ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΤΡΙΤΗ 14/11, 09:00 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

 

Το βράδυ της 22/10/2021 καταδιώκεται από αστυνομικές δυνάμεις ένα κλεμμένο όχημα, στο οποίο υπάρχουν τρεις νεαροί. Αφού το όχημα έχει ακινητοποιηθεί, ο μπάτσοι το γαζώνουν στην κυριολεξία ρίχνοντας 38 σφαίρες, με αποτέλεσμα ο Νίκος Σαμπάνης να δολοφονηθεί, ενώ ο δεύτερος επιβαίνοντας εκ των τριών τραυματίζεται.

Η συνέχεια είναι κωμικοτραγική και ολίγον τι αναμενόμενη με το κράτος και τους λοιπούς, σιχαμένους ξεπλυματίες του (ΜΜΕ, ελληνική αστυνομία) να πασχίζουν διακαώς να συγκαλύψουν το περιστατικό, εστιάζοντας στον ρατσισμό και γενικότερα στο επικίνδυνο ιδεολόγημα του φασισμού που τόσο εύκολα βρίσκει έρεισμα στην ελληνική κοινωνία. Έτσι λοιπόν, είναι σημαντικό να τονιστεί από τους κρατικούς φορείς το καμίας σημασίας γεγονός πως το θύμα ήταν Ρομά, επομένως αναμφισβήτητα επικίνδυνο εγκληματικό στοιχείο και ως εκ τούτου καλώς έπραξαν οι αστυνομικοί και το σκότωσαν.

Το βράδυ του Σαββάτου 23 Οκτώβρη, καλέστηκε στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση στην Καμάρα ενάντια στην κρατική δολοφονία, την οποία τα ΜΑΤ χτύπησαν άγρια, κατορθώνοντας να συλλάβουν 4 διαδηλωτές, μεταξύ αυτών και δυο συντρόφισσές μας, μέλη της Αναρχικής Συνέλευσης φοιτητών Quieta Movere.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια αυτών των δυο χρόνων που ακολούθησαν, η αστυνομική βία δε καταλάγιασε ούτε λίγο. Η δολοφονία του 16χρονου Ρομά -και πάλι- Κώστα Φραγκούλη, ο ξυλοδαρμός της 16χρονης αντιφασίστριας στο Νέο Ηράκλειο, που παρευρισκόταν σε αντιφασιστική συναυλία, καθώς και ο θάνατος του Κώστα Μανιουδάκη έπειτα από τον ξυλοδαρμό που υπέστει κατά τον αστυνομικό έλεγχο, αποτελούν ακράδαντες αποδείξεις της βιοπραγίας από τα ένστολα καθάρματα.

Φέτος μετράμε άλλη μια κρατική δολοφονία Ρομά από σφαίρα μπάτσου. Στις 12/11 δολοφονείται 17χρονος μετά από καταδίωξη μπάτσου στη Βοιωτία. Το συμβάν έρχεται να προστεθεί στις τακτικές της αστυνομίας να δολοφονεί εν ψυχρώ και μετά να δημιουργεί ιστορίες φαντασίας για όπλα που εκπυρσοκροτούν και 17χρονα παιδιά που βρίσκονται "από ατύχημα" με μια σφαίρα στον θώρακα. Το συμβάν προστίθεται στις τακτικές της αστυνομίας να δολοφονεί εν ψυχρώ και μετά να δημιουργεί ιστορίες για όπλα που εκπυρσοκροτούν και 17χρονα παιδιά που βρίσκονται "από ατύχημα" με μια σφαίρα στον θώρακα.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΠΑΙΔΙ - Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΠΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

 

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere

afisa quietamovere dikastiriasampanis 14112023

 

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 14/11 9.00ΠΜ

Στις 22 Οκτωβρίου 2021 τρεις νεαροί, επιβαίνοντες σε κλεμμένο όχημα, -άοπλοι ωστόσο- προσπάθησαν να διαφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο. Επτά άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ έριξαν πάνω τους 40 περίπου σφαίρες, δολοφονώντας εν ψυχρώ τον 20χρονο οδηγό και τραματίζοντας έναν 16χρονο που επέβαινε στο αυτοκίνητο, ενώ ένας τρίτος ανήλικος κατάφερε να διαφύγει. Ξεκίνησε λοιπόν αμέσως η προπαγανδιστική εκστρατεία συγκάλυψης από τα ΜΜΕ, αναφέροντας τη δολοφονία ως συμπλοκή και παρουσιάζοντας τους ένστολους δολοφόνους να βρίσκονται σε άμυνα και τραυματισμένοι. Επιβεβαιώθηκε αργότερα από βίντεο ότι δεν υπήρξε καμία συμπλοκή και οι μπάτσοι απλά άδειασαν τα όπλα τους στο διερχόμενο αυτοκίνητο χωρίς να δεχτούν πυρά και πως δεν υπήρξε κανένας μπάτσος τραυματίας.

