ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Μέσα σε συνθήκες βαθιάς συνολικής συστημικής κρίσης, το κρατικό καπιταλιστικό σύστημα επιταχύνει τις αναδιαρθρώσεις που βάζουν στο στόχαστρο κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, απαξιώνοντας βασικές κοινωνικές ανάγκες, την εργασία, την υγεία, την παιδεία, τη στέγαση, τη μετακίνηση.
Η συνεχής αύξηση των τιμών σε ρεύμα, καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης, η ολοένα και κλιμακούμενη κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, η θέσπιση και εφαρμογή χουντικής εμπνεύσεως νόμων, που μόνο στόχο έχουν την καταστολή και την εξαθλίωση, είναι αρκετά για να εντείνουν την ανισότητα ανάμεσα στα κοινωνικά στρώματα, εξυπηρετώντας τους σκοπούς των από τα πάνω. Σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, είτε μιλάμε για την εκπαίδευση, όπου ο νόμος 4777 εφαρμόζεται βήμα βήμα και ο δρόμος για τον νέο νόμο πλαίσιο ανοίγει, αποσκοπώντας την πλήρη εκμηδένιση των συνδικαλιστικών και πολιτικών κεκτημένων των φοιτητών/τριών, την μείωση των παροχών της φοιτητικής μέριμνας για την πλειοψηφία του φοιτητικού σώματος, την ιδιωτικοποίηση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, τα νέα πειθαρχικά που θα οδηγούν στην διαγραφή φοιτητών, την απαξίωση των πτυχίων μας, την πλήρη παράδοση της διαχείρισης του πανεπιστημίου στο διεθνές κεφάλαιο. Είτε μιλάμε για την εκπαίδευση, για τις συνθήκες εργασίας, την περίθαλψη, η πορεία προς τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό και οι ταξικές διακρίσεις απλώνονται όλο και περισσότερο.
Εμείς ως αναρχικές/οι φοιτήτριες/ές αντιλαμβανόμαστε τον αγώνα ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση ως αλληλένδετο κομμάτι του αγώνα ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, του αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας. Προτάσσουμε και αγωνιζόμαστε για έναν άλλον κόσμο που θα χωράει όλους τους κόσμους, έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας, αλληλεγγύης.
Για όλους αυτούς τους λόγους στηρίζουμε την κινητοποίηση για την Γενική Απεργία στις 9 Νοεμβρίου. Συγκέντρωση στα Χαυτεία στις 11:00, διαδηλώνουμε με το μπλοκ της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση.


ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙΣ
ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

 

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας


Πρόσφατα άρθρα