ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

Τα ξημερώματα της 18ης Σεπτέμβρη 2013, παρακρατικό τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής πραγματοποιεί δολοφονική επίθεση στο Κερατσίνι και ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας πέφτει νεκρός από το μαχαίρι του φασίστα Ρουπακιά. Η θεσμική δίωξη της Χ.Α. που ακολούθησε τη δολοφονία του Π.Φύσσα στόχευε από τη μία στην εκτόνωση της κοινωνικής οργής και την αναχαίτιση της ανάπτυξης μίας κοινωνικής έκρηξης (λίγα χρόνια μόλις μετά την κοινωνική εξέγερση του 2008) και από την άλλη επιχειρούνταν, μέσα από αυτήν τη δίκη φιάσκο, που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβρη του 2020, να προβληθεί το κράτος ως ο μοναδικός εγγυητής της «δημοκρατικής ομαλότητας», καθώς και να ξεπλυθεί το ίδιο από το ότι οι θεσμοί, οι μηχανισμοί και οι άνθρωποί του είναι που δημιούργησαν και εξέθρεψαν τον παρακρατικό μηχανισμό της Χ.Α., με τα φασιστικά τάγματα εφόδου να λειτουργούν στο πλάι των επίσημων κατασταλτικών μηχανισμών.

Μέσα στις σημερινές συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και πανδημίας -όπου για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία εντείνονται οι όροι εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης και οι κοινωνικοί και ταξικοί αποκλεισμοί- το κράτος σε κατάσταση πανικού συνεχίζει την άγρια κατασταλτική του επίθεση σε όσους και όσες αγωνίζονται ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Ταυτόχρονα, επιχειρεί να επαναφέρει στο προσκήνιο τις φασιστικές και παρακρατικές του εφεδρείες για να συσπειρώσει τα ακραία συντηρητικά κομμάτια της κοινωνίας- κομμάτια που εμφανίζονται είτε ως εκφραστές συνωμοσιολογικών αφηγήσεων που προέρχονται από την ακροδεξιά είτε ως φασιστικές γκρούπες και που το ίδιο έχει διαμορφώσει συστηματικά μέσω της καλλιέργειας της αντίδρασης, της μισαλλοδοξίας και του εθνικισμού- και να τα ενεργοποιήσει στην κατεύθυνση τρομοκράτησης του κόσμου του αγώνα και επιβολής του φόβου στους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους.

Η μάχη ενάντια στην καταστολή και τις φασιστικές συμμορίες, την υποβάθμιση της ζωής μας, την εκμετάλλευση και τη λεηλασία της φύσης είναι συνεχής, χωρίς αυταπάτες ότι ο αγώνας ενάντια σε κράτος και παρακράτος μπορεί να καταπολεμηθεί σε δικαστικές αίθουσες. O αντιφασιστικός αγώνας δεν μπορεί παρά να είναι κομμάτι του συνολικού αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο και η μόνη ρεαλιστική προοπτική για την κοινωνία είναι η οργάνωση και χειραφέτηση των από τα κάτω και η ανατροπή του κόσμου του κράτους και του καπιταλισμού για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας, ισότητας, ελευθερίας, δικαιοσύνης.

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

8 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Σάββατο 18 Σεπτέμβρη

Κερατσίνι, Παύλου Φύσσα 60, 17.30

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση