Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νίκη] Αντιφασιστική συγκέντρωση
Σάββατο 28 Ιανουάριος 2023, 06:00pm
Επισκέψεις : 1082

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/1/2023 18:00 ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Στην τωρινή πολιτική συγκυρία, που η Χρυσή Αυγή έχει χάσει τον παρακρατικό ρόλο που επιτελούσε, τόσο λόγω του αρχικού αποχαρακτηρισμού της από τον δήθεν «αντι-συστημικό» της χαρακτήρα, όσο και από την οργανωτική της αποσάθρωση και κοινωνική από-νομιμοποίηση, ειδικά μετά τον χαρακτηρισμό της ακόμη και από την αστική δικαιοσύνη ως «εγκληματική οργάνωση», αναζητούνται νέοι εθνικιστικοί-φασιστικοί φορείς από τους κρατικούς ταγούς. Πιο συγκεκριμένα, ο Ιερός Λόχος στη Θεσσαλονίκη προφανώς θεωρήθηκε μια πολύ ταιριαστή περίπτωση. Αυτό βέβαια δεν ισχύει καθόλου αφού οι ΑΜΕ και άλλες μικρο-ομάδες που έλκουν τη μήτρα τους από τη Χρυσή Αυγή και συσπειρώνονται γύρω από τον Ι.Λ. διατρανώνουν με ακόμη περισσότερη έμφαση την πίστη τους στον εθνικοσοσιαλισμό, το Τρίτο Ράιχ, τον Χίτλερ κ.λπ. Όμως ως γνωστόν αυτά δεν έχουν καμία σημασία μπροστά στο πως έχουν κατορθώσει να προβάλλονται από τα μέσα που καλύπτουν τις κινήσεις τους: κάτι σαν σύλλογοι πατριωτών με σχέσεις με την εκκλησία και βετεράνους στρατιωτικούς.

Επιπλέον, κατά την έξαρση της πανδημίας αλλά και των lock-down, δημιουργήθηκε εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη του ανορθολογισμού, της συνωμοσιολογίας και άνοιξαν τον δρόμο για την αντιδραστική, ακροδεξιά προπαγάνδα, και κατ' επέκταση την ανασυγκρότηση των νεοναζί στο δημόσιο πεδίο. Συγκεκριμένα η εγκληματική κρατική διαχείριση της πανδημίας συνέβαλε τα δέοντα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ ταυτόχρονα η επέκταση αυτή του ανορθολογισμού, εξυπηρέτησε σε μεγάλο βαθμό την κρατική αφήγηση. Την προηγούμενη χρονιά έγινε ξεκάθαρη τοις πάση, η οργάνωση φασιστικών γκρουπούσκουλων σε συνοικίες της Θεσσαλονίκης και η άμεση απάντηση του αναρχικού κινήματος, όσο και ευρύτερα των αντιφασιστών κατόρθωσε τον περιορισμό τους και την ματαίωση της οποιασδήποτε οργανωτικής τους ανάπτυξης αλλά και αποτροπή της σιάχυσης του λόγου τους στον κοινωνικό ιστό.

Σήμερα, υπό την απειλή μίας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης με κέντρο την προσάρτηση της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, με την κοινωνική βάση να ζει υπό το καθεστώς γενικευμένης ακρίβειας και φτώχειας, επιχειρείται ξανά από τον κρατικο μηχανισμό και τους καπιταλιστές, η αναζωπύρωση των εθνικιστικών και μισαλλόδοξων φωνών εντός του πολιτικού στερεώματος. Ειδικά σε μία προεκλογική περίοδο οι φασίστες επιχειρούν να παίξουν ξανά ρόλο στο πολιτικό σκηνικό κινούμενοι με διάφορους όρους τόσο στις γειτονιές, το κέντρο της πόλης ή ακόμη και το περιφρουρούμενο από τις αστυνομικές δυνάμεις ΑΠΘ. Πάντοτε όμως κινούνται δειλά, υπό το σκοτάδι της νύχτας χωρίς να μπορούνε ακόμη κι έτσι να κινηθούν ουσιαστικά. Θα προσπαθήσουν για ακόμη μία φορά να διασπείρουν τον εθνικιστικό, ρατσιστικό, ομοφοβικό λόγο τους. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό επίδικο το επόμενο διάστημα η αντιφασιστική δράση μας σε κάθε κοινωνικό πεδίο, από τα σχολεία και τις σχολές, τις γειτονιές ως και κάθε απόπειρά τους για δημόσια συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης.

