Η μεγαλειώδης διαδήλωση της Πέμπτης εξέφρασε στο δρόμο την κοινωνική δυναμική της Κατάληψης. Οι χιλιάδες φοιτητές/τριες, αγωνιζόμενοι/ες και όλοι, όσοι στήριξαν, το μπλοκ των συλλόγων Φυσικού, Θεάτρου και της Κατειλημμένης Πρυτανείας επισφράγισαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη συνέχεια της Κατάληψης.


Καλούμε τους συλλόγους μεταπτυχιακών, διδακτορικών και καθηγητών να στηρίξουν και να κοινοποιήσουν τα αιτήματά μας. Να συναντηθούμε όλοι/ες φοιτητές/τριες, μεταπτυχιακοί/ες, διδακτορικοί/ρισσες, καθηγητές/τριες, εργαζόμενοι εντός και εκτός πανεπιστημίου και κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας στο Κατειλημμένο Κέντρο Αγώνα της Πρυτανείας, ώστε να υψώσουμε συλλογικές αντιστάσεις ενάντια στην Εκπαιδευτική Αναδιάρθρωση, την αυταρχικότητα και βία του Κράτους, της Αστυνομίας και των Πρυτανικών Αρχών.

Απαιτούμε:

- Κατάργηση του Νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη
- Καμία δίωξη στους 31 συλληφθέντες/συλληφθείσες της 22/2
- Παραίτηση του Πρύτανη Παπαϊωάννου
- Άνοιγμα των σχολών με τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων και με μέριμνα της υγείας των φοιτητών και εργαζομένων
- Διακοπή των εκπαιδευτικών διαδικασιών από τους καθηγητές
- Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας – δίψας Δ.Κουφοντίνα

Καλούμε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους να λάβουν αγωνιστικές αποφάσεις και να στηρίξουν την κατάληψη πρυτανείας.
Kαλούμε τους φοιτητές, τους κοινωνικούς φορείς και τα σωματεία, πολιτικές συλλογικότητες και κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας να συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στις βίαιες τακτικές του κράτους, την καταστολή και την επιβολή μέτρων ολοκληρωτισμού.


Πρόγραμμα Κατάληψης:

Σάββατο 27/2
7:00 Κάλεσμα στήριξης της Κατάληψης
14:00 Εκδήλωση – Συζήτηση με τους συλληφθέντες/συλληφθείσες της αστυνομικής εισβολής της Δευτέρας 22/2

Κυριακή 28/2
7:00 Κάλεσμα στήριξης της Κατάληψης
14:00 Εκδήλωση – Συζήτηση με τους συλλόγους Φυσικού Α.Π.Θ., Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου για τον αγώνα ενάντια στον Νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη

*οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ανοιχτό χώρο και τηρώντας όλα τα μέτρα ατομικής και συλλογικής αυτοπροστασίας.

Συντονιστική Συνέλευση Κατειλημμένης Πρυτανείας, Παρασκευή 26/2