8η Μάρτη - Ημέρα αντίστασης και αγώνα
Η γυναικεία χειραφέτηση δεν είναι το αίτημα των γυναικών για την ισότητα τους στη διαχείριση της εξουσίας, όπως προσπαθεί να αναδείξει ο κυρίαρχος εξουσιαστικός χώρος, αλλά ένας αγώνας συνολικός, ένας αγώνας από τα κάτω που ξεκίνησε από τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες από μετανάστριες εργάτριες στον χώρο της κλωστοϋφαντουργίας στις ΗΠΑ, τις αρχές του 20ου αιώνα. Από γυναίκες που βίωναν την εκμετάλλευση και εξεγέρθηκαν κατοχυρώνοντας την 8η Μάρτη ως ημέρα μνήμης αντίσταση και αγώνα. Η 8η Μάρτη δεν είναι απλά η «γιορτή τη γυναίκας», όπως θέλουν να παρουσιάζουν και να εξυμνούν οι αφηγήσεις της κυριαρχίας, αποχαρακτηρίζοντας και υποβαθμίζοντάς την. Αντιθέτως, για εμάς, αποτελεί σημείο για τους αγώνες των γυναικών για χειραφέτηση, ζωή και ελευθερία.
 
Τα τελευταία χρόνια, έρχονται στην επιφάνεια οι πιο φριχτές και αποτρόπαιες πτυχές του εξουσιαστικού, κρατικό-καπιταλιστικού συστήματος. Ζούμε σε έναν κόσμο που οδηγεί την κοινωνική πλειοψηφία στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση, που δολοφονεί στα χερσαία και υδάτινα σύνορα της Ευρώπης, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στα αστυνομικά τμήματα, που οξύνει την κρατική κατασταλτική βία απέναντι σε όσες και όσους αγωνίζονται με συλλήψεις, διώξεις και βασανισμούς διαδηλωτών/τριών, με εκκενώσεις καταλήψεων και με τη στοχοποίηση ευρύτερα του αναρχικού κινήματος, που προωθεί την έμφυλη βία και συγκαλύπτει κυκλώματα trafficking, (παιδο)βιασμούς και γυναικοκτονίες, που πριμοδοτεί τις φασιστικές συμμορίες και την επανεμφάνισή τους στον δημόσιο χώρο και που αυξάνει τους πολεμικούς εξοπλισμούς.
 
Η έμφυλη βία αποτελεί αναπόσπαστο και οργανικό κομμάτι του εξουσιαστικού και καπιταλιστικού κόσμου. Για εμάς δεν μπορεί να καταπολεμηθεί ούτε από το σύστημα που την καλλιεργεί, όμως ούτε και ατομικά, καθώς η εξάλειψη της έμφυλης καταπίεσης περνά μέσα από τον αγώνα για την γυναικεία χειραφέτηση.
 
Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος, θα βρισκόμαστε στον δρόμο συνεχίζοντας και ενισχύοντας τον αγώνα των γυναικών έναντια στο σάπιο κόσμο της εξουσίας.
Ο αγώνας ενάντια στην πατριαρχία είναι αγώνας απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας, διαρκής και συνολικός ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση των γυναικών. Δεν περιμένουμε πως η λύση θα έρθει θεσμικά, από τον κόσμο της εξουσίας. Γνωρίζουμε καλά πως η αλλαγή θα έρθει από τα κάτω και αδιαμεσολάβητα, με αλληλεγγύη και μαχητική αντίσταση. Προτάσσουμε τη συλλογικοποίηση και την οργάνωσή μας με γυναίκες που στέκονται η μια δίπλα στην άλλη και χτίζουν κοινότητες αγώνα, μέσα στις οποίες μπορούν να επικοινωνήσουν όσα βιώνουν και που δεν σιωπούν απέναντι στη βία, αλλά αγωνίζονται οργανωμένα για να την εξαλείψουν. Ως αναρχικές και ως γυναίκες δηλώνουμε ξεκάθαρα πως κράτος, καπιταλισμός και πατριαρχία θα γκρεμιστούν με την ενδυνάμωση του αγώνα μας, μέσα από την οργάνωση μας, μέσα από το χτίσιμο κοινοτήτων αλληλεγγύης και ελευθερίας παντού.
 
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΑ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΣ
ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ
 
ΠΟΡΕΙΑ: Παρασκευή 08/03 στις 18:00, Καμάρα
 
Ελεύθερες Γυναίκες || Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό Μαύρο & Κόκκινο (Α.Π.Ο.-Ο.Σ.)
 
8marthEG