Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Αθήνα] Διήμερο Οδοιπορικό Αντίστασης στη Πάρνηθα
Κυριακή 17 Ιούλιος 2022, 11:00am
Επισκέψεις : 1439
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κυριακή 17 Ιουλίου,

11:00 | Παιχνίδια για όλους και για όλες στο ΣΕΓΑΣ Πάρνηθας, πεζοπορική διαδρομή

Διήμερο Οδοιπορικό Αντίστασης στην Πάρνηθα

16-17 Ιουλίου 2022, στο παλιό "Ξενία"

Για 16η χρονιά μετά τη μεγάλη πυρκαγιά του 2007... ανεβαίνουμε στο βουνό με την καρδιά και το νου μας στον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής, της γης και της ελευθερίας... από την Πάρνηθα, τη Μεσοχώρα και τον Αχελώο, μέχρι τα Αγραφα και την Οίτη, τις Σταγιάτες και τις Σκουριές, την Κρήτη, την Εύβοια και τα νησιά... ενάντια στη λεηλασία και την καταστροφή της φύσης.

Το κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα, μέσα στη βαθιά του κρίση - οικονομική, κοινωνική, υγειονομική, περιβαλλοντική και εντέλει αξιακή - επιτιθεται με ολονέα και μεγαλύτερη σφοδρότητα, στη φύση, τις τοπικές κοινωνίες και στον κόσμο της εργασίας.

Ως νέοι κονκισταδόρες, τα πολιτικά και οικονομικά αφεντικά επιχειρούν να κατακτήσουν νέα εδάφη... κάθε σπιθαμή γης, κάθε βουνό, κάθε ποτάμι, κάθε πηγή, κάθε νησί και θάλασσα αποτελεί - στο όνομα της "πράσινης ανάπτυξης" - μια ακόμα ευκαιρία για καπιταλιστική κερδοφορία, με συνολικότερο στόχο τη διαιώνιση της παρασιτικής ύπαρξης του κράτους και του κεφαλαίου σε βάρος της φύσης και της κοινωνίας.

Να αγωνιστούμε για την προάσπιση της φύσης και των τοπικών κοινωνιών, αλληλέγγυοι με όλους όσοι αντιστέκονται "από τα κάτω", υπερβαίνοντας τα εμπόδια που θέτουν οι γεωγραφικές αποστάσεις, στην κατεύθυνση σύνδεσης της αντίστασης στην περιβαλλοντική καταστροφή με τον ευρύτερο κοινωνικό/ ταξικό αγώνα για τη δημιουργία μιας νέας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης και ελευθερίας.

ΕΞΩ ΤΟ ΚΑΖΙΝΟ, ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ, ΟΙ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ

Πρωτοβουλία Αγώνα για τη Γη και την Ελευθερία

Πρόσφατα άρθρα