Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Αθήνα] Συγκέντρωση για τη δίκη των 15 συλληφθέντων/εισών στην αντιφασιστική κινητοποίηση στο Γαλάτσι (1/1/20)
Δευτέρα 13 Νοέμβριος 2023, 09:00am
Επισκέψεις : 858
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

pano irakleio antifasistikes sugentrwseis

 

Ενάντια στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία | Καλέσματα σε αντιφασιστικές – αντικρατικές συγκεντρώσεις

«…Στη διαρκή διεθνή αποσταθεροποίηση και τους κλυδωνισμούς των συστημικών πολιτικών σταθερών, γεννιούνται οι μεγάλες δυνατότητες της επαναστατικής χειραφέτησης. Απέναντί τους συγκροτείται ήδη η αντεπαναστατική ακροδεξιά και φασιστική έκφανση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού για να μπει ως έσχατος φραγμός στην εξέλιξη της κοινωνικής ιστορίας, που προχωρά μέσα από την αδιάκοπη πάλη για ελευθερία και ισότητα. Πόλεμος και φασισμός, αυτή είναι η «απάντηση» του συστήματος στην συνολική και βαθιά του κρίση, στις ίδιες του τις αντιφάσεις, που τις προκαλεί η αθεράπευτη σύγκρουση που επιβάλλει η βασική του αρχή, η εκμετάλλευση και καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο».
(απόσπασμα από τη Διακήρυξη του 2ου συνεδρίου της ΑΠΟ, 12/2016)

Μπροστά στην προοπτική έκφρασης της συσσωρευμένης κοινωνικής οργής που ακολούθησε τη δολοφονία του Π.Φύσσα, το κράτος παραπέμπει σε δίκη τη Χ.Α ως εγκληματική οργάνωση, επιδιώκοντας να εμφανιστεί ως ο μοναδικός φορέας δικαιοσύνης και εγγυητής της κοινωνικής ομαλότητας. Τόσο ο θεσμικός “αντι”φασισμός που επιχείρησε να ξεπλύνει το κράτος από την ευθύνη του ενορχηστρωτή της παρακρατικής δράσης των νεοναζί και να εδραιώσει τη θεωρία των δύο άκρων, όσο και η ίδια η παρακρατική δράση στο πεζοδρόμιο βρήκαν απέναντι τους τη σθεναρή, αποφασιστική, διαρκή και ανυποχώρητη αντιφασιστική δράση. Οι μαζικές και μαχητικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις ήταν ο πραγματικός φραγμός στην άνοδο των φασιστών και στις επιθέσεις που πραγματοποιούσαν, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν μπει ισχυρά αναχώματα στην επέλασή τους στο δημόσιο πεδίο. Από τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις αντίστασης και μνήμης για τον Π.Φύσσα και τον Σ. Λουκμαν, τις μαχητικές συγκεντρώσεις σε διάφορες στιγμές της δίκης της ΧΑ (με κορυφαίο παράδειγμα τη συγκέντρωση και τις συγκρούσεις που ξέσπασαν με φασίστες και μπάτσους εντός της δικαστικής αίθουσας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης του Στεκιού Αντίπνοια), τις κεντρικές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και τις εδαφικές μάχες στις γειτονιές, μέχρι τα οδοφράγματα διεθνιστικής αλληλεγγύης απέναντι στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο.
(απόσπασμα από την ανακοίνωση – κάλεσμα της ΑΠΟ για την 1η Νοέμβρη 2023)

Μετά το πλήθος των καλεσμάτων στη φετινή αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο την 1η Νοέμβρη για τη ματαίωση της πανευρωπαϊκής νεοναζιστικής σύναξης, από αντιφασίστες, αναρχικούς, αριστερούς και ευρύτερα κομμάτια των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, το κράτος, για άλλη μία φορά, απαγορεύει τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις σε όλη την Αττική, τη συγκεκριμένη μέρα, με βάση τον χουντικής έμπνευσης νόμο για την περιστολή των διαδηλώσεων.
Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο εναντίον των αντιφασιστικών διαδηλώσεων στο Νέο Ηράκλειο. Τα κρατικά κατασταλτικά επιτελεία εκ νέου επιχειρούν να εδραιώσουν τη θεωρία των δυο άκρων και να εξισώσουν το αντιφασιστικό κοινωνικό κίνημα με τις παρακρατικές εγκληματικές συμμορίες. Την 1η Νοέμβρη του 2020 και πάλι ενεργοποιήθηκε ο κατασταλτικός μηχανισμός ενάντια στους αντιφασίστες και τους αναρχικούς που καλούσαν και βρέθηκαν στην περιοχή, με σκοπό να ακυρώσουν την τότε σύναξη των φασιστών εκεί. Σε πείσμα της απαγόρευσης που είχε βγει από την ΕΛ.ΑΣ. και παρά την παράταξη πλήθους κατασταλτικών δυνάμεων τόσο στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου όσο και στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας, η συγκέντρωση μεταφέρθηκε στο Γαλάτσι, όπου και χτυπήθηκε με λύσσα από τα καθάρματα των ΜΑΤ, που όχι μόνο έπνιξαν μία ολόκληρη γειτονιά στα χημικά αλλά συνέλαβαν και βασάνισαν 15 συντρόφους/ισσες.

