Ανάρτηση πανό επί της λεωφόρου Πέτρου Ράλλη, έξω από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον κρατούμενο φοιτητή Αθ. Πικάση.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΠΙΚΑΣΗ


Ο κρατούμενος Αθανάσιος Πικάσης, ο οποίος βρισκόταν φυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού, βρίσκεται από τις 5/7 σε απεργία πείνας. Ο λόγος είναι η μεταγωγή του στις φυλακές της Πάτρας, εξαιτίας της οποίας αδυνατεί να συνεχίσει τις σπουδές του στο ΙΕΚ Κορυδαλλού και στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΠΑΔΑ, με αποτέλεσμα να χάσει την εξεταστική του. Τον αγώνα του Αθανασίου Πικάση στηρίζουν με επιστολή τους 150 κρατούμενοι της Α’ πτέρυγας φυλακών Κορυδαλλού, υπερασπιζόμενοι την ελεύθερη πρόσβαση των φυλακισμένων στην παιδεία, καθώς και η διευθύντρια του ΙΕΚ στο οποίο φοιτά.
Το Κράτος, για ακόμη μια φορά, αποκαλύπτει ποια είναι η πραγματική του ατζέντα για όσους βρίσκονται υπό την αιχμαλωσία και τον έλεγχό του: στέρηση κάθε ελευθερίας, βίαιες μεταγωγές χωρίς αιτιολόγηση, τραμπουκισμοί από τα ένστολα καθάρματα. Η επίθεση που γίνεται αυτή τη στιγμή στον κρατούμενο Αθανάσιο Πικάση αποτελεί μόνο ένα κομμάτι της ευρύτερης επίθεσης του Κράτους στην κοινωνία, και ειδικά στα πιο ευάλωτα μέλη της. Με την ελεύθερη πρόσβαση στην παιδεία να αμφισβητείται για ακόμη μια φορά, όπως έχει γίνει σε πολλές άλλες περιπτώσεις κρατουμένων που ξεκίνησαν επίσης απεργία πείνας για να την υπερασπιστούν, ο κρατικός μηχανισμός ωθεί τους αιχμαλώτους του κοινωνικού και ταξικού πολέμου προς την απομόνωση, με απώτερο σκοπό να κάμψει και να εξαφανίσει κάθε φωνή αντίστασης εναντίον του, και να εξουθενώσει όσους συνεχίζουν να στέκονται παρά τον εγκλεισμό.
Ο αγώνας του Αθανασίου Πικάση για την επαναμεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, με σκοπό την συνέχιση των σπουδών του, αποτελεί μέρος του ευρύτερου αγώνα που δίνουμε, τόσο για μια ελεύθερη κοινωνία και παιδεία, όσο και ενάντια στη φυσική, ψυχολογική, κοινωνική και οικονομική εξόντωση όσων αντιστέκονται στην κρατική - καπιταλιστική βαρβαρότητα. Στον πόλεμο τον οποίο δέχεται η κοινωνία από το Κράτος, στον οποίο οι αμυνόμενοι πρέπει να βάλουν μπροστά τα ίδια τους τα σώματα, προκειμένου να υπερασπιστούν τα αυτονόητα που κατακτήθηκαν με αγώνες, οφείλουμε να στεκόμαστε δίπλα σε όσους και όσες δέχονται τις άμεσες συνέπειες και αντίποινα. Οφείλουμε να μη ξεχάσουμε τους αιχμαλώτους του κοινωνικού και ταξικού πολέμου, γιατί αλλιώς κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε τον ίδιο τον πόλεμο.


ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΙΚΑΣΗ
ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΜΕΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ Σ’ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ


Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας