ΦΟΙΤΗΤΙΚΈΣ ΕΚΛΟΓΈΣ: 1 Η ΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΙΑ
364 ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Για ακόμα μια φορά θα υπάρξουμε μάρτυρες του εκλογικού τσίρκου που στήνεται κάθε χρόνο στα πανεπιστήμια που σπουδάζουμε ή δραστηριοποιούμαστε. Οι αντιπρόσωποι των κομματικών παρατάξεων θα κινητοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους, και θα τους καθοδηγήσουν στο μαντρί τους, δηλαδή στις κάλπες. Οι εκλογές είναι απαραίτητες για την ύπαρξη των κομματικών μαγαζιών, δηλαδή των φοιτητικών παρατάξεων, είτε αυτές τάσσονται στην αριστερά, είτε στην δεξιά.
Από την μια οι δεξιές παρατάξεις, με καλύτερο παράδειγμα την ΔΑΠ, βασίζονται κυρίως στην πελατειακές σχέσεις. Δωροδοκούν τα θλιβερά υποκείμενα που συγκεντρώνουν γύρω τους με σημειώσεις, φοιτητική ζωή και καλοπέραση, και το κυριότερο, το ενδεχόμενο της κοινωνικής ανέλιξης. Θα πρέπει να γνωρίζουν τα φοιτητικά στελέχη της ΔΑΠ, ότι εφόσον η Νέα Δημοκρατία κηρύττει πόλεμο στην κοινωνική βάση, χρησιμοποιώντας την καταστολή, την συγκάλυψη και την επιβολή αντεργατικών νόμων, έχουν μερίδιο συνενοχής. Θα γίνουν λοιπόν αναγκαστικά οι αποδέκτες της κοινωνικής αντιβίας μέσα στα πανεπιστήμια.
Από την άλλη, τα αριστερά κόμματα, ενταγμένα στο υπάρχον σύστημα καταπίεσης και αντλώντας την ύπαρξη τους μέσα από αυτό, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθούν στους πανεπιστημιακούς χώρους, αντλώντας ανθρώπινο δυναμικό. Τα μέσα τους είναι η κατασκευή εργαλειακών ανθρώπινων σχέσεων, η εμπορευματοποίηση της επανάστασης, η αυτο-θυματοποίηση, και τέλος, η ολική καταστροφή της ατομικής έκφρασης και δημιουργικότητας.
Η παρακμή αυτή φτάνει στο απόγειό της στην περίοδο των φοιτητικών εκλογών. Την μέρα που θα σε καλέσουν να επικυρώσεις το σύστημα τους. Την μέρα δηλαδή που θα σου ζητήσουν να δρουν για λογαριασμό σου. Η ανανέωση των ιεραρχικών σχέσεων μέσα στον φοιτητικό σύλλογο και η εκλογή των αντιπροσώπων συντηρούν το υπάρχον σύστημα, το σύστημα της καταπίεσης και της συντριβής των αδύναμων. Ψήφος σημαίνει παραίτηση από την κοινωνική εξέγερση.
Ενάντια στην λογική της παραίτησης και της ανάθεσης, απέχουμε συνειδητά από τις φοιτητικές εκλογές. Δεν χρειαζόμαστε καθοδηγητές, αντιπροσώπους και διοικητικά συμβούλια. Θα αγωνιζόμαστε για συνελεύσεις βάσης μέσα στις σχολές μας, απαλλαγμένες από εξουσιαστικές ιεραρχικές σχέσεις, με εργαλείο τα ανοιχτά πλαίσια και τα ελευθεριακά σχήματα. Μέχρι την ολική καταστροφή εξουσίας ανθρώπου πάνω σε άνθρωπο.


ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ


Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας