινωνική αυτοοργάνωση, ταξική αλληλεγγύη, μαχητική αντίσταση.


ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ


ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ


Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο&Κόκκινο»,
μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων