Σήμερα το μεσημέρι δυνάμεις της αστυνομίας εισβάλουν στον χώρο της κατάληψης Libertatia συλλαμβάνοντας 11 άτομα και κάνοντας δύο προσαγωγές. Οι κατηγορίες είναι η διατάραξη οικιακής ειρήνης και η παραμονή σε διατηρητέο κτίριο δίχως την άδεια της αρμόδιας αρχής και απείθεια. Στη συνέχεια σφράγισαν τις εισόδους, ενώ δυνάμεις της ΕΛΑΣ παραμένουν και περιφρουρούν το χώρο.


Παράλληλα με τις δολοφονίες μεταναστών στα σύνορα, τις ατελειώτες καμμένες εκτάσεις δασών, την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση της κοινωνικής βάσης και λίγο πριν την έναρξη της ΔΕΘ και τα εγκαίνια του νέου κύκλου κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, το κράτος επιλέγει να χτυπήσει και να εκκενώσει την εδώ και 16 χρόνια κατειλημμένη Libertatia. Είναι συνολικά η τέταρτη εισβολή στο κτίριο της Libertatia μετά τον εμπρησμό της από φασίστες στις 21/1/2018, με το συνολικό αριθμό των συλλήψεων να φτάνει τις 27, ενώ δεν έχει ούτε μια σύλληψη για τα φασιστοειδή που την έκαψαν . Το κράτος σε ένα κατασταλτικό μπαράζ εδώ και αρκετούς μήνες προσπαθεί να σβήσει τους κινηματικούς χώρους και τις δομές αγώνα που αντιστέκονται απέναντι σε ένα σάπιο και χρεωκοπημένο σύστημα.


Από την Κρήτη μέχρι τη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα οι καταλήψεις μάχονται και αντιστέκονται. Δεν παραδίνονται. Εμείς σαν κατάληψη Libertatia αγωνιζόμαστε σκληρά εδώ και πολλά χρόνια να ανοικοδομήσουμε το κτίριο και συνεχίσει η κατάληψη Libertatia να είναι ανοιχτή προσβάσιμη στην κοινωνία και τον κόσμο του αγώνα. Οι καταλήψεις είναι οι χώροι που προεικονίζουν τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε, έναν κόσμο ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης. Αν νομίζουν ότι θα παραδοθούμε είναι γελασμένοι. Θα μας βρουν μπροστά τους.

 


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΓΩΝΑ


Η LIBERTATIA ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ


ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 11 ΣΥΛΗΦΘΕΝΤΩΝ/-ΕΙΣΩΝ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ 19:30 στο Πάρκο της ΕΡΤ3


28/8/2024
Κατάληψη Libertatia