Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νίκη] Συγκέντρωση υπεράσπισης του ασύλου
Τρίτη 06 Σεπτέμβριος 2022, 11:00am
Επισκέψεις : 146
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ
6/9, 11:00 ΣΘΕΈπειτα από τις πρωινές δηλώσεις και εξαγγελίες εγκαταστασης των ΟΠΠΙ στο ΕΚΠΑ, το κράτος αποφασίζει άμεσα την ενεργοποίησή τους.
ΟΠΠΙ συνοδευόμενοι από πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις, κλούβες, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ
παρελαύνουν εμπρός της πύλης της Ούλωφ Πάλμε στο ΕΚΠΑ και της πύλης Κοκκινοπούλου στο ΕΜΠ.
Την ίδια στιγμή, στο ΑΠΘ, εξακολουθεί να υπάρχει κλούβα των ΜΑΤ στο στέκι του βιολογικού και τουρνικε στην πρυτανεία, ενώ εξαγγελίες μιλάνε για την είσοδο των ΟΠΠΙ στις αρχές του Οκτώβρη.

Δύο χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου 4777, ο αγώνας ενάντια στο σύγχρονο πανεπιστήμιο της αποστείρωσης και της καταστολής παραμένει ζωντανός.
Δε θα αφήσουμε τις σχολές μας να γίνουν στρατόπεδα των σωμάτων ασφαλείας.
Η είσοδος των ΟΠΠΙ να μας βρει στις συνελεύσεις, στις καταλήψεις, στις διαδηλώσεις και στις συγκρούσεις.
Το κράτος έκανε την κίνησή του, να βγούμε οργανωμένα και αδιαμεσολαβητα στην αντεπίθεση, υπερασπιζόμενοι/ες το άσυλο και τα κεκτημένα αγώνα μας.
Αλληλεγγύη στους/ις φοιτητές/ριες που αγωνίζονταιΤο άσυλο ανήκει σε όλη την κοινωνία, έξω από το campus μπάτσοι και μαφία
Αυτοοργάνωση αντίσταση αλληλεγγύη
Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους


Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere

 

------------------------------------------------------

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ
ΤΡΙΤΗ 6/9 11:00 ΣΘΕ


Λίγη ώρα μετά τα πρώτα άρθρα που ανακοίνωσαν την ενεργοποίηση της ΟΠΠΙ, αστυνομικές δυνάμεις (ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και ΟΠΠΙ) εμφανίζονται στην κεντρική πύλη του ΕΚΠΑ στην Ούλωφ Πάλμε και στην πύλη της Κανελλοπούλου στο ΕΜΠ. Στο μεταξύ στο ΑΠΘ υπάρχει ακόμα κλούβα των ΜΑΤ στο στέκι του βιολογικού, τουρνικέ στην πρυτανεία και ανακοινώσεις λένε για είσοδο των ΟΠΠΙ στις αρχές Οκτώβρη.
Ακολούθησε μαζική συγκέντρωση, η οποία χτυπήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Η κίνηση αυτή είναι πλήρως εναρμονισμένη με τη γενικότερη λογική της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης: •Εντατικοποίηση, πειθάρχηση και στοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.
•Κλειδώματα των πανεπιστημιακών χώρων, κατάργηση του ασύλου, πανεπιστημιακή αστυνομία ΟΠΠΙ, έλεγχοι, κάμερες, τουρνικέ, κάρτες εισόδου και face control.
•Μείωση των εισακτέων και ταξικοί φραγμοί, ισοτίμηση των πτυχίων των δημοσίων πανεπιστημίων με τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων και αξιολόγηση – συγχώνευση πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Διάσπαση των πτυχίων και ολοένα και μεγαλύτερη κατάργηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, απλήρωτες πρακτικές, πειθαρχικά συμβούλια, διαγραφές φοιτητ(ρι)ών στο ανώτατο όριο φοίτησης, ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση είναι μια επίθεση στις ζωές μας που συμπληρώνει τις επιθέσεις που δεχόμαστε συνολικά:
Ρεύμα, στέγαση, τρόφιμα, καύσιμα, ακρίβεια.
Σε αυτή λοιπόν την αποπνικτική συνθήκη να οργανωθούμε στη βάση και να μην αρκεστούμε στα ελάχιστα. Να σταθούμε εμπόδιο στα σχεδια τους. Δε θα παραδόσουμε τις σχολές και τις ζωές μας στα χέρια του κράτους και των ένοπλων δολοφόνων του. Αγωνιζόμαστε αυτοοργανομένα ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση με γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις.


Το άσυλο ανήκει σε όλη την κοινωνία
Κάτω ο νόμος 4777 - έξω οι μπάτσοι από τις σχολες
Οργάνωση στην βάση από τους φοιτητές
Εστίες αγώνα να γίνουν οι σχολές


Αυτοοργανωμένο σχήμα αρχιτεκτονικής