Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νικη] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απολυμένο εργαζόμενο Δ.Α. του ΕΚΠΑ
Πέμπτη 22 Φεβρουάριος 2024, 10:00am
Επισκέψεις : 283
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 22/02 ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΑΠΘ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ Δ.Α. ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ & ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ).
 
Την Δευτέρα 12/02 διοικητικοί εργαζόμενοι στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) έπειτα από αγωνιστική απόφαση που έλαβαν στην γενική συνέλευση του συλλόγου διοικητικών εργαζομένων, πραγματοποίησαν από κοινού με φοιτητικούς συλλόγους και άλλους εργαζόμενους ανακοινωμένη συγκέντρωση έξω από το Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (ΚΛΕΙΔΙ) ως απάντηση στην κρατική εξαγγελία εφαρμογής του απεργοσπαστικού και εκβιαστικού μέτρου της τηλεξεταστικής σε κατειλημμένες σχολές, η οποία αποτελεί μια κυβερνητική απόφαση που μόνο σκοπό έχει την υπονόμευση του αγώνα που δίνεται ενάντια στην επιχειρούμενη ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αποτέλεσμα της συγκέντρωσης, που βρισκόταν έξω από το κτίριο, ήταν η επιτυχημένη διακοπή για μια ώρα των διαδικτυακών υπηρεσιών του ΕΚΠΑ.
Το κράτος και η κυβέρνηση θορυβημένοι από την σημασία και την επιτυχία αυτής της κινητοποίησης αμέσως προέβησαν σε μια εκστρατεία τρομοκράτησης των αγωνιστών και σπίλωσής τους με την κρατική προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ, προσπαθώντας να συκοφαντήσουν τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και τον ίδιο τον αγώνα, διατάσσοντας μάλιστα ΕΔΕ για τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην συγκέντρωση. Μέρος αυτής της κατασταλτικής απάντησης αποτελεί και η εκδικητική απόλυση ενός εκ των διοικητικών εργαζόμενων του ΕΚΠΑ, κατόπιν απευθείας εντολής του Πρύτανη του ΕΚΠΑ Γεράσιμου Σιάσου, κατά παραγγελία του κράτους. Η εκδικητική απόλυση του επί 19 χρόνια συμβασιούχου εργαζόμενου Δ.Α. στο ΕΚΠΑ, μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της ΟΔΠΤΕ (Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης) λόγω της συμμετοχής του στην κινητοποίηση της Δευτέρας 12/02 είναι μία ξεκάθαρη εκδικητική απόλυση λόγω συνδικαλιστικής και αγωνιστικής δράσης, δηλαδή πρόκειται για μία εξόφθαλμη πολιτική εντολή τρομοκράτησης των ανθρώπων που αγωνίζονται συλλογικά υπερασπιζόμενοι τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η εκκένωση της κατειλημμένης (από τους φοιτητικούς συλλόγους Ηλ-Μηχ και Γεωλογίας) πρυτανείας ΑΠΘ, η εκκένωση της κατειλημμένης σχολής του φοιτητικού συλλόγου Νομικής στην Θράκη, τα χημικά, το ξύλο και οι συλλήψεις στην προηγούμενη πανεκπαιδευτική διαδήλωση στην Θεσσαλονίκη καθώς και η εκκένωση την Δευτέρα 19/02 της κατάληψης του φοιτητικού συλλόγου Νομικής ΑΠΘ κατόπιν παραγγελίας του κοσμήτορα Παναγιώτη Γκλαβίνη αποτελούν μερικούς από τους κρίκους της απεγνωσμένης προσπάθειας κράτους και κυβέρνησης να καταστείλει τον αγώνα ο οποίος δίνεται ενάντια στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ένας αγώνας με συνεχείς καταλήψεις και δεκάδες χιλιάδες να διαδηλώνουν διαρκώς στους δρόμους. Εμείς, ως εργαζόμενοι/ες σε διάφορους κλάδους υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενάντια στους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς και τα συμφέροντα κράτους και κεφαλαίου.
Μέσα σε μία συνθήκη όπου οι κατακτήσεις μας βάλλονται από το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα εξουσίας, η απάντηση που έχουμε να δώσουμε είναι συλλογική, δυναμώνοντας τον αγώνα απέναντι στην διαρκή και εντεινόμενη επίθεση των εκμεταλλευτών. Οι απολύσεις, η κρατική καταστολή, η τρομοκρατία των αφεντικών, η ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας μετατρέποντάς τες πλήρως σε πεδίο επιχειρηματικού κέρδους, η ακρίβεια η οποία αποτελεί δομικό παράγωγο του εκμεταλλευτικού συστήματος, οι κρατικές δολοφονίες, οι αντεργατικοί νόμοι Γεωργιάδη και Χατζηδάκη, είναι μερικές από τις εκφάνσεις της σύγχρονης «κανονικότητας» που θέλουν να επιβάλλουν κράτος και αφεντικά. Αυτός ο ζόφος που προσπαθούν να επιβάλλουν κράτος και κεφάλαιο στην κοινωνική και ταξική βάση μπορεί να απαντηθεί κατ’ εμάς μόνο μέσα από την οργάνωση στη βάση με ελευθεριακά χαρακτηριστικά, ακηδεμόνευτα κι από τα κάτω, ενάντια τόσο στον ξεπουλημένο φιλοεργοδοτικό όσο και στον γραφειοκρατικό συνδικαλισμό που βάζει αναχώματα, ευτελίζει και υπονομεύει τους αγώνες και την πραγματική δυνατότητα των καταπιεσμένων να αντιπαλέψουν το σύστημα εκμετάλλευσης. Να αγωνιστούμε λοιπόν με βάση τις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας και της αυτοοργάνωσης!
 
Να παρθεί πίσω η εκδικητική απόλυση του διοικητικού εργαζόμενου Δ.Α. στο ΕΚΠΑ – Άμεση ανανέωση της σύμβασής του!
 
Να αντισταθούμε συλλογικά στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής & αγωνιστικής δράσης!
 
Υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο & δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης!
 
Κοινοί αγώνες φοιτητ(ρι)ών-μαθητ(ρι)ών-εργαζόμενων ενάντια στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια!
 
ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΤΡΟΦΗ – ΣΤΕΓΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ/ΟΥΣ!
Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
 
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ Δ.Α. ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ & ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ), ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 22/02 ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΑΠΘ
 
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 22/02 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ
 
Ελευθεριακή συνέλευση για την ταξική οργάνωση στη βάση (ΕΣΤΟΒ)