Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Αθήνα] Κάλεσμα αλληλεγγύης στους συλληφθέντες/-είσες της Κατάληψης Ολύμπια
Πέμπτη 02 Νοέμβριος 2023, 11:00am
Επισκέψεις : 630
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αλληλεγγύη στους συλληφθέντες/-είσες της Κατάληψης του Ολύμπια!

Το πρωί της 6ης Απριλίου αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλλαν και εκκένωσαν το επί 40 μέρες κατειλημμένο θέατρο Ολύμπια από τον Συντονισμό Εργαζομένων και Σπουδαστών στον Χώρο του Χορού. Λίγες μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί και η εκκένωση της Κατειλημμένης Πρυτανείας του ΕΚΠΑ από αγωνιζόμενους φοιτητές/τριες και σπουδαστές/στριες. Η κατάληψη του θεάτρου Ολύμπια ήταν μέρος του αγώνα διάρκειας από σπουδαστές και εργαζόμενους ενάντια στην υποβάθμιση της εκπαίδευσης και της εργασίας των καλλιτεχνών που κατοχυρώνεται θεσμικά απο το Προεδρικό Διάταγμα 85 και τις νομοθετικές πράξεις που το συνόδευσαν. Επί τέσσερις μήνες σε Αθήνα , Θεσσαλονίκη και Πάτρα αντηχούσαν στους δρόμους του αγώνα οι φωνές της αντίστασης και της αξιοπρέπειας, με ένα κύμα καταλήψεων Δραματικών σχολών, κεντρικών Θεάτρων και κτιρίων, με καθημερινές κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις διαδηλώσεις.
Το κράτος σήμερα διώκει αγωνιζόμενους χορευτές ενώ, παράλληλα, προωθεί κολλέγια καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και κλείνει τη δραματική σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πατρας. Απαγορεύει αντιφασιστικές διαδηλώσεις, εξαπολύει δολοφονικές αστυνομικές επιθέσεις, λεηλατεί το φυσικό περιβάλλον, δολοφονεί μαζικά πρόσφυγες και μετανάστες, τοποθετεί τα κέρδη πάνω απο τις κοινωνικές ανάγκες και την αξια της ανθρώπινης ζωής, τιμωρεί το σπάσιμο της σιωπής απέναντι σε κυκλώματα παιδοβιαστών, επιτίθεται σε εστίες αγώνα και εκκενώνει με κάθε κόστος κατειλημμένους κοινωνικοπολιτικούς χώρους, υποθάλπτει τη γενοκτονία του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού. Απέναντι στην οσμή θανάτου που διαχέει η εξουσία επάνω στις αξίες, τις ζωές, τη δουλειά, τη σπουδή και τις ανάγκες μας, ο δρόμος της αντίστασης είναι μια επίκαιρη και επιτακτική ανάγκη.
Με τον αγωνιζόμενο κόσμο του Χορού είμαστε μαζί!

Κάλεσμα αλληλεγγύης την ΠΕΜΠΤΗ 2/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 11 ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ , ΚΤΗΡΙΟ 8

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών