Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/κη]Ανοιχτή διαχειριστική συνέλευση της κατάληψη Libertatia
Πέμπτη 13 Ιανουάριος 2022, 08:00pm
Επισκέψεις : 23640
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Επικοινωνία Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ανοιχτή διαχειριστική συνέλευση της κατάληψη Libertatia κάθε Πέμπτη στις 18:00 

[...]Αρχικός σκοπός της συγκεκριμένης συνέλευσης ήταν η πλήρης επαναλειτουργία της κατάληψης μέσω και του αγώνα της ανοικοδόμησης που είναι κι ένα από τα κύρια πράγματα με τα οποία ασχολείται μέχρι και σήμερα. Βρισκόμαστε κάποιες φορές μέσα στη βδομάδα για να φτιάξουμε ξανά με μεράκι, υπομονή κι επιμονή το «σπίτι» που θα στεγάσει την ανάγκη μας για οργάνωση της συλλογικής μας ζωής σε όλα της τα πεδία, αυτοοργανωμένα, αντιιεραρχικά, καλλιεργώντας μια συλλογική κουλτούρα δημιουργίας και αμφισβήτησης του υπάρχοντος. Ωστόσο η προσπάθεια μας αυτή δεν έμεινε απαρατήρητη από τους μηχανισμούς του κράτους. Μέσω της Εφορίας Νεοτέρων Μνημείων Θεσσαλονίκης και με την πρόφαση της φθοράς του κτιρίου, κλιμάκιο εντεταλμένων του Υπουργείου Πολιτισμού μαζί με μπάτσους και ασφαλίτες έχουν εισβάλει στην κατάληψη τρεις φορές (4/11/19, 17/07/20, 23/08/20), κατάσχοντας εργαλεία ανοικοδόμησης και συλλαμβάνοντας τους ανθρώπους (16 στο σύνολο) που αγωνίζονταν τόσο καιρό να το ξαναχτίσουν. Όμως, παρά τις διώξεις και τα τόσα κλεμμένα εργαλεία, εμείς έχουμε κατορθώσει μέχρι στιγμής να επισκευάσουμε το μικρότερο κτίριο της κατάληψης (το οποίο στεγάζει τις δομές της) και να ξαναφτιάξουμε από το μηδέν τη σκεπή του μεγάλου κτιρίου. Και δεν θα σταματήσουμε μέχρι η κατάληψη να αναγεννηθεί ολοκληρωτικά. Γι' αυτό η διαχειριστική συνέλευση θέλουμε να είναι μια ανοιχτή διαδικασία για τον κόσμο του αγώνα, για άτομα και ομάδες με φρέσκιες ιδέες για να δώσουμε ζωή στο κτίριο και να συνυπάρχουμε αρμονικά, έχοντας συνειδητά την ευθύνη για τη λειτουργία του χώρου. Δεν επιθυμούμε τη λειτουργία της μέσω μιας απόλυτης πολιτικής συμφωνίας, αλλά προσπαθούμε να συνυπάρχουμε, δημιουργώντας μια κουλτούρα αγώνα, αντίστασης και συλλογικής ζωής. Αυτό δεν σημαίνει την απουσία της πολιτικής, καθώς η συγκεκριμένη συνέλευση παίρνει θέση για ζητήματα όπως η καταστολή και η μάχη ενάντια στον φασισμό, ενώ τα χαρακτηριστικά της είναι ξεκάθαρα αναρχικά, ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό, τον σεξισμό, την ομοφοβία, την ιεραρχία. Η συνέλευση είναι ανοιχτή και πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη στις 18.00[....]

libe diax

 

https://libertatiasquat.blogspot.com/

Τοποθεσία Θεσσαλονίκη / Κατάληψη Libertatia

Πρόσφατα άρθρα