Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νίκη] Αντιφασιστική Συγκέντρωση
Τρίτη 07 Μάιος 2024, 11:00am
Επισκέψεις : 210
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Επικοινωνία Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

7may antifasistiki

 

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 07/05, Τσιμισκή με Γούναρη στις 11πμ

 

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η ίδρυση ενός νέου εθνικιστικού σωματείου, εν ονόματι 4Ε-Εθνική Εργατοϋπαλληλική Ένωση Ελλάδας. Τα ηνία του εν λόγω εγχειρήματος και πρωτεργάτες σε αυτό το φασιστοειδές φρόνημα αποτελεί η γκρούπα των ακροδεξιών εθνικιστών του Ιερού Λόχου. Μάλιστα, την Τρίτη 07/05 ο Ιερός Λόχος έχει απευθύνει κάλεσμα «εθνικιστικής πρωτομαγιάς» στον Λευκό Πύργο, επ' αφορμής της κυβερνητικής απόφασης μετάθεσης της απεργίας την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Παράλληλα τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες και ανακοινώσεις από την φασιστομάζοξη του σωματείου σε αίθουσα της ΕΔΟΘ, δηλαδή μέσα σε δημόσιους χώρους που στεγάζονται σωματεία εργαζομένων της Θεσσαλονίκης. Έντονη κριτική οφείλει να ασκηθεί σε κυβερνητικά/ κρατικά στελέχη που έχοντας τον έλεγχο του ΔΣ της ΕΔΟΘ, επιλέγουν ανενόχλητοι να παρέχουν την άδεια για διεξαγωγή φασιστικών συναθροίσεων σε δημόσια κτήρια και κατ΄ επέκταση να δίνουν χώρο στην διάχυση εθνικιστικών ιδεολογημάτων εντός του εργασιακού κλάδου. Η 4Ε επικαλούμενη τις οικονομικές δυσκολίες των εργατών παρουσιάζεται ως υπέρμαχος των λαϊκών στρωμάτων, αποκλείοντας βέβαια οποιονδήποτε δεν πληροί τα εθνικιστικά της κριτήρια. Η τακτική αυτή βρίσκεται στον αντίποδα του αγώνα όλων των εργαζομένων και καταπιεσμένων αυτού του κόσμου, που μάχονται να εξαλείψουν την οποιαδήποτε μορφή εκμετάλλευσης και βαρβαρότητας κάθε κοινωνικής πτυχής.

Η ταχεία αναπαραγωγή ναζιστικών φρονημάτων και αντιλήψεων γίνεται εύληπτη αν ανατρέξουμε στο κοντινό παρελθόν και αναλογιστούμε τις πολυάριθμες φασιστικές παρεμβάσεις και επιθέσεις. Φασιστικά σκουπίδια κυκλοφορούν ανεμπόδιστα στις γειτονίες μας αναπαράγοντας τον κοινωνικό εκφασισμό και εξαπολύοντας μίσος απέναντι σε μετανάστες, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και γενικότερα σε όλον τον κόσμο του αντιφασιστικού αγώνα. Δεν προκαλεί έκπληξη η στάση των κρατικών μηχανισμών και των εντολοδόχων δολοφόνων να διαστρεβλώσουν, συγκαλύψουν, σιγοντάρουν τέτοιου είδους εχθρικές τακτικές.

Η συνθήκη αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός πως ανέκαθεν οι παρακρατικές φασιστικές οργανώσεις συμπορευόντουσαν με την διαρκή κρατική κάλυψη, μιας που αποτελούν αλληλοτροφοδετούμενες έννοιες. Γνωρίζουμε καλά, πως οργανικό κομμάτι των φασιστικών μορφωμάτων αποτελεί το ίδιο το εξουσιαστικό σύστημα κράτους και κεφαλαίου, το οποίο δεν θα πάψει να γεννά και να θρέφει τον φασιστικό συρφετό, προκειμένου να φιμώσει κάθε μορφή που αντιστέκεται στο κυρίαρχο κρατικό αφήγημα εκμετάλλευσης.

Αντιλαμβανόμαστε πως ο αγώνας ενάντια στον φασισμό δεν μπορεί να είναι αποκομμένος από την ίδια του τη μήτρα. Ακριβώς για αυτό ο αντιφασιστικός αγώνας οφείλει να είναι αντικρατικός και αυτή είναι η πιο επικίνδυνη αντίληψη για το κυρίαρχο κρατικο-καπιταλιστικό πλέγμα κυριαρχίας. Καμία σπιθαμή γης δεν δύναται να δοθεί σε φασιστικά φρονήματα. Η πάλη ενάντια στον σάπιο κόσμο της εξουσίας, του κράτους και του κεφαλαίου, ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις απαιτεί συνεχή και οργανωμένο αγώνα.

Οργανωνόμαστε και αγωνιζόμαστε ενάντια σε κράτος, φασίστες και αφεντικά. Με όπλα μας την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη, την οργάνωση στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές φτιάχνουμε τις αντιστάσεις και οικοδομούμε έναν νέο κόσμο ισότητας και ελευθερίας.

 

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

 

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων- Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης

Τοποθεσία Τσιμισκή με Ναυαρίνου