Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Αθήνα] Συγκέντρωση έξω από την ΑΣΟΕΕ
Τετάρτη 05 Απρίλιος 2023, 05:00pm
Επισκέψεις : 785
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση έξω από την ΑΣΟΕΕ

Μετά από 4 χρόνια συνεχούς καταστολής, ηττοπάθειας, και διώξεων, ο κόσμος ξαναβγαίνει στους δρόμους. Το πανκαλλιτεχνικό κίνημα που δημιουργήθηκε με αφορμή το ΠΔ85 μπόρεσε να γεμίσει τον δρόμο με χιλιάδες άτομα, γεμάτα οργή για την υποβάθμιση των πτυχίων τους, του πολιτισμού, και των ζωών τους γενικότερα. Το κρατικό-καπιταλιστικό έγκλημα στα Τέμπη έδειξε πως μπροστά στα κέρδη, Κράτος και Κεφάλαιο δεν διστάζουν να σκοτώσουν δεκάδες ανθρώπους, φοιτητές στη πλειοψηφία τους, ώστε να πλιατσικολογήσουν τον δημόσιο πλούτο.
Με τον κόσμο να είναι ήδη στους δρόμους, να διαμαρτύρεται, και να έχει καταλάβει κεντρικά κτήρια της Αθήνας, αλλά και σε διάφορες άλλες πόλεις της Ελλάδας, η δολοφονία των Τεμπών έδωσε την σπίθα για να συγκρουστεί ανοιχτά η κοινωνία με το Κράτος. Οι συγκρούσεις που ακολούθησαν σε όλη την επικράτεια έδειξαν πως οι μπάτσοι, το Κράτος, και τα αφεντικά έχουν λόγο να φοβούνται. Πρέπει να φοβούνται την οργή όλων όσων καταπιέζουν, όσων καταστέλλουν, όσων στερούνται μιας αξιοπρεπούς ζωής, ή τη ζωή την ίδια.
Μπροστά σε αυτή την οργή, το Κράτος μπορεί να δώσει μια μόνο απάντηση. Αυτή της καταστολής. Να αφήσει τα ένστολα σκυλιά του ελεύθερα να επιτεθούν σε όσους αγωνίζονται, σε όσους αντιστέκονται. Σήμερα λοιπόν, 5/4, μπάτσος μπροστά από την ΑΣΟΕΕ δεν δίστασε να πυροβολήσει 3 φορές, μέρα μεσημέρι , σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της Αθήνας, «προειδοποιητικά», όπως αναφέρουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Το ίδιο το συμβάν μάς θυμίζει γεγονότα άλλων εποχών, γεγονότα που το Κράτος πολύ θα ήθελε να ξεχάσουμε, όπως επίσης και την κοινωνική αντίδραση που ακολούθησε έπειτα. Εμείς δηλώνουμε πως μπροστά στη καταστολή των μπάτσων, τις απόπειρες δολοφονίας που βαφτίζονται «προειδοποιητικές βολές», την υποτίμηση των ζωών μας, θα απαντάμε με κινητοποιήσεις, καταλήψεις, συγκρούσεις.

 

Ως απάντηση στα σημερινά γεγονότα και τις προκλήσεις των μπάτσων, καλούμε στη κινητοποίηση έξω από την ΑΣΟΕΕ, στις 17:00

ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ – ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

 

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας