Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Αθήνα] Πανεκπαιδευτική πορεία
Πέμπτη 02 Ιούνιος 2022, 12:00pm
Επισκέψεις : 1315
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ, ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Στην εκπαίδευση που διαμορφώνει το κρατικοκαπιταλιστικό σύστημα, αξία έχει μονάχα η υπακοή που θα υπάρχει μέσα στους «αποστειρωμένους» πανεπιστημιακούς χώρους που θα επιτηρούνται από την πανεπιστημιακή αστυνομία και τις κάμερες του υπουργείου πρστασίας του πολίτη. Για κράτος και κεφάλαιο βασικές προϋποθέσεις της αναδιάρθρωσης είναι τα κριτήρια ανταγωνισμού κι αξιολόγησης όπου όλοι θα είμαστε εναντίον όλων, εξαλείφοντας κάθε αίσθηση αλληλεγγύης και συλλογικότητας, καθώς όλοι όμως θα αξιολογούμαστε από τις επιτροπές «αυθεντίας» που θα ορίζουν οι ''από τα πάνω''. Τα τελευταία γεγονότα στο Α.Π.Θ. μας δείχνουν ξανά πως η είσοδος της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές αποτελεί βασικό στόχο του κρατικού μηχανισμού, με σκοπό τον πλήρη έλεγχο και καταστολή όσων αντιστέκονται.Ταυτόχρονα, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής έχει αποκλείσει ήδη 40.000 μαθήτριες/τες, έχει αφήσει εκατοντάδες τμήματα «μισά» και με πάρα πολλές κενές θέσεις. Οι αποκλεισμοί χιλιάδων ανοίγουν τον δρόμο για συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και ταυτόχρονα προωθούνται τα ιδιωτικά ΙΕΚ εξισώνοντας τα διετή προγράμματα σπουδών τους με αυτά του δημόσιου πανεπιστημίου, ωθώντας χιλιάδες νέους στην μονόπλευρη και στείρα εξειδίκευση και όχι στην πολύπλευρη μόρφωση και εξέλιξη του ατόμου μέσω της παιδείας. Με αυτόν τον τρόπο η πρόσβαση στην εκπαίδευση μετατρέπεται σε προνόμιο, τα ιδρύματα αποκτούν χαρακτήρα επιχείρησης και διαμορφώνουν όλους/ες εμάς σε πειθαρχημένα υποκείμενα με προδιαγεγραμμένο βίο.
Από την σκοπιά μας, θεωρούμε πως οι φοιτητές, ως αγωνιζόμενα υποκείμενα οφείλουμε να κρατάμε διαρκώς ζωντανές τις αντιστάσεις μέσα στα πανεπιστήμια. Να οργανωνόμαστε και να παρεμβαίνουμε πάντα με αδιαμεσολάβητους και αυτοοργανομένους όρους, να οξύνουμε τις αιχμές, όταν οι κυρίαρχες αφηγήσεις προσδοκούν στην λείανσή τους. Προτάσσουμε την συμμετοχή μας στις γενικές συνελεύσεις των σχολών μας και ταυτόχρονα αποσκοπούμε στην δημιουργία αναρχικών και ελευθεριακών δομών και συνελεύσεων μέσα σε αυτές. Θεωρούμε πως τα μέσα αγώνα που επιλέγουμε, οφείλουν να είναι διεκδικητικά, αλλά και να συναρθρώνονται με τους σκοπούς μας. Οι δημιουργία ανοιχτών συνελεύσεων στις σχολές, οι καταλήψεις και τα στέκια, αλλά και η παρουσία μας στον δρόμο ως αναρχικοί/ές φοιτητές/τριες, διαρθρωμένα οριζόντια, αλληλέγγυα και ελευθεριακά είναι αυτά που συλλογικοποιούν και δίνουν υπόσταση στις αντιδράσεις και τις ανάγκες μας, αλλά και γενικότερα σε εκείνες των ''από τα κάτω'' στα διάφορα κοινωνικά πεδία, των οποίων κομμάτι τους είμαστε και εμείς. Ένα κομμάτι των καταπιεσμένων, της κοινωνικής βάσης που μάχεται για έναν δίκαιο και χειραφετημένο κόσμο.
Ενάντια στο πανεπιστήμιο των ταξικών φραγμών και της καταστολής προτάσσουμε την συλλογική οργάνωση των ''από τα κάτω'' με όρους αντιιεραρχικότητας και αλληλεγγύης. Να μην επιτρέψουμε τον φόβο να γίνει καθεστώς, να αντισταθούμε ενάντια στην σύγχρονη κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα.


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ
ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4777
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ''2030''
ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ


Στηρίζουμε/ συμμετέχουμε στην πανεκπαιδευτική πορεία αύριο Πέμπτη 2/6, 12:00, Προπύλαια


Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας

 

banner prwt anar foit ath 2 6 22