Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[α/α στέκι Αντίπνοια | Αθήνα] Κάλεσμα σε πορεία ενάντια στην ανάπλαση των Εξαρχείων
Σάββατο 24 Σεπτέμβριος 2022, 06:00pm
Επισκέψεις : 1370
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Μέσα στο καλοκαίρι, στο λόφο του Στρέφη εισέβαλαν μηχανικοί και εργολάβοι με τη συνοδεία ΜΑΤ ώστε να κηρύξουν την έναρξη των εργασιών ανάπλασης, ενώ λίγες ημέρες μετά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τοποθετήθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων για να διαφυλάξουν το φρούριο που ανεγέρθηκε προκειμένου να προφυλαχθούν οι εργασίες που αφορούν το μετρό. Τα ΜΑΤ, οι συνεχείς μηχανοκίνητες περιπολίες και η στρατοπέδευση διαφόρων ειδών ένστολων δολοφόνων του κράτους στα Εξάρχεια δεν στοχεύουν παρά στην τρομοκράτηση, τη φίμωση,την αναχαίτιση και το τσάκισμα κάθε κατοίκου, θαμώνα και συλλογικών εγχειρημάτων που αναπτύσσουν αντιστάσεις απέναντι στα καταστροφικά σχέδια της Εξουσίας.

Η εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση που εξελίσσεται από τον Αύγουστο στα Εξάρχεια σηματοδοτεί από τη μια τη συνέχιση της κρατικής στρατηγικής που έχει μόνιμα στο στόχαστρο την αγωνιστική γειτονιά των Εξαρχείων και από την άλλη την έναρξη της υλοποίησης, με επιθετικούς και κατασταλτικούς όρους, των αντικοινωνικών σχεδιασμών κράτους και επενδυτών που στοχεύουν στην ιδιοποίηση και τον έλεγχο των δημόσιων χώρων ευρύτερα, καθώς και των χώρων αστικού πρασίνου στην Αθήνα. Από το πάρκο Δρακοπούλου, το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, την Ακαδημία Πλάτωνος και τον λόφο του Φιλοπάππου, μέχρι τον λόφο του Στρέφη και την πλατεία Εξαρχείων κ.α.

Κάτω τα χέρια από τον λόφο του Στρέφη και τα Εξαρχεια των κοινωνικών και ταξικών αγώνων.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

  • που στοχεύουν ευρύτερα στο τσάκισμα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων.
  • που στοχοποιούν, ως κομμάτι της αντιεξεγερτικής πολιτικής του κράτους που εξελίσσεται από το 2009, τη γειτονιά των Εξαρχείων ώστε να σταματήσει να είναι συνυφασμένη με τους αγώνες που έχουν δοθεί και δίνονται απέναντι στον σάπιο κόσμο της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης και να ανασταλεί η ανάπτυξη πολιτικών και κοινωνικών διεργασιών που έρχονται σε αντιπαράθεση με τις κυρίαρχες αξίες και σχέσεις που επιβάλει η εξουσία.
  • που εκκενώνουν καταλήψεις, εγκαθιστούν ένα στρατό κατοχής στην περιοχή, ξυλοκοπούν νεολαίους/ες, τρομοκρατούν και παρενοχλούν κατοίκους και θαμώνες.
  • που καθοδηγούν και εποπτεύουν την ανάπτυξη των ναρκομαφιών που αποτελούν το μακρύ χέρι τους στην περιοχή, επιχειρώντας να συκοφαντήσουν και απονοηματοδοτήσουν το ανοιχτό, ελεύθερο και δημόσιο πεδίο που έχει διαμορφωθεί μέσα από τους αγώνες για ελευθερία, ισότητα και αλληλεγγύη.
  • που στοχεύουν στην πλήρη κοινωνική αποσάθρωση της περιοχής, την αλλοίωση των κινηματικών και αγωνιστικών χαρακτηριστικών των Εξαρχείων, την αποστέρηση της αγωνιστικής ιστορίας τους και τη μετατροπή τους σε ελεγχόμενη ζώνη κερδοφορίας.
  • που προγραμματίζουν την ανάπλαση του λόγου του Στρέφη, τη δημιουργία μετρό στην πλατεία των Εξαρχείων και τη μετατροπή του Πολυτεχνείου σε μουσείο επιχειρώντας να ιδιοποιηθούν τον δημόσιο χώρο για την εμπορευματοποίησή του και τη μετατροπή του σε ζώνη κερδοφορίας, κάτι που αποτελεί μέρος των ευρύτερων σχεδιασμών ανάπλασης και «εξευγενισμού» του κέντρου της πόλης.
    …..έχοντας ως παρακαταθήκη τις κινητοποιήσεις του παρελθόντος, διατηρώντας σταθερές θέσεις μάχης απέναντι σε κράτος, κεφάλαιο, κρατική καταστολή, ναρκομαφίες και κοινωνικό κανιβαλισμό

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Συγκέντρωση-πορεία: Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, 18:00 | Μουσείο (Πατησίων)