ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ - ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ

ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Η εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που εξελίσσεται από τον Αύγουστο στα Εξάρχεια σηματοδοτεί από τη μια τη συνέχιση της κρατικής στρατηγικής που έχει- ανεξαρτήτως πολιτικής διαχείρισης -μόνιμα στο στόχαστρο την αγωνιστική γειτονιά των Εξαρχείων και από την άλλη την έναρξη της υλοποίησης, με επιθετικούς και κατασταλτικούς όρους, των αντικοινωνικών σχεδιασμών κράτους και επενδυτών που στοχεύουν στην ιδιοποίηση και τον έλεγχο των δημόσιων χώρων ευρύτερα, καθώς και των χώρων αστικού πρασίνου στην Αθήνα. Από το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, τον Λόφο του Στρέφη, μέχρι την πλατεία Εξαρχείων, από την Ακαδημία Πλάτωνος, το πάρκο Δρακόπουλο μέχρι το πάρκο Βουτιέ και τον λόφο του Φιλοπάππου κ.α.

Στα Εξάρχεια, οι συνεχείς μηχανοκίνητες περιπολίες, η στρατοπέδευση όλων των ειδών των ένστολων δολοφόνων του κράτους, οι ξυλοδαρμοί και οι συλλήψεις διαδηλωτών/τριών, το δολοφονικό χτύπημα διαδηλώσεων, η απαγωγή γυναίκας μέσα στο εργοτάξιο του μετρό και η κακοποίησή της από τα κρατικά τάγματα εφόδου, τα ασταμάτητα σεξιστικά σχόλια και οι παντός είδους απειλές δεν στοχεύουν παρά στην τρομοκράτηση και τη φίμωση κάθε κατοίκου, θαμώνα και περαστικού, στην αναχαίτιση των αυτοοργανωμένων και αδιαμεσολάβητων αγώνων και στην οπισθοχώρηση όσων αναπτύσσουν συλλογικές αντιστάσεις απέναντι στα καταστροφικά σχέδια της Εξουσίας.

Κάτω τα χέρια από τα Εξάρχεια των κοινωνικών και ταξικών αγώνων.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

  • που στοχεύουν ευρύτερα στο τσάκισμα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων.
  • που στοχοποιούν, ως κομμάτι της αντιεξεγερτικής πολιτικής του κράτους που εξελίσσεται από το 2009, τη γειτονιά των Εξαρχείων ώστε να σταματήσει να είναι συνυφασμένη με τους αγώνες που έχουν δοθεί και δίνονται απέναντι στον σάπιο κόσμο της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης και να ανασταλεί η ανάπτυξη πολιτικών και κοινωνικών διεργασιών.
  • που έρχονται σε αντιπαράθεση με τις κυρίαρχες αξίες και σχέσεις που επιβάλει η εξουσία.
  • που εκκενώνουν καταλήψεις, εγκαθιστούν ένα στρατό κατοχής στην περιοχή, ξυλοκοπούν νεολαίους/ες, τρομοκρατούν και παρενοχλούν κατοίκους και θαμώνες.
  • που καθοδηγούν και εποπτεύουν την ανάπτυξη των ναρκομαφιών που αποτελούν το μακρύ χέρι τους στην περιοχή, επιχειρώντας να συκοφαντήσουν και απονοηματοδοτήσουν το ανοιχτό, ελεύθερο και δημόσιο πεδίο που έχει διαμορφωθεί μέσα από τους αγώνες για ελευθερία, ισότητα και αλληλεγγύη.
  • που στοχεύουν στην πλήρη κοινωνική αποσάθρωση της περιοχής, την αλλοίωση των κινηματικών και αγωνιστικών χαρακτηριστικών των Εξαρχείων, την αποστέρηση της αγωνιστικής ιστορίας τους και τη μετατροπή τους σε ελεγχόμενη ζώνη κερδοφορίας. που προγραμματίζουν την ανάπλαση του λόγου του Στρέφη, τη δημιουργία μετρό στην πλατεία των Εξαρχείων και τη μετατροπή του Πολυτεχνείου σε μουσείο επιχειρώντας να ιδιοποιηθούν τον δημόσιο χώρο για την εμπορευματοποίησή του και τη μετατροπή του σε ζώνη κερδοφορίας, κάτι που αποτελεί μέρος των ευρύτερων σχεδιασμών ανάπλασης και «εξευγενισμού» του κέντρου της πόλης.

…..έχοντας ως παρακαταθήκη τις κινητοποιήσεις του παρελθόντος, διατηρώντας σταθερές θέσεις μάχης απέναντι σε κράτος, κεφάλαιο, κρατική καταστολή, ναρκομαφίες και κοινωνικό κανιβαλισμό

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Συγκέντρωση-πορεία: Σάββατο 17 Ιουνίου, Καλλιδρομίου και Εμ.Μπενάκη 13:00

αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Αριστοβούλου&Πυλάδου, Κ.Πετράλωνα