Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/-ριών Αθήνας
Πέμπτη 22 Σεπτέμβριος 2022, 05:00pm
Επισκέψεις : 1200
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ανταπόκριση από τη Πορεία στις 17/9 και Κάλεσμα σε Ανοιχτή Συνέλευση

Στην αντικατασταλτική πορεία, η οποία είχε καλεστεί στα Προπύλαια στις 17/09, αρκετά πριν από την ανακοινωμένη ώρα, μπάτσοι είχαν φροντίσει να παρευρεθούν στο σημείο, με σκοπό ο κόσμος να μη κατέβει στον δρόμο. Έπειτα, γνωστοποιήθηκε ότι η πορεία έχει απαγορευτεί με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ.

Ύστερα από αρκετή ώρα που πραγματοποιούνταν η συγκέντρωση, πριν καν ακόμη κατέβει ο κόσμος στον δρόμο, τα ένστολα καθάρματα επέλεξαν για άλλη μια φορά να διαλύσουν την πορεία με χημικά και κρότου λάμψης, και να κυνηγήσουν τους διαδηλωτές και τις διαδηλώτριες, χτυπώντας τους, αλλά και κάνοντας χρήση της αύρας.
Σημειωτέον πως η συγκεκριμένη ενέργεια επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές, καθώς ο συγκεκριμένος κόσμος ανασυγκτοτήθηκε στην πλατεία Ομονοίας, όπου και οι μπάτσοι επιτέθηκαν ξανά, με τον αγωνιζόμενο κόσμο να προσπαθεί μαχητικά, και να καταφέρνει, για πολλοστή φορά να ανασυγκροτηθεί.

Η κίνηση αυτή της αστυνομίας αναδεικνύει για ακόμη μια φορά πως στόχος του κράτους είναι η υποταγή μπροστά σε οποιαδήποτε ενέργειά του, στην προσπάθεια να διαλύσει και να καταστείλει οποιαδήποτε αντίδραση στους άθλιους σχεδιασμούς του.

Όπως και στη φοιτητική πορεία στις 14/9, έτσι και σε αυτή στις 17/9, το κράτος φρόντισε να δείξει πως δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση τη διατάραξη της "κανονικότητας" στο κέντρο της Αθήνας, τουλάχιστον όχι χωρίς την ακραία καταστολή που έχουμε δει να εκτυλίσσεται.

Ο εκφοβισμός αποτελεί βασικό εργαλείο του κράτους ενάντια στο φοιτητικό κίνημα. Με την απαγόρευση κάθε κινητοποίησης στον δρόμο, το κράτος στοχεύει στην αποστείρωση και την αποκλιμάκωση των αγώνων. Έτσι, όλο και λιγότεροι κατεβαίνουν στον δρόμο, υπό τον φόβο της αύρας, του ξύλου και των χημικών.

Από την πλευρά μας, ως αναρχικοί/ές φοιτητές/ριες, δεν πηγαίνουμε ούτε βήμα πίσω. Αντιστεκόμαστε απέναντι στις αισχρές πρακτικές του κράτους. Δεν υποχωρούμε και δεν υποτασσόμαστε. Θα μας βρουν απέναντί τους. Απέναντι σε κάθε δράση καταστολής του αγώνα μας θα βρίσκουν μπροστά τους μια υψωμένη γροθιά.

Γι' αυτό και καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/-ριών Αθήνας, στη πίσω αυλή της Α' ΦΕΠΑ (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου), τη Πέμπτη 22/9, στις 17:00

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ - ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ - ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Τοποθεσία πίσω αυλή της Α' ΦΕΠΑ (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου)