ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΛΕΙΜΜΕΝΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

Το πρωί της Δευτέρας 13/3 πραγματοποιήθηκε από την ‘Κίνηση Φοιτητων/τριων Σπουδαστριών/ων για την ελευθεριακή οργάνωση στην βάση’ κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ ενάντια στην υποβάθμιση των ζωών μας, με αιχμές το κρατικό – καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη αλλά και το ΠΔ-85-2022 σε βάρος των καλλιτεχνών, ως κομμάτι της γενικής αναδιάρθρωσης της εκπαίδευσης. Αυτή η κίνηση γίνεται εν μέσω καθημερινών κινητοποιήσεων, με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων, που διαδηλώνουν ενάντια στο σύστημα που δολοφονεί.

Λίγη ώρα μετά την κατάληψη, εμφανίζονται όλων των ειδών δυνάμεις καταστολής στον χώρο γύρω από την Πρυτανεία (ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ΟΠΚΕ), με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους καταληψίες, ενώ, άμεσα συγκεντρώνεται αλληλέγγυος κόσμος στα Προπύλαια, φωνάζοντας συνθήματα και αναρτώντας πανό. Το κράτος, για άλλη μία φορά, ενεργοποιεί τις κατασταλτικές του δυνάμεις για να τρομοκρατήσει αγωνιστές και να χτυπήσει τους καταπιεσμένους που αντιστέκονται.

Για άλλη μία φορά, γίνεται καταφανές ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική έχει εξαπολύσει έναν άνευ προηγούμενου πόλεμο εκμετάλλευσης και αφαίμαξης της κοινωνίας, που μετρά διαρκώς τις πληγές της από την κρατική και καπιταλιστική διαχείριση: η ιδιωτικόποιηση των συγκοινωνιών, της υγείας, της παιδείας, των φυσικών πόρων, οι κρατικές δολοφονίες στο Αιγαίο προσφύγων και μεταναστών, οι εν ψυχρώ δολοφονίες των Ρομά Νίκου Σαμπάνη και Κώστα Φραγκούλη, η κρατική καταστολή απέναντι σε όσους αγωνίζονται, οι επιθέσεις σε καταλήψεις και χώρους αγώνα αποδεικνύουν ότι το Κράτος και το Κεφάλαιο δεν έχουν να υποσχεθούν τίποτα άλλο παρά φτώχεια, εξαθλίωση και θάνατο. Από τη δολοφονική κρατική διαχείριση της πανδημίας μέχρι και το έγκλημα στα Τέμπη στόχος της εξουσίας και των εκάστοτε διαχειριστών της ήταν και είναι ο έλεγχος και το κέρδος, με όποιο κόστος. Στόχος δικός μας, των εκμεταλλευόμενων, των καταπιεσμένων, της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας οφείλει να είναι η οργάνωση των αντιστάσεων μας και η όξυνση του αγώνα μας για την ανατροπή αυτού του συστήματος και το χτίσιμο ένος καινούριου κόσμου που θα χωράει μέσα του όλους τους κόσμους, ενός χειραφετημένου, επαναστατημένου κόσμου ισότητας, ελευθερίας, αλληλλεγγύης.

Εκφράζουμε την αλληλλεγύη μας στους φοιτητές-τριες και σπουδαστές-στριες που προχώρησαν σήμερα στην κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ και σε όσους αγωνίζονται. Απαιτούμε την άμεση απόχωρηση των αστυνομικών δυνάμεων που έχουν περικυκλώσει την Πρυτανεία και την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των καταληψιών.

Συγκέντρωση έξω από την κατάληψη της πρυτανείας,

9:00 π.μ, Προπύλαια

10, 100,1000ΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

Από το ναυάγιο του Σάμινα και τα καμμένα χωριά της Ηλείας μέχρι τη Μάνδρα, το Μάτι και τα Τέμπη …
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ – ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΌΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Υγεία, παιδεία, στέγαση, τροφή

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΜΕΝΗ, ΑΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΑΚΡΑΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας, ΑΠΟ – Ο.Σ.


Πρόσφατα άρθρα