Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νίκη] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 διωκόμενους αντιφασίστες
Τετάρτη 19 Οκτώβριος 2022, 09:00am
Επισκέψεις : 800

Αλληλεγγύη στους 2 συντρόφους , συλληφθέντες της αντιφασιστικής διαδήλωσης 2/10/21

Συγκέντρωση Τετάρτη 19/10 στις 9:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Στις 2 Οκτώβρη 2021 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική διαδήλωση στην Σταυρούπολη η οποία χτυπήθηκε από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να συλληφθούν 2 σύντροφοι οι οποίοι δικάζονται την Τετάρτη 19/10/22. Εκείνο το διάστημα γίναμε μάρτυρες διαφόρων φασιστικών επιθέσεων. Πιο συγκεκριμένα στις 28 Σεπτέμβρη μέλη φοιτητικών συλλόγων δέχτηκαν φασιστική επίθεση, συνοδευόμενη από ναζιστικούς χαιρετισμούς και ακροδεξιά παραληρήματα, έξω από ΕΠΑΛ της δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση. Η συγκέντρωση αυτή ακολούθησε έπειτα από την επίθεση ακροδεξιών μαθητών του ΕΠΑΛ σε φοιτητές που μοίραζαν υλικό ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα πανεπιστήμια, που συμπεριλαμβάνεται στον αντιεκπαιδευτικό νόμο Κεραμέως - Χρυσοχοΐδη, την προηγούμενη εβδομάδα. Παρόμοια γεγονότα διαδραματίστηκαν στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης αλλά και στο Ν. Ηράκλειο στην Αθήνα, έπειτα από επιθέσεις ακροδεξιών παρακρατικών οργανώσεων.

Η απάντηση του αντιφασιστικού κινήματος ήταν άμεση και δυναμική. Την Τετάρτη 29/9 χιλιάδες κόσμος (περίπου 4.000) πλαισίωσε την αντιφασιστική συγκέντρωση στη Σταυρούπολη, η οποία κινήθηκε σε ολόκληρη την Σταυρούπολη. Σε συνέχεια αυτής της διαδήλωσης της 29ης Σεπτέμβρη, το Σάββατο 2/10 πραγματοποιήθηκε εκ νέου διαδήλωση στο πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά με περίπου 2.000 κόσμο. Το κράτος και η ακροδεξιά διαχείριση της παρούσας κυβέρνησης δεν θα μπορούσε να δεχτεί τη δυναμική παρουσία του κινήματος στον δρόμο. Τελείως απροκάλυπτα λοιπόν και χωρίς καμία αφορμή οι διμοιρίες των ΜΑΤ κινήθηκαν επιθετικά προςτο μπλοκ των αναρχικών δυνάμεων και κατόρθωσαν να αιχμαλωτίσουν δύο συντρόφους που συμμετείχαν στη διαδήλωση. Χτύπησαν το μπλοκ ώστε να τρομοκρατήσουν τους χιλιάδες που ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα και ήλθαν να διαδηλώσουν κατά της φασιστικής απειλής. Οι σύντροφοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, της οπλοφορίας, της αντίστασης κατά της αρχής, της απόπειρας (επικίνδυνης) σωματικής βλάβης σε βάρος δημοσίου υπαλλήλου και της φθοράς του εξοπλισμού του, καθώς και της απείθειας λόγω του οτι αρνήθηκαν να δώσουνε αποτυπώματα.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τον κοινωνικό ρόλο των φασιστικών μορφωμάτων, και γνωρίζουμε επίσης πως η μήτρα τους είναι το ίδιο το κράτος και η κυρίαρχη ιδεολογία, καθώς και ότι η φασιστική βία εκτονώνεται πάνω στους αγωνιστές πότε με τη μορφή των γκλομπ των μπάτσων δολοφόνων, και πότε με τα μαχαίρια παρακρατικών συμμοριών.

Εμείς ως αναρχικοί/κές και αντιφασίστες/τριες στεκόμαστε δίπλα στους συντρόφους μας, θα είμαστε στον δρόμο για να υπερασπιστούμε για άλλη μια φορά την ανθρωπιά και τη ζωή. Δηλώνουμε πως οποιαδήποτε κρατική πολιτική πριμοδότηση της φασιστικής εφεδρείας θα μας βρει απέναντι, σε κάθε πεδίο που αυτή εκφράζεται. Με όπλα μας την κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη, την οργάνωση στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τις σχολές φτιάχνουμε τις αντιστάσεις και οικοδομούμε έναν νέο κόσμο ισότητας και ελευθερίας.Η πάλη ενάντια στον σάπιο κόσμο της εξουσίας, του κράτους και του κεφαλαίου, ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις απαιτεί συνεχή και οργανωμένο αγώνα.

ΔΟΥΛΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΘΕΛΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΑΣ ΤΑΞΙΚΟΣ

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κάλεσμα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, Τετάρτη 19/10 στις 09.00

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ 2/10/21

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

diki apo stav

 


ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/10 ΣΤΙΣ 09.00

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ – ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

Δε θα πεθάνει μόνος, όπως δε θα πεθάνει και στις αίθουσες δικαστηρίων. Το τσάκισμα του φασισμού θα έρθει στον δρόμο από τον κόσμο του αγώνα και μόνο. Κλείνοντας 2 χρόνια πλέον από την καταδίκη της Χ.Α., της αναγνώρισής της ως εγκληματική οργάνωση και την φυλάκιση των ηγετικών στελεχών της, βλέπουμε τα ριζώματά της να αναδύονται ξανά στην επιφάνεια. Καταλαβαίνουμε λοιπόν, πως ο φασισμός, όπως και το κράτος, έχουν συνέχεια - ακριβώς γιατί ο ένας θρέφει το άλλο και αντίστροφα. Ο καπιταλισμός έχει ως δομικό του στοιχείο τον φασισμό και μπορεί να αναπαράγεται εξαιτίας αυτού, επομένως οι πανηγυρισμοί του αστικού δημοκρατικού τόξου περί τέλους του νεοναζιστικού μορφώματος γνωρίζουμε πως είναι αποκλειστικά ζήτημα επικοινωνιακό. Στην πρώτη κρίση, στις πρώτες πραγματικές κοινωνικές αντιδράσεις κεφάλαιο και κράτος θα παίξουν το χαρτί των φασιστών, κάνοντας τη βρώμικη δουλειά που χρειάζεται για την καταστολή των αγώνων. Προβάλλοντας ένα αντισυστημικό προσωπείο, οι φασίστες θα κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλά: θα προασπιστούν τα συμφέροντα των αφεντικών, θα χτυπήσουν το διεκδικητικό ταξικό κίνημα, θα χτυπήσουν τους/ις κατατρεγμένους/ες ενώ ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός θα εξακολουθεί να γεννάει κρίσεις που θα πληρώνουν οι καταπιεσμένοι/ες.

Φυσικά, οι φασίστες είναι εκεί έξω και όποτε βγαίνουν από τις τρύπες τους, τους κάνουμε ξεκάθαρο με κάθε τρόπο πως θα τους τσακίζουμε παντού. Σε σχολεία και σχολές, σε γειτονιές και χώρους δουλειάς. Η εμφάνισή τους στα περσινά περιστατικά της Σταυρούπολης, στις 2 Οκτώβρη, έδειξε πως πέρα από τις μικρές καταδρομικές τους επιθέσεις, όταν οι αντιφασίστες και οι αντιφασίστριες πήγαν μαζικά στις πλατείες που υποτίθεται έκαναν δικές τους, ήταν εξαφανισμένοι, χιλιάδες κόσμου φώναζε πως θα τους τσακίσει και η αστυνομία έκανε αυτό που ξέρει καλά και κάνει όλα τα χρόνια: τους προστάτευε, επιτέθηκε στους/ις αντιφασίστες/ριες και συνέλαβε δύο συντρόφους.

Παντού και πάντα η αγαστή συνεργασία μπάτσων φασιστών κάνει την δουλειά και των δύο ευκολότεροι, που σε τελική ανάλυση είναι μία: εντολοδόχοι του κράτους, σκυλιά των αφεντικών.

Ως αναρχικοί/ές βρισκόμαστε δίπλα στους συλληφθέντες και προτάσσουμε την ολοκληρωτική πάλη ενάντια σε κάθε είδους φασιστικό μόρφωμα. Με γνώμονα και κινητήριο δύναμη τον αντιφασιστικό αγώνα, τσακίζουμε τον φασισμό στις γειτονιές, στις σχολές, στα σχολεία, στους χώρους εργασίας και χτίζουμε έναν κόσμο απελευθερωμένο από ιεραρχικά ιδεολογήματα, θεμελιωμένο στην ισότητα και την ελευθερία.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΣΧΟΛΕΣ – ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητών/τριών Quieta Movere

 

afisa quieta antifa allileggii dikastiria 19102022

Τοποθεσία Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Πρόσφατα άρθρα