Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νικη] Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Ροτζάβα
Πέμπτη 01 Δεκέμβριος 2022, 06:00pm
Επισκέψεις : 1104
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κάθε κράτος που πολεμά τους λαούς θα ηττηθεί
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΜΕΝΗ ΡΟΤΖΑΒΑ

Στις 19 Οκτώβρη μια νέα επίθεση του τουρκικού κράτους εξαπολύθηκε στη Ροτζάβα και πιο συγκεκριμένα με αεροπορικούς βομβαρδισμούς που στόχο είχαν τόσο να πλήξουν τις γραμμές άμυνας του κούρδων/ισσών ανταρτών/ισσών όσο και τον πληθυσμό μέσα σε κατοικημένες περιοχές. Από αυτή την επίθεση σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πλέον των 70, ενώ επίσης χτυπήθηκε και νοσοκομειακή μονάδα (γυναικολογική κλινική). Πάνω από 300 βλήματα πυροβολικού εκτοξεύθηκαν στην περιοχή Σεχμπά και στο Τελ Ριφάατ έγιναν συνολικά 7 επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Το τουρκικό κράτος διεξάγει εδώ και χρόνια ένα συνεχή πόλεμο απέναντι στην επαναστατημένη Ροτζάβα, ο οποίος από το 2018 (επίθεση στο Αφρίν)- 2019 (επίθεση στην πόλη Σερεκανίγιε) κλιμακώνεται με διακοπές νερού, καταστροφές υποδομών, εμπάργκο, απομόνωση και τη συνεχή απειλή του εκτοπισμού και του αφανισμού ολόκληρων πληθυσμών. Αφορμή για την συγκεκριμένη επίθεση αποτέλεσε η χρησιμοποίηση από την πλευρά του Ερντογάν μιας βομβιστικής επίθεσης σε κεντρικό δρόμο της Ταξίμ με 6 νεκρούς, η οποία ψευδώς αποδόθηκε σε Κούρδους του PKK. Στόχος του τουρκικού κράτους είναι να επεκταθεί η "ζώνη ασφαλείας" βάθους 30 χλμ. νότια των συνόρων της Τουρκίας. Το φασιστικό τουρκικό κράτος συνεχίζει να οξύνει την πολεμική του ρητορική και προετοιμασία και εξαγγέλει οτι θα εισβάλλει με χερσαίες δυνάμεις στις περιοχές της Ροτζάβα. Το ετός που διανύουμε έχουν πραγματοποιηθεί 30 επιθέσεις με μη επανδρωμένα σκάφη στις κούρδικες περιοχές της Βόρειας Συρίας, ενώ γίνονται διαρκώς αναφορές για χημικούς βομβαρδισμούς του κράτους της Τουρκίας κατά μήκος των νότιων συνόρων του Κουρδιστάν/ βόρειου Ιράκ.

Είναι εμφανές ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η ίδια η ύπαρξη της επαναστατημένης Ροτζάβα και των πληθυσμών της, η οποία απειλείται να καταπνιγεί στο αίμα. Όλες οι μεγάλες κουρδικές συνοριακές πόλεις και τα χωριά βρίσκονται υπό συνεχή βομβαρδισμό, σε μία έκταση εκατοντάδων χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα πολλούς νεκρούς ήδη από την πρώτη ημέρα, ανάμεσά τους και παιδιά. Ο λαός της περιοχής εξαναγκάζεται σε εκτοπισμό, προκειμένου να σώσει την ίδια του τη ζωή. Οι μαχητές και μαχήτριες των SDF και YPG/YPJ αφού ήρθαν αντιμέτωποι πρώτα με το τέρας του ISIS το οποίο και κατατρόπωσαν, πληρώνοντας πολύ βαρύ έμψυχο τίμημα, καλούνται να υπερασπιστούν την ίδια τους την γη και την ελευθερία για μία ακόμη φορά.

