Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Αθήνα] Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/τριών σε αντιεκλογική συζήτηση - εκδήλωση
Δευτέρα 08 Μάιος 2023, 07:00pm
Επισκέψεις : 600
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Όπως συμβαίνει κάθε 4 χρόνια, έτσι και τώρα, αυτό που επιδιώκει το σάπιο κρατικό - καπιταλιστικό - πατριαρχικό σύστημα εξουσίας είναι να αναπαράγει και να εδραιώσει την κυριαρχία του αντλώντας κοινωνική συναίνεση μέσω των εκλογών έτσι ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα και με τη “λαϊκή συγκατάθεση” τους αντικοινωνικός σχεδιασμούς του.
Ξέρουμε καλά ότι ένα σύστημα με κεντρικά δομικά του στοιχεία την ιεραρχία, την καταπίεση, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και την καταστολή οποιασδήποτε φωνής αντιστέκεται στην εξαθλίωση που αυτό επιβάλλει μοναδικό στόχο έχει να αυτοσυντηρηθεί και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ολιγαρχών και των εξουσιαστών. Για ακόμα μια τετραετία έγινε ολοφάνερο ότι το κρατικό-καπιταλιστικό μοντέλο οργάνωσης της κοινωνίας το οποίο καλούμαστε να νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας στις κάλπες, ανεξαρτήτως πολιτικού διαχειριστή, δεν έχει να υποσχεθεί τίποτα πέρα από φτώχεια, πολέμους, εξαθλίωση και θάνατο, είτε στα χερσαία και υδάτινα σύνορα, είτε στα εργασιακά κάτεργα, είτε στα υποστελεχωμένα νοσοκομεία, είτε στις ράγες των υποβαθμισμένων σιδηροδρομικών δικτύων, είτε στο δρόμο από τους ένστολους δολοφόνους του.
Κόντρα λοιπόν στο κυρίαρχο αφήγημα της αστικής δημοκρατίας που κατασκευάζει την ψήφο ως το "μέγιστο δικαίωμα και υποχρέωση του πολίτη" οριοθετώντας τη συμμετοχή στο πολιτικό γίγνεσθαι αυστηρά με βάση τη λογική της ανάθεσης, εμείς ως αναρχικοί και αναρχικές φοιτητές και φοιτήτριες απεκδυόμαστε κάθε ψυχαναγκασμό που μας θέλει απλώς παθητικούς δέκτες των εξελίξεων και στον αντίποδα προτάσσουμε την συλλογικοποίηση, την αυτοοργάνωση και την συμμετοχή στους μαχητικούς και οργανωμένους στη βάση κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες για έναν κόσμο Αυτοδιεύθυνσης, Ισότητας και Αλληλεγγύης, για την Κοινωνική Επανάσταση.

Αντεκλογική Συζήτηση - Εκδήλωση
Δευτέρα 8 Μαΐου, 17:00, Κάτω Πολυτεχνείο

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/τριών Αθήνας

prwtovoulia foithtwn antiekloyikh