Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νίκη] Κάλεσμα αλληλεγγύης στη διωκόμενη φοιτήτρια
Δευτέρα 06 Νοέμβριος 2023, 08:00am
Επισκέψεις : 1032
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κάλεσμα αλληλεγγύης στη διωκόμενη φοιτήτρια

Δευτέρα 06/11 στις 8:00 στα Δικαστήρια


Ενάντια στην τρομοκρατική στάση του κράτους και την κατασκευή υποθέσεων για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που αγωνίζονται.


Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου του 2023 το κτήριο της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ εκκενώνεται μετά από εντολή της κοσμητείας, για λόγους προστασίας της σωματικής ακεραιότητας των φοιτητών και των μελών του προσωπικού, χωρίς όμως να δίνονται ξεκάθαρες απαντήσεις για τους λόγους που απειλείται η αρτιμέλεια των παραπάνω. Έτσι άρχισε μια πληθώρα από φήμες να μας κατακλύζει, ξεκινώντας από κίνδυνο για επεισόδια φτάνοντας μέχρι και στην ύπαρξη εκρηκτικών υλών μέσα στο κτήριο, δημιουργώντας μια έντονη αναστάτωση σε όλη την πανεπιστημιακή κοινότητα.


Αργότερα την ίδια μέρα μετά την διεξαγωγή της πορείας για την Παλαιστίνη πληροφορούμαστε για την προσαγωγή μιας φοιτήτριας του τμήματος Φυσικής εκτός του πανεπιστημίου και σε μεγάλη απόσταση από την ΣΘΕ, η προσαγωγή μετατρέπεται γρήγορα σε σύλληψη καθώς της απαγγέλλονται βαριές κατηγορίες. Οι αρχές συγκεκριμένα κάνουν λόγο για την εύρεση τσάντας με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς η οποία ταυτοποιήθηκε ως δική της. Η τσάντα της φοιτήτριας του φυσικού είχε χαθεί αρκετό καιρό πριν εντός του κάμπους κατά την διάρκεια ενός πάρτυ στο ΑΠΘ. Παρ’ όλα αυτά η ελληνική αστυνομία δεν μας έχει διευκρινίσει κάτω από ποιες συνθήκες βρέθηκε η τσάντα, καθώς δεν δίστασε κιόλας να συνδέσει την πρώην κάτοχο της με το περιεχόμενο που βρέθηκε μέσα σε αυτήν.


Βρισκόμαστε σε μία περίοδο τρομοκρατίας και καταστολής όπου σκευωρίες και στοχοποιήσεις στήνονται καθημερινά για τα άτομα που αγωνίζονται με οποιοδήποτε τρόπο. Αυτό δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει καθώς η εκπαιδευτική αναδιάρθρωση εδώ και αρκετό καιρό χτυπά τα κεκτημένα που έχουμε κερδίσει με αγώνες μέσα στα χρόνια. Ο νόμος 4777 κάνει αυτή την επίθεση πιο ξεκάθαρη αφού καταργεί πρακτικά το άσυλο φέρνοντας την πανεπιστημιακή αστυνομία μέσα στους χώρους των σχολών μας. Επίσης χαράζει έναν δρόμο προς την εξαφάνιση της συνδικαλιστικής και πολιτικής δραστηριότητας των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας αφού μιλάει για πειθαρχικά και διαγραφές φοιτητ(ρι)ών. Οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι το έμπρακτο παράδειγμα πως όταν οι κοινότητες οργανώνονται στην βάση αδιαμεσολάβητα και ακηδεμόνευτα μπορούν να υπερασπιστούν τα κεκτημένα τους.


Η χρονική στιγμή που το κράτος και η ελληνική αστυνομία διαλέγουν να βγάλουν μια τέτοια υπόθεση στην δημοσιότητα, καθώς βρισκόμαστε λίγο καιρό πριν τις 17 Νοέμβρη, φαίνεται σαν ακόμη μια προσπάθεια να πείσουν την κοινή γνώμη πως στα πανεπιστήμια επικρατεί η ανομία και η παραβατικότητα.


Ως αναρχικοί και αναρχικές καταλαβαίνουμε πως αυτή είναι άλλη μια προσπάθεια του κράτους να τρομοκρατήσει και να πειθαρχήσει όσους και όσες αγωνίζονται μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια. Θα σταθούμε στο πλάι της φοιτήτριας που διώκεται και απέναντι σε κάθε προσπάθεια στοχοποίησης οποιασδήποτε και οποιουδήποτε παλεύει για μια ζωή με αξιοπρέπεια.


Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες


Καμία δίωξη στην φοιτήτρια του φυσικού


Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere

Τοποθεσία Δικαστήρια Θεσ/νίκης