Στην παρούσα ιστορική φάση, το χρεοκοπημένο πολιτικά, ιδεολογικά, αξιακά και οικονομικά καθεστώς, μην έχοντας πλέον να υποσχεθεί τίποτα άλλο πέρα από πολέμους, αποκλεισμούς και εξαθλίωση, θωρακίζεται απέναντι στην προοπτική της δυναμικής έκφρασης της γενικευμένης κοινωνικής δυσαρέσκειας, τόσο τοπικά όσο και διεθνώς. Είναι η περίοδος όπου τα κράτη και τα αφεντικά επιχειρούν με σφοδρότητα να επιβάλουν στην κοινωνική πλειοψηφία τις εξαγγελίες τους περί «τέλους της ιστορίας», πασχίζοντας να πείσουν με κάθε τρόπο πως δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική για τις ανθρώπινες κοινωνίες πέρα από αυτήν όπου, η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία θα είναι αναγκασμένη να ζει στιγματισμένη από την ανέχεια και τη φτώχεια, τις κακουχίες και τις αρρώστιες, τους πολέμους και τις καταστροφές. Οι διακρατικοί σχηματισμοί απεργάζονται την επέκταση της ισχύος τους με στρατιωτικά μέσα, με ολέθριες συνέπειες για κάθε λαό που θα βρεθεί στο διάβα τους, λεηλατώντας εδώ και αιώνες το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, προετοιμάζουν το επόμενο βήμα. Την μετάβαση από τις περιφερειακές συγκρούσεις «δια αντιπροσώπων», στον γενικευμένο πόλεμο, προκειμένου να διατηρήσουν τα βαμμένα με αίμα «κεκτημένα» της παρακμάζουσας αυτοκρατορίας τους.

Είναι το ιεραρχικό, κρατικό, καπιταλιστικό σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας που γεννά πολέμους, θανάτους, προσφυγιά, φτώχεια και εξαθλίωση, που έρχεται να καταστείλει οποιαδήποτε αντίσταση στην επέλασή του, υπενθυμίζοντάς μας ότι πάντα η κυρίαρχη σύγκρουση θα είναι μεταξύ κράτους και κεφαλαίου από την μία, και της χειραφετητικής και απελευθερωτικής δυνατότητας του ανθρώπου από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και καταπίεσης από την άλλη. Μία σύγκρουση που έρχεται από τα βάθη της ιστορίας, η πάλη ενάντια στον παρηκμασμένο κόσμο της εξουσίας, και διατρέχει όλες τις μεγάλες επαναστατικές στιγμές στην ανθρώπινη ιστορία.

Ο επαναστατημένος λαός της Ροτζάβα, έχοντας ως πρόταγμα τον δημοκρατικό συνομοσπονδισμό δεν στοχεύει στην δημιουργία ενός ακόμη έθνους-κράτους, αντικαθιστώντας την πρότερη καταπίεση με μία καινούργια. Έχοντας στον πυρήνα του την οικολογία και την γυναικεία χειραφέτηση, φέρνοντας μία πολυπολιτισμική ταυτότητα καθώς συνενώνει Κούρδους, Άραβες, Ασύριους και άλλες πληθυσμιακές ομάδες, χτίζει δομές κοινωνικής οργάνωσης και αυτοάμυνας απέναντι στις κρατικές, καπιταλιστικές και φασιστικές επιθέσεις. Ξεπερνάει τα σύνορα της Συρίας και εμπνέει πληθυσμούς στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, προτάσσοντας ένα μοντέλο κοινωνικής αυτό-οργάνωσης των από τα κάτω μέσω της συλλογικής αυτοδιοίκησης, ανταγωνιστικό ως προς τον εξουσιαστικό, κρατικό και καπιταλιστικό τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας.

Bijî Rojava
Jin - Jiyan - Azadi

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

 

Θεσσαλονίκη: Πέμπτη 1/12, 18:00, Τσιμισκή με Ναυαρίνου

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

banner rojava

Τοποθεσία Τσιμισκή με Ναυαρίνου