Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Αθήνα] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη μαχόμενη Παλαιστίνη
Τετάρτη 05 Ιούνιος 2024, 06:00pm
Επισκέψεις : 542
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Αλληλεγγύη στο διεθνές φοιτητικό- καταληψιακό κίνημα

Συγκέντρωση: Τετάρτη 5 Ιούνη, Προπύλαια, 18.00

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

 

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας

 

 

 

afisa palaistini sugentrwsi propulaia

 

 

 

 

-----------------------------

 

 

Ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ

Πάνω από 75 χρόνια ο παλαιστινιακός λαός δέχεται τη συνεχή και ανηλεή επίθεση από το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ. Και όσο μάχεται για την ελευθερία του και αντιστέκεται στον εκτοπισμό, την κατάκτηση της γης των Παλαιστινίων και τον αφανισμό του, οι πολιτικές εξόντωσής του κλιμακώνονται. Οι διώξεις, οι εξαναγκαστικές μετακινήσεις, οι δολοφονίες, οι φυλακίσεις, οι ακατάπαυστες στρατιωτικές επιθέσεις από ξηρά, αέρα και θάλασσα από τις ισραηλινές δυνάμεις, οι ελεύθεροι σκοπευτές, τα ρατσιστικά πογκρόμ για την επέκταση των εποικισμών, ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, η κατοχή στη Δυτική όχθη, το χτίσιμο τείχους γύρω από τα εναπομείναντα παλαιστινιακά εδάφη, η εφαρμογή αυξημένου ελέγχου και σκληρής καταπίεσης, η φτώχεια και η έλλειψη στοιχειωδών για την επιβίωση αγαθών, η επιβολή δηλαδή ενός σύγχρονου απαρτχάιντ αποτελούν την πραγματικότητα που βιώνουν οι Παλαιστίνιοι εδώ και δεκαετίες.
Το κράτος του Ισραήλ αποτελεί πρότυπο στρατιωτικοποίησης και επιβολής, μια μηχανή θανάτου που επιτίθεται στους Παλαιστίνιους χρόνια τώρα προκειμένου να τους καθυποτάξει ώστε να αποδεχθούν τη στρατιωτική κατοχή στην οποία αντιστέκονται με τεράστια αυταπάρνηση. Ένα κράτος που αποτελεί πραγματικά ένα υπόδειγμα για τις δυτικές δημοκρατίες, μια πρωτοπορία του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, καθώς εφαρμόζει γενικευμένα στο έδαφός του συνθήκες ελέγχου και καταπίεσης που εμπεριέχονται στην κατευθυντήρια κίνηση του συστήματος. Και βασικούς συμμάχους στις επιδιώξεις του έχει τις ηγέτιδες δυνάμεις του δυτικού μπλοκ εξουσίας που επιχειρούν να επεκτείνουν την ισχύ και τα συμφέροντά τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Σε αυτό το πλαίσιο, το ελληνικό κράτος -προσδεμένο πλήρως στο δυτικό άρμα κυριαρχίας- επιχειρεί την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων συνεργασίας του με το κράτος του Ισραήλ μέσα από μια σειρά στρατηγικών ενεργειακών, στρατιωτικών και οικονομικών συμφωνιών.
Από τις 7 Οκτώβρη του 2023, μετά από την επίθεση των παλαιστινιακών οργανώσεων, οι ισραηλινές δυνάμεις, με θράσος προπαγανδίζουν τη σαρωτική πολεμική επιχείρηση εκδίωξης και αφανισμού των Παλαιστινίων ως δικαίωμα στην αυτοάμυνα. Οι αεροπορικές βομβιστικές επιθέσεις στην αρχή και στη συνέχεια η χερσαία εισβολή στη Γάζα- σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στον πλανήτη που ήδη, εξαιτίας του εμπάργκο που είχε επιβληθεί από το 2007 από το κράτος του Ισραήλ, κυριαρχούσε η στέρηση και η εξαθλίωση – έχουν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία κοντά 35.000 Παλαιστινίων, εκ των οποίων παραπάνω από 13.000 νεκρά παιδιά, την καταστροφή κτιρίων, νοσοκομείων, σχολείων, σπιτιών, δρόμων, υποδομών υδροδότησης και υπηρεσιών υγιεινής, την έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων αναγκαίων για την αγροτική παραγωγή τροφίμων, τη πλήρη στέρηση πόσιμου νερού και ανεφοδιασμού σε τρόφιμα και υλικά περίθαλψης. Ενώ στη Δυτική Όχθη πραγματοποιούνται δολοφονικά πογκρόμ, διώξεις, ξυλοδαρμοί και απολύσεις Παλαιστινίων.
