Ενημέρωση από την 3η μέρα του φεστιβάλ κατειλημμένων χώρων και συλλογικοτήτων

Χθες Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη πραγματοποιήθηκε η 3η μέρα του 2ου ελευθεριακού φεστιβάλ κατειλημμένων χώρων και συλλογικοτήτων όπου έλαβε χώρα στο ΑΠΘ.

H τρίτη μέρα του φεστιβάλ ξεκίνησε με την εκδήλωση "Ζαπατίστας, οι γυναίκες με την εξεγερμένη αξιοπρέπεια" με τη συμμετοχή αναρχικών γυναικών από την Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης|Ο.Σ. Αυτή εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί πρώτα στο 3ο ελευθεριακό φεστιβάλ της Α.Π.Ο. στην Αθήνα, τον Ιούλιο και αναφέρεται στις γυναίκες Ζαπατίστας, ενώ περιλαμβάνει μαρτυρίες τους κατά την έναρξη της επανάστασης το 1994, πως τη βίωσαν οι ίδιες σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο.

Στη συνέχεια ακολούθησε η εκδήλωση "ο αγώνας ενάντια στην έμφυλη βία, τις διακρίσεις και την πατριαρχία από αναρχική σκοπιά" στην οποία τοποθετήθηκαν αναρχικές γυναίκες που συμμετέχουν στη συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρο και Κόκκινο". Με αφορμή τις πρόσφατες γυναικοκτονίες που έχουν συμβεί τους τελευταίους μήνες αλλά και λόγω του  συνεχούς αγώνα που δίνεται ενάντια στην πατριαρχία και το σύστημα που τη γεννά θίχτηκαν κάποια βασικά στοιχεία όσον αφορά την πατριαρχία, την έμφυλη βία και έγινε κριτική σε  κάποιες αντιλήψεις μακρινές σε σχέση με την αναρχική σκοπιά πάνω σε αυτά τα ζητήματα.

Το φεστιβάλ συνεχίστηκε με τη μουσική βιβλιοπαρουσίαση της ποιητικής συλλογής "Νάρκη" της Νένας Δούρου και με ρεμπέτικα σχήματα. 

16318804015891631880401598