Απέναντι στα συνεχή εγκλήματα κράτους και κεφαλαίου και τις παρακρατικές εφεδρείες τους, δεν θα αφήσουμε σπιθαμή γης στους φασίστες, στους δρόμους, στις πλατείες και όπου καλούμαστε να δώσουμε τις μάχες απέναντί τους. Προτάσσουμε την οργάνωση στη βάση, την κοινωνική/ ταξική/ διεθνιστική αλληλεγγύη, τις διαχρονικές αξίες της αναρχίας και του ελευθεριακού κομμουνισμού, για έναν κόσμο ισότητας, δικαιοσύνης κι ελευθερίας.

 

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

 

ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΕΣ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ:

-ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, 09.00 (ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης για την επίθεση της Χ.Α. στο στέκι Αντίπνοια | δίκη Χ.Α.)
-ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, 18.00
-ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, 09.00 (δίκη των 15 συλληφθέντων/εισών για την αντιφασιστική κινητοποίηση στο Γαλάτσι την 1η Νοέμβρη 2020)

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

                                                                                                                                                                                                                                 _________________________________________

unnamed 2

ΜΠΑΤΣΟΙ – ΜΜΕ – ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Στις 13 Νοέμβρη 2023 έχει οριστεί η δίκη των αναρχικών και αντιφασιστών/τριών συλληφθέντων/εισών για την αντικρατική – αντιφασιστική κινητοποίηση στο Γαλάτσι την 1η Νοέμβρη του 2020. Μια κινητοποίηση που δέχτηκε την άγρια κατασταλτική επίθεση της αστυνομίας, με χημικά, κρότου λάμψης, σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών (ανοιγμένα κεφάλια και σπασμένα χέρια) και με ένα βαρύ και κατασκευασμένο κατηγορητήριο σε βάρος των συλληφθέντων/εισών.
Την 1η Νοέμβρη του 2020 είχε καλεστεί αντικρατική – αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδήλωση με πρωτοβουλία της “αντιφασιστικής- αντιεξουσιαστικής συνέλευσης Ν. Ηρακλείου- Ν. Ιωνίας” απέναντι στην προσπάθεια των φασιστικών συμμοριών να εμφανιστούν στο δημόσιο πεδίο με αφορμή την επέτειο της εκτέλεσης των 2 παρακρατικών της Χ.Α. τον Νοέμβριο του 2013. Από το προηγούμενο βράδυ η αστυνομία απαγορεύει την καλεσμένη συγκέντρωση στο σταθμό ΗΣΑΠ του Ν. Ηρακλείου, βάσει του χουντικής εμπνεύσεως νόμου για την περιστολή των διαδηλώσεων, ενώ την ίδια μέρα το μεσημέρι πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις κατακλύουν το σημείο της αντιφασιστικής κινητοποίησης. Τα αντιφασιστικά καλέσματα μεταφέρονται στον σταθμό ΗΣΑΠ της Ν.Ιωνίας, όπου και εκεί αστυνομικές δυνάμεις επιτίθενται και διώχνουν τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που έφτασαν στο σημείο. Κόντρα στην κρατική επιχείρηση απαγόρευσης των αντιφασιστικών κινητοποιήσεων ο κόσμος του αγώνα πραγματοποιεί πορεία στο Γαλάτσι και καταλήγει στην πλατεία του αγ. Ανδρέα, όπου δέχεται την ωμή βία των δολοφονικών κατασταλτικών δυνάμεων της δημοκρατίας. Διαδηλωτές εγκλωβίζονται μαζί με θαμώνες και κατοίκους της περιοχής ανάμεσα σε παρτέρια, τραπέζια και καρέκλες καφετεριών ενώ ΜΑΤ και ΟΠΚΕ ρίχνουν χημικά, χτυπούν στο ψαχνό και αδιακρίτως ακόμα και οικογένειες με παιδιά. Στη συνέχεια συλλαμβάνονται 12 διαδηλωτές και ένας κάτοικος της περιοχής που επιχείρησε να καταγράψει σε βίντεο την αστυνομική επίθεση. Σύντροφος μετά τη σύλληψή του βασανίζεται από τις αστυνομικές δυνάμεις, τραυματίες μεταφέρονται με αστυνομική συνοδεία στο νοσοκομείο ενώ δεν λείπουν οι απειλές και η λεκτική βία μέσα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ.
Η απαγόρευση της αντιφασιστικής κινητοποίησης την 1η Νοέμβρη του 2020 και η επίθεση στον κόσμο που βρέθηκε στο δρόμο εκείνη τη μέρα εντάσσεται στο πλαίσιο της επιχείρησης του κράτους από τη μια πλευρά να εξισώσει τους αγωνιστές/τριες, τους αναρχικούς/ες και αντιφασιστές/τριες με τα παρακρατικά φασιστικά τάγματα εφόδου, προωθώντας τη θεωρία των δυο άκρων και από την άλλη να εμφανιστεί το ίδιο ως ο μοναδικός εγγυητής της ομαλότητας, ενώ στην πραγματικότητα είναι το ίδιο που πριμοδοτεί τις φασιστικές συμμορίες, ενισχύει τις ανορθολογικές και μισαλλόδοξες αφηγήσεις και καταστέλλει τον κόσμο του αγώνα.
