Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Αθήνα • Πατήσια] Πορεία γειτονιάς στο πάρκο Δρακόπουλου
Παρασκευή 01 Ιούλιος 2022, 07:00pm
Επισκέψεις : 1391
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Παρασκευή 1η Ιουλίου 2022, 19:00

Πορεία γειτονιάς στο πάρκο Δρακόπουλου

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΑΙ UNISON
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Το τελευταίο διάστημα, ο δήμος Αθηναίων και ο νυν δημάρχος Κ. Μπακογιάννης μεθοδεύουν την παράδοση των πάρκων, των πλατειών και των λόφων στο κέντρο της Αθήνας και ευρύτερα σε ιδιωτικές εταιρείες, με στόχο την εμπορευματοποίηση, την ιδιωτικοποίηση, την τσιμεντοποίηση και εν τέλει τον αποκλεισμό της κοινωνικής βάσης από αυτούς, την αποστείρωση και τον ολοκληρωτικό τους έλεγχο. Μέσω μιας σκανδαλώδους σύμβασης ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ, οι δημοτικές αρχές παραχώρησαν στην εταιρεία UNISON FACILITIES SERVICES τη διαχείριση και ανάπλαση πλήθους δημόσιων χώρων πρασίνου, μεταξύ των οποίων το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, όπου δραστηριοποιείται η συνέλευσή μας, το πάρκο Δρακόπουλου και ο λόφος του Στρέφη, στους οποίους επίκειται η άμεση έναρξη των έργων ανάπλασης.

Από πλευράς μας, συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε το πάρκο Κύπρου και Πατησίων που δημιουργήθηκε μέσα από τον ακηδεμόνευτο αγώνα κατοίκων και αλληλέγγυων έπειτα από την καταστροφή του από τις μπουλντόζες του Δήμου Αθηναίων τον Γενάρη του 2009, απέναντι στα επικείμενα σχέδια μετατροπής του σε τσιφλίκι κάθε λογής κερδοσκόπου. Το πάρκο είναι και θα παραμείνει ένας ανοιχτός, δημόσιος χώρος πρασίνου και εστία αντίστασης. Απέναντι στους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς δήμου και εταιρειών, απέναντι στις λογικές του κέρδους, της λεηλασίας και των αποκλεισμών, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ελεύθερους δημόσιους πράσινους χώρους ανοιχτούς σε όλους/όλες, ως κομμάτι του ευρύτερου αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ, ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΤΑ ΠΑΡΚΑ, ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων

Πρόσφατα άρθρα