Ειναί γνωστή τοις πάσοι η διαρκής υποτίμιση των δημόσιων δομών και των κεκτημένων των κοινωνιών κινημάτων. Από την κατακρεούργηση της υγείας, και των δημόσιων νοσοκομείων, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, εώς και το σύνολο της δημόσιας παιδείας. Αυτό, τόσο σε επίπεδο νομοσχεδίων, πολιτικής βούλησης και κινήσεων, όσο και στην διαρκή παραμέληση τον δομών μέριμνας. Ένα ακόμη παράδειγμα των παραπάνω είναι η ανεξέλεγκτη πτώση ασανσέρ στις εστίες του ΑΠΘ με προφανή κίνδυνο για την ζωή όλων των εστιακών φοιτητών και όχι μόνο. Ένα ακόμη γεγονός που συγκαταλέγεται σε μία λίστα μεταξύ άλλων μαζί με ελλιπή πυρασφάλεια, αντισεισμική και αντιπλημμυρική προστασία, με έλλειψη βασικών αγαθών όπως ζεστό νερό, ανεπαρκή θέρμανση και ψύξη και ίντερνετ και τέλος με την ύπαρξη ανθυγιεινών συνθηκών μέσα στα δωμάτια, με μούχλα και υγρασία να τρώνε τους τοίχους δυσχεραίνοντας σταδιακά την υγεία των οικότροφων.


Άμεση είναι η αντίδραση των κρατικών λακέδων, των διοικητικών αρχών του πανεπιστημίου και των ΜΜΕ να αποποιηθούν εξ’ ολοκλήρου τις ευθύνες, χωρίς να μπορεί κανείς ουσιαστικά να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη για το τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση που το ασανσέρ δεν ήταν άδειο. Πώς εξάλλου να εξηγήσεις στους φοιτητές ότι αν δεν πέθαναν στα Τέμπη, απο το ξύλο και τα χημικά των ΜΑΤ όλα τα τελευταία χρόνια, είναι τυχεροί για το ότι δεν δεν σκοτώθηκαν στο ίδιο τους το σπίτι.


Στα πλαίσια κινητοποίησης του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ) στην Φιλοσοφική του ΑΠΘ, ενόσο για ακόμη μία φορά αναζητούνταν οι ευθύνες του ίδιου του πρύτανη Χαράλαμπου Φειδά, εκείνος σε μία απέλπιδα προσπάθεια διάσωσης της υπόθεσης επικαλείται τον «εγκλωβισμό» του από την μαζα των φοιτητ(ρι)ών και καλεί τις αστυνομικές δυνάμεις. Έτσι λοιπόν έχουμε για ακόμη μία φορά την εισβολή των μπάτσων στο άσυλο και την βάναυση καταστολή των αγωνιζόμενων φοιτητών, με ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΕΛΤΑ και ασφαλίτες, προπηλακισμούς, ξύλο και συλλήψεις καταφέρνουν να διασπάσουν το στοιβαρό φοιτητικό σώμα που υπερασπίστηκε μαχητικά την παρουσία του σε μία κινητοποίηση φοιτητικού συλλόγου (!), εντός της Παλιάς Φιλοσοφικής του ΑΠΘ.


Κάθε μέρα γίνεται ακόμη και πιο σαφής, σε μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνικής βάσης η εντεινόμενη υποβάθμιση της ανθρώπινης ζωής, όπως ορίζει η κρατική ατζέντα. Στον βωμό του κέρδους θυσιάζει χιλιάδες ανθρώπους, όπως έχουμε ήδη δει σε πολλαπλά παραδείγματα όπως το κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη, της φονικές πυρκαγιές και τις καταστροφικές πλημμύρες, τους δεκάδες πλειστηριασμούς πρώτης οικίας και την γενικευμένη φτοχωποίηση της κοινωνικής βάσης, ιδιωτικοποιώντας ταυτόχρονα κάθε πτυχή της ζωής μας. Επιπλέον η καταστολή παίζει κομβικό ρόλο, όχι μόνο ως το μαστίγιο στα πλαίσια του σάπιου κρατικού – καπιταλιστικού συστήματος, αλλά αποτελεί και ένα απο τα πιο βασικά χαρακτηριστικά του.


Απέναντι στην λαίλαπα του εξουσιαστικού συστήματος είναι σαφές πως ο μόνος τρόπος υπεράσπισης των κεκτημένων αγώνα, περνάει μέσα από την αναρχική οργάνωση και τον αγώνα. Εμείς, οι αναρχικοί/ες, οι φοιτητ(ρι)ές, οι εργαζόμενοι/ες να υψώσουμε αντιστάσεις ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, η οποία το μόνο που μας προσφέρει είναι φτώχια και εξαθλίωση. Έτσι ώστε να οικοδομήσουμε έναν νέο κόσμο πραγματικής ελευθερίας, ισότητας και δικαιοσύνης. Για να φτιάξουμε έναν κόσμο που να χωράει πολλούς κόσμους.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ/ΣΤΙΣ 5 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΤΙΣ 10/10

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/10 10:00 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμο-Μαύρο & Κόκκινο μέλος της Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


Πρόσφατα άρθρα