Το Σάββατο 28/1, επ' αφορμής της «επετείου» των Ιμίων καλούνται φασιστικές συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως και στην Θεσσαλονίκη. Μιας «επετείου» που αποτελεί σημείο συσπείρωσης των φασιστών, διότι την συγκεκριμένη ημερομηνία 3 στρατιωτικοί πέθαναν ακριβώς για τα εθνικιστικά ιδεολογήματα και τα συμφέροντα εγχώριου και διεθνούς κεφαλαίου. Αποδεικνύει όσα λέμε για την ανάγκη διεθνιστική αλληλεγγύης ανάμεσα στους λαούς, με μόνο πόλεμο που πρέπει να διεξαχθεί να είναι ο ταξικός. Στην προσπάθεια αυτή επανεμφάνισης των φασιστών είναι αναγκαία η μαζική και μαχητική απάντηση. Η μάχη με τον φασισμό δεν εξαντλείται σε κεντρικά ραντεβού, σε πύρινες ανακοινώσεις και υπάκουες διαδρομές, είναι καθημερινή. Αναπόσπαστο κομμάτι του αντιφασιστικού αγώνα στην πόλη είναι οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις που περιορίζουν την όποια δυναμική των φασιστών, αλλά και την χωρική τους διάχυση. Η υποστήριξη των αντιφασιστικών συγκεντρώσεων θα πρέπει να αποτελεί την αυτονόητη και ελάχιστη δυνατή κινητοποίηση όλων των αναρχικών και αντιεξουσιαστικών ομαδοποιήσεων και οργανώσεων, όπως φυσικά κανονικά θα έπρεπε να αποτελεί ελάχιστη κίνηση και όσων οργανώσεων αναφέρονται γενικά στον αντιφασισμό.

Την επόμενη περίοδο, τόσο σε κεντρικό επίπεδο, με τις εκλογές να πλησιάζουν, όσο και σε τοπικό με την μάχη ενάντια στις νέες φασιστικές ομαδοποιήσεις, θα κριθούν οι επόμενες εξελίξεις που αφορούν τον τρόπο έκφρασης και οργάνωσης του αντιφασιστικού αγώνα. Είναι άμεση αναγκαιότητα να βρεθούμε μαζικά και μαχητικά τόσο σε απάντηση σε κάθε τους κίνηση, όσο και στην διάχυση του αντιφασιστικού λόγου σε κάθε κοινωνικό πεδίο, απέναντι στην εξαθλίωση της κοινωνικής βάσης, την καταστολή των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Γιατί η πάλη ενάντια στον φασισμό είναι ταυτόχρονα πάλη ενάντια στο σύστημα που το γεννά και το θρέφει, ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική ολοκλήρωση.

ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ - Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/1/2023 18:00 ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

Τ.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Π.Ο. - Ο.Σ.

