Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νίκη] Συγκέντρωση ενάντια στην αξιολόγηση & την ιδιωτικοποίηση της παιδείας
Σάββατο 27 Απρίλιος 2024, 06:00pm
Επισκέψεις : 363

Οι συνεχείς αντικοινωνικές κρατικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις όλων των τελευταίων ετών προωθούν τους αποκλεισμούς, την υποταγή και την καταστολή, απαξιώνουν βασικές κοινωνικές ανάγκες, την εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση, τη στέγαση, τη μετακίνηση. Με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, την πρόσφατη ψήφιση του νόμου -με παράκαμψη του αρ.16- για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τον νόμο 4777, τη ψήφιση του ΠΔ85 με την υποβάθμιση των εργασιακών δικαιωμάτων στο χώρο της τέχνης, την προωθούμενη διάλυση, υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της δημόσιας Παιδείας με την αξιολόγηση τόσο των σχολικών μονάδων όσο και των εκπαιδευτικών, την εφαρμογή της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και της τράπεζας θεμάτων, τις εξετάσεις PISA, την άνιση αντιμετώπιση των αναπληρωτών και την γενικότερη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, οδεύουμε σταδιακά προς μια πραγματικότητα που επιδιώκει την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας παιδείας, την όξυνση των ταξικών αποκλεισμών, την πειθάρχηση, την καταστολή και την υποταγή των εκπαιδευτικών, των μαθητ(ρι)ών και των φοιτητ(ρι)ών στις επιταγές του κρατικοκαπιταλιστικού συστήματος.

Την περίοδο αυτή, παρά τις απειλές πειθαρχικών και ποινών, παρά τις 15 -μέχρι τώρα- φορές που οδηγήθηκαν εκδικητικά και μαζικά στις δικαστικές αίθουσες εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν σε απεργία-αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία και η οποία κρίθηκε παράνομη, παρά την “άρση” ή και την άρνηση μονιμοποίηση νεοδιόριστων εκπαιδευτικών που αρνήθηκαν την αξιολόγησή τους, παρά την ανακοίνωση νέου καταλόγου αξιολογήσεων για 1000 περίπου μόνιμους εκπαιδευτικούς της περιφέρειας της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν παιδεία συνεχίζεται. Οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε διαρκή και μαζική απεργία-αποχή ενάντια σε κάθε αξιολογική διαδικασία, με ποσοστά που αγγίζουν το 80%, ενώ ταυτόχρονα συμμετέχουν μαζικά σε γενικές συνελεύσεις που λαμβάνουν αγωνιστικές αποφάσεις κόντρα στις προσπάθειες υπονόμευσης και ξεπουλήματος του αγώνα.

Αυτή η ζοφερή πραγματικότητα μπορεί να απαντηθεί μόνο μέσα από τον ακηδεμόνευτο συλλογικό αγώνα των ίδιων των εργαζόμενων, εκπαιδευτικών, μαθητών και φοιτητών, με οργάνωση στη βάση με ελευθεριακά χαρακτηριστικά και από τα κάτω. Ούτε βήμα πίσω σε αυτά που έχουμε κατακτήσει και που διαρκώς διακυβεύονται. Με συλλογικές διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις, απεργίες, διαδηλώσεις, συγκρούσεις αγωνιζόμαστε ώστε να δώσουμε στους χώρους εργασίας, σε σχολεία και σχολές τη μάχη του ταξικού και κοινωνικού αγώνα. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην υποτίμηση και εξαθλίωση της ζωής μας, ενάντια στο εκμεταλλευτικό και δολοφονικό σύστημα που καταδυναστεύει τις ζωές μας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 27/04 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ - ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ

Ελευθεριακή Συνέλευση για την Ταξική Οργάνωση στη Βάση

 

afisa axiologisi 27042024

Τοποθεσία Καμάρα