Λίγες ώρες αργότερα δημοσιοποιήθηκε πως η ομάδα της ΔΙΑΣ που πραγματοποιούσε την καταδίωξη του αυτοκινήτου με τους 3 νεαρούς, είχε λάβει εντολή από το κέντρο να σταματήσει. Μετά την επιβεβαίωση ότι δεν υπήρξε συμπλοκή κι ότι ο 20χρονος που εκτελέστηκε εν ψυχρώ ήταν άοπλος, μιας και τα βίντεο από κόσμο που απλά κατέγραψε το περιστατικό είχαν αρχίσει να διαρρέουν στα social media, άρχισε να αναγράφεται σε όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ ότι ο νεκρός είναι Ρομά, σεσημασμένος για άλλα αδικήματα και ότι, όντας εγκλωβισμένος κάνοντας με το αυτοκίνητο όπισθεν, επιχείρησε τον εμβολισμό των αστυνομικών, προκειμένου να κατευθυνθεί η κοινή γνώμη προς την υπεράσπιση των μπάτσων δολοφόνων.


Το βράδυ του Σαββάτου 23 Οκτώβρη, καλέστηκε στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση στην Καμάρα ενάντια στην κρατική δολοφονία, την οποία τα ΜΑΤ χτύπησαν άγρια, κατορθώνοντας να συλλάβουν διαδηλωτές, μεταξύ αυτών και συντρόφισσα μας, μέλος του τοπικού συντονισμού.
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια αυτών των δυο χρόνων που ακολούθησαν, η αστυνομική βία δε καταλάγιασε ούτε λίγο, εντούτοις είδαμε απίστευτες βιαιοπραγίες και φρικαλεότητες να λαμβάνουν χώρο με πιο χαρακτηριστική τη δολοφονία του 16χρονου ρομά -και πάλι- Κώστα Φραγκούλη. Ο 16χρονος έφυγε από βενζινάδικο στη Θεσσαλονίκη, χωρίς να πληρώσει τα 20 ευρώ που είχε βάλει στο αγροτικό του αυτοκίνητο. Κατά την καταδίωξή του από δυνάμειες των ΔΙΑΣ δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι, ενώ 2 μέρες αργότερα πέθανε. Τραγική ειρωνεία, πως ο Κώστας πέθανε στις 5 Δεκέμβρη, μια μέρα πριν την επέτειο της δολοφονίας του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Καθώς γράφαμε αυτή την ανακοίνωση, ένας ακόμα 17χρονος Ρομά, έπεσε νεκρός από πυροβολισμού μπάτσου στη Βοιωτία, καθιστώντας απολύτως προφανές ότι για το κράτος και την ελληνική αστυνομία, οι Ρομά - όπως άλλωστε και οι μετανάστ(ρι)ες- αποτελούν φονεύσιμο πληθυσμό! Ένα ακόμα παράδειγμα της κατασταλτικής αστυνομικής βίας αποτελεί κι ο σοβαρός τραυματισμός της 16χρονης αντιφασίστριας στο Νέο Ηράκλειο, η οποία παρευρισκόταν σε αντιφασιστική συναυλία και δέχτηκε πολύ σοβαρά -έως θανάσιμα- χτυπήματα από την αστυνομία, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο νοσοκομείο με πολλαπλές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Νεκρός και ο Κώστας Μανιουδάκης έπειτα από τον ξυλαδαρμό που υπέστη από τα ένστολα καθάρματα τον φετινό Σεπτέμβρη κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου.


Παράλληλα, εδώ και ενάμιση χρόνο οι φρικαλεότητες των σιχαμένων εντολοδόχων του κράτους έχουν εγκαθιδρυθεί και στα πανεπιστήμια σε μια γενική κατεύθυνση πλήρους απονοηματοδότησης του ασύλου, καθότι ομάδες των ΜΑΤ έχουν στρατοπεδεύσει ανενόχλητοι εντός των πανεπιστημιακών χώρων με γελοίες προφάσεις, Οι τραυματισμοί φοιτητ(ρι)ών από μπάτσους, η αφειδώλευτη ρίψη χημικών και κρότου λάμψης, οι βίαιες συλλήψεις αποτελούν πλέον καθημερινότητα.


Η πληθώρα των αστυνομικών κτηνωδιών καταδεικνύει το πλέον προφανές, ότι δηλαδή οι πρακτικές των μπάτσων δεν αποτελούν ούτε μεμονωμένα περιστατικά ούτε μια παρεκτροπή από τη δημοκρατική ομαλότητα, αλλά οργανικό κομμάτι του κράτους και της δημοκρατίας για την καταστολή των αγώνων και των αντιστάσεων με οποιοδήποτε κόστος. Άλλωστε, η διακαής προσπάθεια των ΜΜΕ να συγκαλύψουν τα περιστατικά, αμαυρώνοντας πολλές φορές τη μνήμη των θυμάτων και προσηλυτίζοντας έτσι την κοινή γνώμη αποδεικνύει τον επικίνδυνο τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κράτος.

Δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε φυσικά, τις αδιάκοπες πυρκαγιές με τις οποίες ήρθαμε αντιμέτωποι το καλοκαίρι, καθώς και τις πλημμύρες, φαινόμενα που στοίχισαν τη ζωή σε ανθρώπους, φαινόμενα που κατεστρεψαν τα σπίτια τους αφηνοντάς τους στον δρόμο, φαινόμενα που λεηλάτησαν τη φύση. Τα φαινόμενα βαφτίστηκαν από τους διάφορους θεσμικούς φορείς "ανεξέλεγκτα" σε μια ακόμη προσπάθεια εκ μέρους του κράτους να αποποιηθεί των ευθυνών του απέναντι στα τραγικά συμβάντα που λαμβάνουν χώρα διαρκώς.

Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό σε κάθε έκφανση της καθημερινής ζωής, από τις γυναικοκτονίες και τη συγκάλυψη βιαστών, παιδεραστών & κακοποιητών, από την καταστολή εργατικών αγώνων και τη βία ενάντια σε φοιτητές & φοιτήτριες στο ΑΠΘ, την καταπάτηση του ασύλου με τη στρατοπέδευση ΜΑΤ εντός του πανεπιστημιακού χώρου, το ξύλο και τις πολυάριθμες συλλήψεις αγωνιστ(ρι)ών, τις απανωτές εκκενώσεις καταλήψεων, την κανονικοποίηση του θανάτου από το δυστύχημα στα Τέμπη, τους πνιγμούς μεταναστριών στα νερά του Αιγαίου ,πως το κράτος και οι ένστολοι εντολοδόχοι του διαθέτουν το μονοπώλιο της βίας που με κάθε ευκαιρία το εξαπολύουν, χωρίς φραγμούς είτε μέσω του αναβαθμισμένου εξοπλισμού τους είτε μέσω της συγκάλυψης, της αδιαφορίας, της υποβάθμισης και της απόδοσης δικαιοσύνης. Γιατί είναι η βία της εξουσίας, αυτή που ασκούν με την κάλυψη του επίσημου νόμου, αυτή που τους επιτρέπει να σκοτώνουν και να βασανίζουν ανενόχλητοι. Συνεχίζουν να διαπράττουν κρατικά εγκλήματα, με την νομιμοποίηση των ΜΜΕ και το ξέπλυμα της αστικής δικαιοσύνης επιχειρώντας -με ξεκάθαρους όρους- την εξόντωση των φτωχών και των αποκλεισμένων.

Μέσα στο διάστημα της πανδημίας του covid-19 και της υγειονομικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο, το κράτος ανάμεσα στην επιλογή της ανασυγκρότησης του με όρους πρόνοιας και την αντίστοιχη με όρους καταστολής επέλεξε χωρίς καμία σκέψη το δεύτερο γιατί η κοινωνική πρόνοια θεωρείται μια παρωχημένη παραχώρηση που αναγκάστηκε να κάνει ο καπιταλισμός σε ένα προηγούμενο στάδιο. Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός δεν χρειάζεται -και δεν μπορεί- να υποσχεθεί τίποτε. Η αύξηση του κόστους διαβίωσης και η γενικευμένη ακρίβεια είναι η μοναδική προοπτική του καπιταλισμού για τη σωτηρία του. Κι όσο περνάει ο καιρός είναι μαθηματικά βέβαιο πως όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας θα έρχονται αντιμέτωπα με τις ολέθριες συνέπειες αυτής της κρίσης, ενώ η μεταφορά των ευθυνών στη «διεθνή συγκυρία» και τον πόλεμο αποτελεί ξεκάθαρη προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών των κυβερνώντων .

Η εξουσία δολοφονεί. Παντοτινές προυποθέσεις της είναι η εκμετάλλευση και ο θάνατος. Η μόνη πράξη που προϋποθέτει την ελευθερία είναι η διάλυση της εξουσίας για να βρει τόπο να αναπτυχθεί η κοινωνική δημιουργικότητα που αποτελεί το απόλυτο αντίθετό της, ως έκφραση αλληλεγγύης, ισότητας και αξιοπρέπειας. Ο φόβος των εξουσιαστών για την ώρα του πληβειακού ξεσηκωμού μεγαλώνει. Ας τον κάνουμε πραγματικότητα. Η λύση βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα. Εκεί που μπορούν να συντριβούν οι νόμοι και η δύναμη των ένστολων φρουρών της ζωής μας. Οργάνωση με ακηδεμόνευτους και αδιαμεσολάβητους όρους σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα. Ενότητα στη βάση, συντονισμός στη δράση.

Αλληλεγγύη και αντίσταση μέχρις εσχάτων!
ΠΛΗΜΜΎΡΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΈΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΉ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΉ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΙΣ/ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΕΣ/ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ | ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ

afisa topikosThess dikastiriaSampanis 14112023