Το διήγημα που αναδημοσιεύουμε σήμερα προέρχεται από το συντροφικό εγχείρημα Το ελατήριο (blog).

Το ελατήριο είναι ένας ζωντανός, γράφων οργανισμός. Ένα έλασμα που γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην καταπράσινη Κυψέλη και κατοικεί ακόμα στο κέντρο της πόλης. Στο πλαίσιο της “δια βίου εκπαίδευσής” του, έχει ασκήσει δεκάδες επαγγέλματα δίχως να “προκόψει ποτέ”, με την στενόμυαλη οικονομική έννοια του όρου. Χάριν ευκολίας και για την αποφυγή φορολογικών μπερδεμάτων με τους υπόλοιπους υπηκόους, του δώθηκε κάποτε κι ένα κανονικό όνομα.

Αρνούμενοι πεισματικά και με συνέπεια την ενηλικίωσή μας ασχολούμαστε με μπάλα και sci-fi και φυσικά με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, οι πολίτες της μεσαίας τάξης της Κέτζ Σίτι, μιας μεγαλούπολης της Ανεπτυγμένης Γαίας, τηλε-εργάζονται αποκλειστικά στα μονοπώλια παροχής υπηρεσιών. Η εργοστασιακή παραγωγή επιτελείται από ανήλικους μετανάστες που μένουν σε κοντεηνάριδικα, σταθμευμένα στα ανοιχτά του λιμανιού της πόλης και τους οποίους οι αρχές αποκαλούν Γρίπες.

Στην επικράτεια της Κέητζ Σίτι το ποδόσφαιρο είναι απαγορευμένο.

Η μόνη ενασχόληση με τα ομαδικά αθληματα, είναι η παθητική διασκέδαση  μέσω της σύνδεσης των υπηκόων στον τρισδιάστατο κυβερνοχώρο για να απολαύσουν τα εικονικά παιχνίδια της τοπικής ομάδας με τις υπόλοιπες διεκδικήτριες του Κυπέλλου των Ενωμένων Ηπείρων. Προσομοιωμένοι σε κονσόλες, εντός των μικροαστικών σαλονιών τους, οι ευυπόληπτοι πολίτες στέλνουν μια φορά την εβδομάδα τα ολογράμματά τους στο στάδιο Κέητζ Αρένα και ξεσπούν κάθε τους απωθημένο μεταμορφώνοντας τους ψηφιακούς εαυτούς τους σε βίαια χουλιγκάνια.

Ο πρόεδρος της Κέητζ Σίτι, είναι ταυτόχρονα ο αποκλειστικός διαχειριστής του λιμανιού της πόλης και ο ιδιοκτήτης της ιδιωτικής αστυνομίας της. Παράλληλα, είναι ο αρχηγός και ο καλύτερος παίκτης της ομάδας, με alter ego προγραμματισμένο να σκοράρει όλα τα γκολ της.

Η αστική ρουτίνα κυλάει αρμονικά παράλογα μέχρι που οι Γρίπες αποφασίζουν να διοργανώσουν ένα δικό τους , πραγματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, χρησιμοποιώντας για μπάλες τα κεφάλια των ένστολων ανδροειδών που είναι επιφορτισμένα με την επιβολή του νόμου και της τάξης στα στενά της πόλης.

Υγ: Θα το λέμε και θα το ξαναλέμε πως οι ιστορίες φτιάχνονται για να ταξιδεύουν και να συναντούν την φαντασία των αναγνωστών. Για αυτό τον λόγο, αν σας αρέσει η συγκεκριμένη ιστορία, μην διστάσετε να πατήσετε το κουμπί της κοινοποίησης παρακάτω και να συνδράμετε σε αυτό το ταξίδι.

 


Πρόσφατα άρθρα