 εικόνα.png


ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΉ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/1 18:00 ΤΣΙΜΙΣΚΉ ΜΕ ΝΑΥΑΡΊΝΟΥ

Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν, μα όχι και το μίσος του για μένα…

Και οι μάσκες έπεσαν. Τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα - αφού αναφορικά με το 3ο Ράιχ είναι πλέον αποδεδειγμένες οι σχέσεις του ναζιστικού κόμματος με τους μεγαλοβιομήχανους της Γερμανίας του '30 - οι σχέσεις κράτους- κεφαλαίου - φασιστών έγινε καταφανής. Ο φασισμός αποτελεί σάρκα από τη σάρκα του κράτους και του καπιταλισμού όσα πρόσωπα και αν αλλάξει όσες μάσκες κι αν φορέσει. Μεγαλόυπουργοί της κυβέρνησης μέλη πρώην ακροδεξιών γκρουπών, μυστικές συνομιλίες στενών συνεργατών πρωθυπουργών με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α., συγκάλυψη δολοφονιών αντιφασιστών και μεταναστών από τα ΜΜΕ και πολλά άλλα. Αυτό είναι το ''δημοκρατικό τόξο'' που έστειλε τη ΧΑ στη φυλακή - κατ' ανάγκη λόγω της αντιφασιστικής επίθεσης του κινήματος - αλλά και γιατί γνωρίζουν και οι ίδιοι πως το εργαλείο τους θα παραμείνει λειτουργικό. Οι φασίστες θα εξακολουθούν να βρίσκονται στις γειτονιές, να αναπαράγονται και να λειτουργούν ως τσιράκια των αφεντικών, ως υπερασπιτές της πολιτικής κράτους και κεφαλαίου. Ο πόλεμος με τους φασίστες στους δρόμους λοιπόν, αποτελεί επαναστατικό καθήκον των αναρχικών - για να τους στείλουμε τελειωτικά στις τρύπες τους και μια και καλή στα σκουπίδια της Ιστορίας.

Το ζήτημα όμως έχει και ιδεολογικές προεκτάσεις. Η ταύτιση του καπιταλισμού με τον φασισμό αναφέρεται στην ίδια την εξουσία. Στην ανάγκη για καταπίεση, για εκμετάλλευση, για σκοταδισμό και κανιβαλισμό και στην τελική στην ανάγκη τους για θάνατο. Ο ισχυρός επιβιώνει, ο ισχυρός υπερισχύει - ο αδύναμος τσακίζεται , ο αδύναμος πεθαίνει. Ότι ακριβώς υπερασπίζονται οι φασίστες, υπερασπίζονται και οι υπέρμαχοι της ελεύθερης αγοράς, του κράτους και του κεφαλαίου. Εμείς θα είμαστε πάντα με τους αδύναμους αυτού του κόσμου, με τους καταπιεσμένους, δίπλα στους κατατρεγμένους και τους για πάντα ξένους. Μέχρι η ζωή να νικήσει το θάνατο.

Η θρασύδειλη εμφάνιση των φασιστών στη πόλη της Θεσσαλονίκης το τελευταίο διάστημα, αποδεικνύει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Εκμεταλλευόμενοι της ένταση της καταστολής και την πολυάριθμη εμφάνιση των μπάτσων βγαίνουν από τις τρύπες τους αχάραγα και γράφουν συνθήματα, αναδιοργανώνουν ομάδες ανύπαρκτες και προσπαθούν έτσι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Το Σάββατο 28/1 διοργανώνουν συγκέντρωση για την ''επέτειο των Ιμίων '', σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με σκοπό να εκφραστούν δημόσια και φανερά. Προς τους 15 θλιβερούς φασίστες λοιπόν που θα επιχειρήσουν να μαζευτούν το Σάββατο στο Λευκό Πύργο κάνουμε σαφές πως ότι λέμε το εννοούμε: Ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους από τον κόσμο του αγώνα. Θα μας βρείτε απέναντί σας οποτεδήποτε πάτε να ξετρυπώσετε. Ραντεβού στους δρόμους.

…Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον - δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισε τον…

ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ

ΟΥΤΕ ΜΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ - Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ : ΣΆΒΒΑΤΟ 28/1 18:00 ΤΣΙΜΙΣΚΉ ΜΕ ΝΑΥΑΡΊΝΟΥ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere

antifasistiki quieta imia 28012023

Τοποθεσία Τσιμισκή με Ναυαρίνου

Πρόσφατα άρθρα