Αυτές τις ημέρες βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα κορύφωση της επιχειρούμενης εξόντωσης και γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού. Το κράτος του Ισραήλ, ταυτόχρονα με τη συνέχιση των χερσαίων και αεροπορικών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας και την επιβολή του τρόμου στη Δυτική Όχθη, τώρα εισβάλλει στη Ράφα. Η Ράφα βρίσκεται στο νότιο κομμάτι της Λωρίδας της Γάζας και αποτελούσε μέχρι πρότινος το μοναδικό εμπορικό πέρασμα που επέτρεπε το Ισραήλ να υπάρχει, για την έστω και ελάχιστη κάλυψη των βασικών αναγκών του πληθυσμού. Σε αυτή την πόλη έχουν βρει καταφύγιο περισσότεροι από 1.300.000 άνθρωποι, ως αποτέλεσμα των επιθέσεων και καταστροφών στην υπόλοιπη Γάζα, οι οποίοι τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι τόσο με τις συνθήκες λιμοκτονίας, αφού το Ισραήλ απαγορεύει τη διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας, όσο και με τις βόμβες του ισραηλινού στρατού, χωρίς να έχουν δυνατότητα διαφυγής.
Πρόκειται για μια γενοκτονία που πραγματοποιείται με τη συμμαχία των κρατών της Δύσης, που οι χλιαρές τους «ανθρωπιστικές» ανακοινώσεις απλά επιβεβαιώνουν τη συναίνεση και στήριξή τους στις επιχειρήσεις του Ισραήλ, αφού την ίδια στιγμή διατηρούν τις πολιτικές και οικονομικές συμφωνίες μεταξύ τους, ενώ επιτίθενται σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται ανά τον κόσμο και ποινικοποιούν τα σύμβολα του παλαιστινιακού λαού, διατρανώνοντας πως στον κόσμο του κράτους και του καπιταλισμού, υπάρχει ένα και μόνο «δίκαιο». Αυτό του ισχυρού που δια της βίας επιβάλλεται στους αδύναμους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη τα κράτη επιτίθενται στις φοιτητικές καταλήψεις πανεπιστημίων και την νεολαία που εξεγείρεται σε αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη και ενάντια στη θηριωδία που εξελίσσεται μπροστά στα μάτια ολόκληρου του κόσμου. Παρά την κρατική καταστολή με την εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στις υπό κατάληψη σχολές και τις συλλήψεις φοιτητών και καθηγητών, παρά την παρακρατική τρομοκρατία με φασιστικές επιθέσεις, συνεχίζουν να ξεπηδούν καταλήψεις πανεπιστημίων και να μαζικοποιούνται οι κινητοποιήσεις αλληλεγγύης, δημιουργώντας εκείνα τα ρήγματα της κοινωνικής ανυπακοής μέσα στην καρδιά των δυτικών μητροπόλεων, που διασώζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια απέναντι στην εν εξελίξει γενοκτονία ενός λαού, απέναντι στην εξόφθαλμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, των λέξεων και των νοημάτων τους, της ιστορίας, απέναντι στη σιωπή που επιχειρούν δια της βίας να επιβάλλουν στο εσωτερικό τους τα ίδια κράτη που επιτρέπουν να συντελείται αυτό το ιστορικό έγκλημα.
Εμείς από τη πλευρά μας δεν μπορούμε παρά να είμαστε αλληλέγγυοι με τον παλαιστινιακό λαό που συνεχίζει να μάχεται σκληρά κι επίμονα για την επιβίωση, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του με μόνους συμμάχους του τους αγωνιζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτά τα στοιχεία του αγώνα τους θέλουμε να αναδείξουμε ως αναρχικοί, τη δυνατότητα του κατακτημένου να αντεπιτίθεται στον πανίσχυρο κατακτητή, την ικανότητα του φτωχού και του αποκλεισμένου να εξεγείρεται κάτω κι από τις πιο βάρβαρες συνθήκες. Η διεθνής αλληλεγγύη θέλουμε να δημιουργήσει ρήγματα στο εσωτερικό των επιτιθέμενων κυρίαρχων φέρνοντας στο προσκήνιο τη δική μας ιστορία, την ιστορία των αγώνων των από τα κάτω που κόντρα σε όλους τους καιρούς, δημιουργούν τη ζώσα πραγματικότητα της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, αποτελώντας το μόνο πραγματικό ανάχωμα στην επέλαση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Μέχρι την συνολική απελευθέρωση των λαών από τα έθνη, τις θρησκείες, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ, ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Συγκέντρωση: Τετάρτη 5 Ιούνη, Προπύλαια, 18.00

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας – Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

 

 

--------------------------------

 

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ Ζ.Μ.

