Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Αθήνα] Συγκέντρωση - πορεία για τη γυναικοκτονία έξω από το ΑΤ Αγ. Αναργύρων
Τετάρτη 10 Απρίλιος 2024, 07:00pm
Επισκέψεις : 209
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΩΝ

Το βράδυ της Δευτέρας, 1ης Απρίλη, μια γυναίκα δολοφονείται από το μαχαίρι του πρώην “συντρόφου” της έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων. Η 28χρονη είχε μόλις βγει από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, το οποίο είχε επισκεφτεί για να ζητήσει βοήθεια, φοβούμενη για το τι μπορεί να της συμβεί, καθώς γνώριζε πως ο γυναικοκτόνος, τον οποίο είχε καταγγείλει 2 χρόνια πριν για βιασμό και ξυλοδαρμό, την περίμενε έξω από το σπίτι της. Η αστυνομία την έδιωξε, λέγοντάς της να καλέσει την άμεση δράση σε περίπτωση που αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, όπως επίσης της αρνήθηκαν να τη μεταφέρουν με περιπολικό όταν τους το ζήτησε.
Η γυναικοκτονία αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια μεγάλη λίστα με δολοφονίες γυναικών, συνεχών περιστατικών έμφυλης βίας. Έρχεται να προστεθεί σε μια συνεχιζόμενη συνθήκη εντεινόμενης βαρβαρότητας, όπου γυναίκες χάνουν τη ζωή τους από το χέρι του κακοποιητή τους, γιατί οι δράστες πρώτα γαλουχούνται και ύστερα οπλίζονται και καλύπτονται από ένα ολόκληρο σύστημα, αυτό του κράτους, του καπιταλισμού και της πατριαρχίας. Ένα σύστημα που σε κάθε πτυχή του αναπαράγει καθημερινά την καταπίεση κατά των γυναικών και ξεπλένει τα εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρους τους. Η έμφυλη βία είναι συστημική βία και ως τέτοια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Από την προπαγάνδα που οξύνεται από το σύστημα στοχεύοντας στον έλεγχο του γυναικείου σώματος, ενάντια στο δικαίωμα των γυναικών στην έκτρωση, την επίταση της ταξικής εκμετάλλευσης, την εκμετάλλευση των γυναικών ως αναπαραγωγική μηχανή, τον εγκλεισμό σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απειλές, τους βιασμούς και τις δολοφονίες προσφυγισσών στα χερσαία και υδάτινα σύνορα της Ευρώπης- Φρούριο, τη θεσμική συγκάλυψη βιαστών, παιδοβιαστών, κυκλωμάτων trafficking και γυναικοκτόνων, τις σεξιστικές και φασιστικές επιθέσεις σε λοακτι+ άτομα, τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και τους βιασμούς στα αστυνομικά τμήματα και μπλόκα μέχρι την βία των σωμάτων ασφαλείας απέναντι στις αγωνιζόμενες.
Απέναντι στο υποκριτικό ενδιαφέρον των θεσμών για την εξάλειψη της έμφυλης βίας και των διακρίσεων, στέκονται οι χιλιάδες γυναίκες που σπάνε τη σιωπή, που αρνούνται το ρόλο του θύµατος, που στέκονται αλληλέγγυες η µία δίπλα στην άλλη, που χτίζουν µέσα από την ατοµική και συλλογική τους εξέγερση την προοπτική ενός κόσµου πραγµατικής ισότητας και ελευθερίας. Ως αναρχικές και ως γυναίκες, οργανωνόμαστε και αγωνιζόμαστε μέχρι το γκρέμισμα του κόσμου της πατριαρχίας, του κράτους και του καπιταλισμού. Για να οικοδομήσουμε στα συντρίμμια του, τον κόσμο της κοινωνικής ισότητας, της αξιοπρέπειας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, της αναρχίας και του ελευθεριακού κομμουνισμού.

Συγκέντρωση – Πορεία: Τετάρτη 10 Απρίλη, Πλ. Κλαυθμώνος, 19.00

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

afisa poreia kuriaki prosxedio3

 

----------------------------

Συγκέντρωση – πορεία για τη γυναικοκτονία έξω από το ΑΤ Αγ. Αναργύρων
Τετάρτη 10/4, Πλ. Κλαυθμώνος, 19.00
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ
Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΕΙ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ
 
Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας
 
ag anarguroi prwtoboulia
 
 
---------------------------
 
ag anarguroi panteios