Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νίκη] ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ υπεράσπισης της κατάληψης Mundo Nuevo
Δευτέρα 28 Νοέμβριος 2022, 06:00pm
Επισκέψεις : 779
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

mundo nuevo katastolh

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ υπεράσπισης της κατάληψης Mundo Nuevo Δευτέρα 28 Νοεμβρίου στις 18:00, Καμάρα. 

Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις και το αναρχικό κίνημα

Κατάληψη Mundo Nuevo

 

 

------------------------------------------------------------------

 

 

mundo

 

Ανακοίνωση αλληλεγγύης στην κατάληψη Mundo Nuevo



Σήμερα 28/11 καθάρματα της ΕΛΑΣ πραγματοποίησαν επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης Mundo Nuevo συνοδευόμενοι από καθεστωτικούς δημοσιογράφους. Κατά την επιχείρηση προέβησαν στη σύλληψη 4 συντρόφων και συντροφισσών που βρίσκονταν εντός του κτηρίου με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης και σε άλλες 4 προσαγωγές πέριξ της κατάληψης (οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι) . Αμέσως οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες κάλεσαν συγκέντρωση υπεράσπισης η οποία πλαισιώθηκε από έναν ικανό αριθμό ατόμων κι εν συνεχεία συγκροτήθηκε μπλοκ το οποίο κατευθύνθηκε προς το κτήριο και στάθηκε εκεί για αρκετή ώρα φωνάζοντας συνθήματα, δηλώνοντας με έτσι πως με κανέναν τρόπο δεν θα κάνουμε πίσω και δεν υποτασσόμαστε.

Η Mundo Nuevo είναι μια πολιτική κατάληψη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που εδώ και 7 χρόνια στεγάζει ένα κομμάτι του διαρκούς και ανυποχώρητου αγώνα του οργανωμένου αναρχικού κινήματος, μέσω της συλλογικότητας για τον κοινωνικό αναρχισμό "Μαύρο & Κόκκινο", μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης - Ομοσπονδίας Συλλογικοτήτων. Η κατάληψη αποτελούσε επίσης έναν κοινωνικό χώρο συνάντησης και ζύμωσης των ελευθεριακών ιδεών. Προσφάτως πραγματοποιήθηκε μία σειρά πολιτικών καφενείων τα οποία διοργάνωναν οι "Ελεύθερες Γυναίκες" της συλλογικότητας "Μαύρο & Κόκκινο", ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στον χώρο της κατάληψης λειτουργούσε και το κινηματικό βιβλιοπωλείο "ενδοχώρα" μέσα από το οποίο καλλιεργούνταν η ελευθεριακή κουλτούρα. Τέλος να προσθέσουμε πως προέκυψαν και διάφορα εγχειρήματα όπως για παράδειγμα οι ελευθεριακές εκδόσεις "Ναυτίλος". Ακόμη, στο χώρο έχουν πραγματοποιηθεί πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων όπως θεατρικές παραστάσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, ενώ συχνά πραγματοποιούνταν συναυλίες οικονομικής ενίσχυσης και στήριξης άλλων αγώνων, φοιτητικών, εργατικών κλπ. Με πρόσφατο παράδειγμα το προηγούμενο βράδυ πριν την εκκένωση, όπου διοργανώθηκε από τα μέλη της κατάληψης βραδιά για την ενίσχυση των απεργών στο εργοστάσιο της Μαλαματίνα. Ταυτόχρονα, η κατάληψη λειτουργούσε ως στεγαστική από την αρχή της δημιουργίας της. Όλη αυτή η δομή ελευθερίας και οι κινήσεις αλληλεγγύης μέσα σε αυτή σαφώς και ενόχλησαν το κράτος το οποίο δεν έχει να επιδείξει τίποτα κοινωνικό πάρα μόνο έναν κατασταλτικό χαρακτήρα.

Γνωρίζουμε καλά πως το κράτος διαχρονικά αναγκαζόμενο να αποκαταστήσει το ρήγμα που δημιουργούν οι από τα κάτω αντιστάσεις προβαίνει στην απέλπιδα προσπάθεια να αποδυναμώσει τον αγώνα, μέσα από την ολομέτωπη επίθεση στους ζωτικούς χώρους αλλά και σε εμάς τους ίδιους.

Η κυβέρνηση επιδιώκοντας να διατηρήσει την εκλογική της βάση, μέσα στο κλίμα κοινωνικής δυσαρέσκειας που η ίδια έχει προκαλέσει, παλεύει να στρέψει τα βλέμματα στο γραφικό αφήγημα περί εξόντωσης του εσωτερικού εχθρού. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια προχωρά σε ένα μπαράζ επιθέσεων σε κατειλημμένους χώρους. Από την εκκένωση του Στεκιού του Βιολογικού και της Κατάληψης 111 (Θεσ/νίκη), της Κατάληψης του Παλιού Νεκροτομείου (Αλεξ/πολη), την Κατάληψη της Ντουγρού (Λάρισα) και των Κατειλημμένων Προσφυγικών (Αθήνα) έρχεται σήμερα να κορυφώσει την θεαματική κατασταλτική της εκστρατεία με την επιτακτική εκκένωση της Κατάληψης Mundo Nuevo.

Από την πλευρά μας ως καταληψίες, με πείσμα στον αγώνα και υψωμένες τις γροθιές μας υπερασπιζόμαστε τους χώρους που εδαφικοποιούν τις αντιστάσεις μας και στεγάζουν τις ελευθεριακές ιδέες. Γιατί οι καταλήψεις είναι ανάσα στην ασφυκτική συνθήκη που προσπαθεί να επιβάλλει ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός και αγκάθι στον σάπιο κόσμο της εξουσίας. Μέσα στις καταλήψεις οραματιζόμαστε έναν κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας και ελευθερίας. Έναν κόσμο που θα χωράει πολλούς κόσμους.


Όλοι/όλες στην διαδήλωση στις 18.00 στην Καμάρα

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO NUEVO-
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙΣΣΕΣ

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟ ΤH MUNDO NUEVO ΜΕΧΡΙ ΤΗ ROSA NERA
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΕΡΑ ΩΣ ΠΕΡΑ


Κατάληψη Libertatia