Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Θεσ/νίκη] Φοιτητική πορεία
Πέμπτη 20 Οκτώβριος 2022, 01:00pm
Επισκέψεις : 1022

Τους τελευταίους μήνες γίνεται ξεκάθαρη η στάση του κράτους απέναντι στα πανεπιστήμια, στις φοιτήτριες και τους φοιτητές. Βιώνουμε την πραγματικότητα ενόςαστυνομοκρατούμενου campus που μοναδικός του ρόλος είναι η καταστολή των φοιτητικών αγώνων και η εντατικοποίηση των σπουδών μας με την περιφρούρηση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης. Η υποτιθέμενη εγκατάσταση των ΟΠΠΙ - υπό την προστασία των ΜΑΤ σε καθημερινή βάση - στον χώρο του ΑΠΘ ανοίγει επίσης έναν δρόμο για την εφαρμογή των σχεδίων της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης σχετικά με τις διαγραφές, τα πειθαρχικά, τα τουρνικέ, την περιορισμένη σίτιση και στέγαση. Το κράτος παίζει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι καθώς στην πραγματικότητα η ΟΠΠΙ δεν εφαρμόζεται στην πράξη, δεν περιπολεί και δεν ελέγχει, απλώς υπάρχει πίσω από τις ασπίδες των ΜΑΤ. Χρέος μας είναι να υπερασπιστούμε το ανεπιστημιακό
άσυλο και να μην αφήσουμε τα πανεπιστήμια να γίνουν τα τσιφλίκια του κεφαλαίου μετατρέποντας την γνώση σε εμπόρευμα. Να καταστήσουμε σαφές πως υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει αντίσταση από πλευράς μας για ό,τι μας καταπιέζει και επιδιώκει την υπονόμευση των αγώνων και των διεκδικήσεων μας.

Θέλουμε μαζικές Γενικές Συνελεύσεις σε κάθε σχολή και ανοιχτά πλαίσια με στόχο την επανενεργοποίηση των φοιτητικών συλλόγων με όρους κινήματος και αγώνα, μακριά από κομματικές λογικές διαμεσολάβησης.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΜΠΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ

Φ.Σ. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

sf kinimatografou poreia 20102022


 

20/10 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ:
13:00 - Καμάρα
*Στηρίζουμε το μπλοκ του
Φ.Σ. Κινηματογράφου που έλαβε αγωνιστική απόφαση με ανοιχτό πλαίσιο στην γενική του συνέλευση

Το χθεσινό τραγικό συμβάν, κατά το οποίο φοιτητής εξαναγκάστηκε να καθήσει στο παράθυρο της αίθουσάς του λόγω έλλειψης θέσεων και έπεσε από τον 3ο όροφο καταλήγοντας στο νοσοκομείο, μας αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι κράτος και πρυτανικές αρχές δε δίνουν δεκάρα για την ανθρώπινη ζωή.

Όλο το προηγούμενο διάστημα που φωνάζουμε για αξιοπρεπείς συνθηκες σπουδών και φοιτητική μέριμνα, η απάντηση είναι μπατσοι, χημικά, συλλήψεις.

Την στιγμή, δηλαδή, που ένας άνθρωπος βρίσκεται στο νοσοκομείο, λόγω της υποστελέχωσης των πανεπιστημίων, το κράτος διατρανώνει την "ασφάλεια των φοιτητών" μεσα από την εγκατάσταση του στρατού της αστυνομίας εντός του ΑΠΘ.

Με την αρχή της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς και πριν καλά καλά, επιστρέψει το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας επιχειρείται η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας εντείνοντας όλο και περισσότερο την καταστολή στο ίδιο το πανεπιστήμιο. Μιλάμε λοιπόν για μία ακόμη έκφανση της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης αλλά και απαραίτητο συστατικό της στοιχείο ταυτόχρονα. Ήδη από τα προηγούμενο καιρό, μετράμε τουλάχιστον 200 συλλήψεις στη μάχη υπεράσπισης του ασύλου και δεκάδες μόνο τους τελευταίους μήνες στο ΑΠΘ.

Την ίδια στιγμή η ακρίβεια, οι δεκάδες καθημερινές επαναπροωθήσεις μεταναστ(ρι)ων, η επισφάλεια, η διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, η καταστολή της απεργίας των εργαζομένων της Μαλαματίνας που εδώ και ενάμιση μήνα με συλλογικούς, ταξικούς αγώνες διεκδικούν την επαναπρόσληψη 15 συναδέλφων τους, καθώς και την συλλογική σύμβαση εργασίας, η αστυνομοκρατία σε κάθε γειτονιά και η κρατική συγκάλυψη γυναικοκτόνων και βιαστών διαμορφώνουν τους χειρότερους όρους για τη ζωή της κοινωνικής βάσης. Όλα τα παραπάνω αποτελούν εκφάνσεις του σύγχρονου ολοκληρωτισμού και η μάχη ενάντιά του, τόσο στα πανεπιστήμια, τους χώρους εργασίας όσο και σε κάθε κοινωνικό πεδίο είναι μάχη όλων μας. Δε θα αφήσουμε τις σχολές μας να γίνουν στρατόπεδα των σωμάτων ασφαλείας. Η είσοδος των ΟΠΠΙ να μας βρει στις συνελεύσεις, στις καταλήψεις, στις διαδηλώσεις και στις συγκρούσεις.

Το κράτος έκανε την κίνησή του, να βγούμε οργανωμένα και αδιαμεσολάβητα στην αντεπίθεση, υπερασπιζόμενοι/ες το άσυλο και τα κεκτημένα αγώνα μας. Οργανώνουμε κινητοποιήσεις και κινήσεις αλληλεγγύης με τους φοιτητικούς συλλόγους και τα σχήματα στις σχολές μας, βρισκόμαστε στο δρόμο και σε οδοφράγματα με πείσμα. Ενάντια στους ταξικούς φραγμούς, την καταστολή και την πειθάρχηση.

Είναι καιρός να διαλέξουμε στρατόπεδο

Εσείς μιλάτε για κέρδη και ζημίες, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωες

Οργάνωση κι Αγώνας για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση

Αυτοοργάνωση αντίσταση αλληλεγγύη

Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους

Αναρχική συνελευση φοιτητών/τριών
QUIETA MOVERE

sunthimata prutaneia 19102022

Τοποθεσία Καμάρα