Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νίκη] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις συλληφθέντες/είσες της πανεκπαιδευτικής πορείας 15/2
Παρασκευή 16 Φεβρουάριος 2024, 09:00am
Επισκέψεις : 451
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΊ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων μέσω της παράκαμψης του άρθρου 16 του συντάγματος βρίσκει ως ανάχωμα την αντίσταση χιλιάδων φοιτητών/φοιτητριών, αγωνιστών και αγωνιστριών. Από τις αρχές της χρονιάς οι εκατοντάδες κατειλημμένες σχολές, οι μαζικές γενικές συνελεύσεις και οι δυναμικές πορείες έχουν ουσιαστικά οδηγήσει το κράτος σε αδιέξοδο, αναβάλλοντας την δημόσια διαβούλευση του νομοθετικού πλαισίου σχεδόν ένα μήνα.
Ο αγώνας των φοιτητών/ φοιτητριών έχει επιχειρηθεί να κατασταλεί από το κράτος με μία πληθώρα μέσων, με την προσπάθεια εισχώρησης την κυβερνητικής παράταξης, της ΔΑΠ, στις γενικές συνελεύσεις, ώστε να τερματιστούν οι καταλήψεις, με απειλές για χαμένα εξάμηνα, με εισαγγελικές παρεμβάσεις στις καταλήψεις, με την ηλεκτρονική εξεταστική και την παράκαμψη των αποφάσεων τόσο των φοιτητικών συλλόγων όσο και των συνελεύσεων των καθηγητών, με την απόπειρα τρομοκράτησης των διοικητικών υπαλλήλων και καθηγητών που στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα των φοιτητών μέσω πειθαρχικών και απειλών για ΕΔΕ.
Δεδομένου ότι όλα τα παραπάνω δεν κατόρθωσαν να απομειώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των πανεπιστημίων, το κράτος επιλέγει να κάνει αυτό που ξέρει καλά, να χρησιμοποιήσει τα κατασταλτικά τάγματα εφόδου της δημοκρατίας, καθώς όπου οι απειλές δεν τιθασεύουν έρχεται η ώρα της άσκησης ωμής βίας. Στις 15 Φεβρουαρίου τα ΜΑΤ επιτίθενται απρόκλητα στο σώμα της φοιτητικής πορείας, σπάζοντάς την στην μεση, ξεκινούν συμπλοκές και ακολουθούν 3 συλλήψεις αγωνιστών/ αγωνιστριών με τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της οπλοκατοχή. Λίγη ώρα μετά ξεσπούν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς τα ΜΑΤ αποφασίζουν να εισβάλλουν ξανά στους χώρους του ασύλου.
Η απόπειρα τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων δεν θα περάσει. Οφείλουμε όλοι να σταθούμε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους για να υπερασπιστούμε από κοινού τον δημόσιο χαρακτήρα όλων των κοινωνικών αγαθών και τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε αυτά, βάζοντας λιθαράκια για την κοινωνία του αύριο, μία κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης.


ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΈΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ - ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ


Καλέσματα:
Πορεία: 15/02, 20.00, Καμάρα
Συγκέντρωση στα δικαστήρια: 16/02, 9.00


Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης- Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

Πρόσφατα άρθρα