3 χρόνια μετά, τη φετινή 1η Νοέμβρη οι φασίστες επιχειρώντας ματαίως να διευρύνουν το κάλεσμα τους προσπάθησαν να οργανώσουν πανευρωπαϊκή φασιστομάζωξη, όμως ουσιαστικά αυτό που κατάφεραν είναι να δράσουν μόνο στο σκοτάδι και ως αυτό που πραγματικά είναι, δηλαδή συμμορίες και το μακρύ χέρι του κράτους, λειτουργώντας παραπληρωματικά των επίσημων κατασταλτικών μηχανισμών, όπως συνέβη στον σταθμό ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι όπου επιτέθηκαν σε αντιφασίστες και αντιφασίστριες κάτω από την επίβλεψη της αστυνομίας. Ενώ το κράτος επιδόθηκε σε μια σειρά κατασταλτικών επιχειρήσεων στον κόσμο του αγώνα και των αντιφασιστικών δυνάμεων, τόσο τις μέρες πριν την 1η Νοέμβρη, με την επίθεση σε αντιφασιστική συναυλία που πραγματοποιούταν στην πλατεία του Ν. Ηρακλείου το Σάββατο 28 Οκτώβρη, με την ωμή και δολοφονική βία αστυνομικών δυνάμεων σε 16χρονη αντιφασίστρια το ίδιο βράδυ στην περιοχή με χτυπήματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της, που λίγο έλειψε να αποβούν μοιραία, αλλά και με την σκευωρία σε βάρος μελών του Ρουβίκωνα, όπου διώκονται για επίθεση σε κατάστημα στην περιοχή της Ν. Ιωνίας, όσο και την ίδια μέρα με την απαγόρευση των διαδηλώσεων σε ολόκληρη την Αττική και με τις αστυνομικές δυνάμεις να συλλαμβάνουν αντιφασίστες και αντιφασίστριες που είχαν δεχτεί φασιστική επίθεση στο Μοναστηράκι.
Οι φετινές αντιφασιστικές κινητοποιήσεις την 1η Νοέμβρη έσπασαν στην πράξη την κρατική απαγόρευση που επιχείρησε να επιβληθεί εκείνη τη μέρα. Περισσότεροι από χίλιοι αντιφασίστες και αντιφασίστριες βρέθηκαν στην αντιφασιστική – αντικρατική συγκέντρωση στα Πευκάκια, όπου παρέμειναν στο σημείο, κλείνοντας την Λεωφόρο Ηρακλείου, παρά τις πολυάριθμες δυνάμεις της αστυνομίας (ΜΑΤ, ΔΡΑΣΗ και αύρα) και τις κρατικές μεθοδεύσεις. Ο συντονισμός, η μαζικότητα και η αποφασιστικότητα των αντιφασιστικών δυνάμεων κατάφεραν να αποτελέσουν οδόφραγμα στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία στο δρόμο, να αναχαιτίσουν την κρατική καταστολή και να καταδείξουν το ρόλο των φασιστικών συμμοριών, ως παρακρατικών λακέδων υπό κρατική προστασία.
Ως αναρχικοί/ες για άλλη μία φορά να σταθούμε απέναντι στα παρακρατικά τάγματα εφόδου στις γειτονιές, στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους εργασίας. Δεν ξεχνάμε πως ο αγώνας ενάντια στον φασισμό κερδίζεται στους δρόμους και είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού αγώνα ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό, του αγώνα ενάντια στις ανισότητες, την ιεραρχία, τους διαχωρισμούς, τον κοινωνικό εκφασισμό, τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό και τον κρατικό ολοκληρωτισμό. Χωρίς αυταπάτες πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί, χωρίς αυταπάτες πως οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να αποτελέσει φραγμό στον φασισμό, απέναντι στον καθεστωτικό “αντιφασισμό” και στις επιδιώξεις του κρατικού μηχανισμού για την εδραίωση της θεωρίας των δύο άκρων να αγωνιστούμε οργανωμένα, συλλογικά, μαχητικά και από τα κάτω, με όπλο μας τη διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη για την ανατροπή του καταπιεστικού-εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννά και θρέφει τον φασισμό, για την Κοινωνική Επανάσταση, για την Αναρχία!

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

ΠΙΣΩ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ – ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ 16ΧΡΟΝΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

ΠΑΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΙΩΞΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΤΟΥΣ/ΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ/ΕΙΣΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 28/10 ΚΑΙ 1/11

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ Δ.Μ. ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ Χ.Α.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/ις αναρχικούς/ές και αντιφασίστες/τριες συλληφθέντες/είσες της 1ης Νοέμβρη 2020 στο Γαλάτσι: Δευτέρα 13 Νοέμβρη, Ευελπίδων (Κτίριο 12, Αίθουσα 4), 09.00

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση – Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων