Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νίκη] Bar οικονομικής ενίσχυσης υπόθεσης απαγωγής & βιασμού
Παρασκευή 30 Ιούνιος 2023, 09:00pm
Επισκέψεις : 397
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Επικοινωνία Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

bar apagwgis2

Τον Σεπτέμβρη του 2020 μια εικοσάχρονη κοπέλα, ενώ επέστρεφε σπίτι της τα ξημερώματα, έπεσε θύμα απαγωγής από δύο άντρες οι οποίοι την έβαλαν βίαια μέσα στο όχημά τους, την οδήγησαν στο σπίτι του ενός στα δυτικά της Θεσσαλονίκης όπου κακοποιήθηκε και βιάστηκε. Στη συνέχεια η κοπέλα αποφάσισε να καταγγείλει το περιστατικό άμεσα. Μετά από μια γραφειοκρατική ταλαιπωρία και συνεχόμενες απορρίψεις η κοπέλα κατάφερε να δώσει κατάθεση, να καταγγείλει το περιστατικό και να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση.

Στη συνέχεια ακολούθησε η δίκη. Μια διαδικασία που όπως έχει αποδειχτεί δεν λειτουργεί με βάση την δικαιοσύνη και τον ανθρώπινο παράγοντα, αλλά πάλι με βάση το κεφάλαιο, τις προσωπικές σχέσεις και γνωριμίες με αποτέλεσμα να δίνει ελαφρυντικά και να αφήνει ελεύθερους βιαστές, παιδοβιαστές και μαστροπούς (βλ. υποθέσεις Γεωργίας, Λιγνάδη, 12χρονης στον Κολωνό, υπόθεση της Ε. στην Ηλιούπολη). Στην προκειμένη η έκβαση ήταν θετική, και οι δύο θύτες καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης χωρίς αναστολή, παρόλο που η πρόταση της εισαγγελέα ήταν αθωωτική εξ ολοκλήρου και για τους δύο δράστες! Παρά το ότι τα στοιχεία και δεδομένα της υπόθεσης δείχνανε την ενοχή τους.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολλά θύματα σεξουαλικής και έμφυλης βίας να σπάνε τη σιωπή τους. Όλες οι υποθέσεις που παίρνουν τον δρόμο της αστικής δικαιοσύνης ακολουθούν το ίδιο μοτίβο. Κράτος, δικαστικές αρχές και κυρίαρχα ΜΜΕ λειτουργούν ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τους θύτες, δείχνοντας ένα υποκριτικό ενδιαφέρον για τα ίδια τα θύματα και για την πράξη.

Για εμάς, η πατριαρχία αποτελεί θεμέλιο λίθο του κράτους και του καπιταλισμού, δεν μπορούμε να σταθούμε λοιπόν μόνο στο θεσμικό μονοπάτι μιας υπόθεσης. Ως αναρχικές και αναρχικοί στεκόμαστε δίπλα σε όλους τους καταπιεσμένους και σε όλες τις καταπιεσμένες, σε κάθε θύμα βιασμού. Προτάσσουμε τη συλλογικοποίηση, την ενδυνάμωση, την οργάνωση και τον αγώνα για το ολοκληρωτικό γκρέμισμα κράτους, καπιταλισμού και πατριαρχίας, για την ανοικοδόμηση ενός κόσμου ισότητας, ελευθερίας, αλληλεγγύης.

 

Η ελευθερία ούτε παραχωρείται ούτε χαρίζεται
αλλά κατακτιέται μέσα από τον αγώνα

Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΒΙΑΖΕΙ & ΣΚΟΤΩΝΕΙ - ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ

 

Συλλογικότητα για τον ελευθεριακό κομμουνισμό Libertatia

Τοποθεσία Κατάληψη Libertatia