Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νίκη] Κάλεσμα σε συγκέντρωση ενάντια στους αντεργατικούς νόμους
Τρίτη 07 Νοέμβριος 2023, 06:00pm
Επισκέψεις : 633
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ

Τρίτη 07/11 στις 18:00 στην Καμάρα

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ, ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ

Ως συνέχεια του νομοσχεδίου Χατζηδάκη, αλλά και προηγούμενων μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο νέος αντεργατικός νόμος επιτρέπει την 13ωρη εργασία, την απασχόληση σε 2 εργοδότες και την 6ημερη εργασία, νομιμοποιεί την ελαστικοποίηση στους χώρους δουλειάς, ενώ επιτίθεται ακόμη περαιτέρω στην απεργία με την εισαγωγή ποινών φυλάκισης και προστίμων χιλιάδων ευρώ για τους απεργούς που αντιστέκονται στην απεργοσπασία. Μέσα σε μια συνθήκη όπου το κόστος ζωής όλο και αυξάνεται και η αξία της ανθρώπινης ζωής μηδενίζεται, το νέο νομοσχέδιο έρχεται να νομιμοποιήσει την εργασιακή εκμετάλλευση, να εξουθενώσει περισσότερο τις συνθήκες ζωής των στρωμάτων και να καταπατήσει εργατικές διεκδικήσεις αιώνων.

Από πλευράς μας χρειάζεται να δώσουμε συνολικές απαντήσεις και να προτάξουμε, όπως κάνουμε και μέσα στις σχολές μας, την οργάνωση στη βάση και στους χώρους δουλειάς, δείχνοντας ταξική αλληλεγγύη. Μακριά από ξεπουλημένους εργατοπατέρες, που συντάσσονται στο πλευρό της εργοδοσίας, μακριά από αυτόκλητους σωτήρες της εργατικής τάξης, να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Να μπλοκάρουμε το αντεργατικό νομοσχέδιο

Όλα για όλους

Οργάνωση και αγώνας σε σχολεία, σχολές, χώρους εργασίας, γειτονιές ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα

 

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere

 

afisa quietamovere poreiaantergatikoinomoi 07112023

Τοποθεσία Καμάρα