Την Πέμπτη 29/05 βάση συλλογικής απόφασης και στο πλαίσιο της καμπάνιας αντιπληροφόρησης για την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και της συνεργασίας των ελληνικών πανεπιστημίων με την πολεμική βιομηχανία, σε σύμπλευση με το διεθνές φοιτητικό κίνημα, προβήκαμε σε παρεμβάσεις σε 8 διαφορετικά πανεπιστήμια της Αθήνας. Το βράδυ της Παρασκευής 30/05 αστυνομικές δυνάμεις συλλάβανε μέλος της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/τριών Αθήνας έπειτα από μήνυση του πρύτανη του ΕΜΠ Χατζηγεωργίου στην κρατική ασφάλεια. Ο σύντροφος πέρασε την αυτόφωρη διαδικασία την επόμενη μέρα με τις κατηγορίες φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού και απείθειας. Πιο συγκεκριμένα βασικός μάρτυρας κατηγορίας είναι ο κοσμήτορας της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Παναγιώτης Τσανάκας ο οποίος στο παρελθόν έχει απειλήσει ξανά φοιτητές και φοιτήτριες με διώξεις όσον αφορά αφισοκολλήσεις στο πανεπιστήμιο.
Για εμάς η συγκεκριμένη δίωξη συνάδει απόλυτα με την συνολικότερη αντι-εξεγερτική πολιτική του κράτους που θέλει να μετατρέψει τους πανεπιστημιακούς χώρους σε αποστειρωμένα, πολιτικά, περιβάλλοντα αποκομμένα πλήρως από τα προβλήματα και τις ανάγκες ευρύτερα του κοινωνικού σώματος. Στοχεύει ευθέως στο πανεπιστημιακό άσυλο και τον κοινωνικό του χαρακτήρα όπου στο σήμερα τα κρατικά κατασταλτικά επιτελεία σε συνεργασεία με τις πρυτανικές αρχές προσπαθούν αδιάκοπα να επισφραγίσουν την κατάργηση του, μη αφήνοντας πολιτισμικές εκδηλώσεις εντός του ασύλου, στέλνοντας τους κρατικούς δολοφόνους να εκκενώνουν και να γκρεμίζουν κατειλημμένα στέκια, λογοκρίνοντας διαρκώς συλλογικότητες και συνδικαλιστικούς φορείς.
Ταυτόχρονα η συγκεκριμένη δίωξη αποτελεί κομμάτι της συνολικότερης στάσης του δυτικού άξονα κυριαρχίας απέναντι σε οποιονδήποτε επιχειρεί να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο λαό της Παλαιστίνης ενάντια στην γενοκτονία του από το κράτος του Ισραήλ. Από τα κατειλημμένα Πανεπιστήμια της Αμερικής και τις χιλιάδες συλλήψεις, στις μαχητικές διαδηλώσεις σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο, την εκκένωση της κατάληψης της Νομικής σχολής Αθηνών και την απειλή απέλασης των 9 διεθνιστών μέχρι και τις απαγωγές της φοιτήτριας στο Ρέθυμνο μέλος της νΚΑ και του συντρόφου μας η διεθνιστική αλληλεγγύη αποτελεί γνήσια μορφή εξέγερσης ενάντια στον ολοκληρωτισμό και τον μιλιταρισμό που επιβάλουν τα σύγχρονα αστικά κράτη. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις σχέσεις του ΕΜΠ με την στρατιωτική μηχανή του Ισραήλ και το ΝΑΤΟ και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω όσο και αν επιχειρούν να μας φιμώσουν και να μας τρομοκρατήσουν. Θα συνεχίσουμε συλλογικά και αδιαμεσολάβητα να αναδεικνύουμε τους ηθικούς αυτουργούς αυτής της συντελούμενης γενοκτονίας διότι για εμάς η γνώση και η επιστήμη οφείλουν να βρίσκονται στις υπηρεσίες της κοινωνίας και της φύσης και όχι των μακελάρηδων αυτού του κόσμου.

Καλούμε Τρίτη 04/06, 09:00 στα Δικαστήρια της Ευελπίδων Κτήριο 2 και
Τετάρτη 05/06, 18.00 στα Προπύλαια ενάντια στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ – ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΡΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΑΣΥΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας

 

--------------------------------

eleutheriako panteiou 04 05 06 2024

Αλληλεγγύη στο σύντροφο Ζ.Μ. που συνελήφθη κάτω απτό σπίτι του λόγω παρέμβασης αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη στο ΕΜΠ, ύστερα από μήνυση των ρουφιάνων - του πρύτανη και του κοσμήτορα-
Ενάντια στον ολοκληρωτισμό του κράτους που οι πρυτανικές αρχές θέλουν να επιβάλουν στους Πανεπιστημιακούς χώρους

Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης
Τρίτη 4/6 στις 9:00 Ευελπίδων κτήριο 2


Κάλεσμα συγκέντρωσης για την γενοκτονία στην Παλαιστίνη
Τετάρτη 5/6 στις 18:00 Προπύλαια

ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΉ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΙΦΆΝΤΑ Σ' ΟΛΌΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΗ

Ελευθεριακό Σχήμα Παντείου

Πρόσφατα άρθρα