Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Βόλος] Συγκέντρωση στα δικαστήρια στο Βόλο για την υπόθεση του Β. Μάγγου
Παρασκευή 21 Οκτώβριος 2022, 09:00am
Επισκέψεις : 1097
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

APO panelladikiporeia volos 15 10 2022

 

ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΜΙΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ & ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

 

Στις 14/06/2020 ο Βασίλης Μάγγος δέχεται τα άγρια χτυπήματα των ένστολων δολοφόνων κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες της διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών από την LAFARGE / ΑΓΕΤ, μπροστά στα Δικαστήρια του Βόλου. Ο Βασίλης οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όπου συνεχίστηκε ο βάναυσος ξυλοδαρμός του, τόσο κατά τη διάρκεια μετακίνησής του, όπου αστυνομικοί συνέχισαν να τον χτυπούν στα τραύματά του, -σύμφωνα με μαρτυρία του πατέρα του Γιάννη Μάγγου-, όσο και κατά τη διάρκεια κράτησής του στο άντρο των αστυνομικών αρχών -τα γραφεία της ασφάλειας, όπου λαμβάνουν χώρα εκφοβισμοί, κακοποιήσεις και βασανιστήρια αγωνιστών και αγωνιστριών-, με την κορύφωση του βασανισμού και τον εξευτελισμό του από τη συμμορία του τότε Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρυσοχοΐδη. Η αστυνομία επέλεξε να παρατήσει έξω από το τμήμα τον Βασίλη χτυπημένο και σε άθλια κατάσταση, ενώ ο ίδιος ζητούσε επανειλημμένα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, προκειμένου να μην υπάρξει σύνδεση των τραυμάτων που έφερε με τις εγκληματικές πρακτικές κράτησης και ανάκρισης που γνωρίζουμε όλοι ότι χρησιμοποιεί η αστυνομία. Με την βοήθεια φίλων και οικογένειας μεταφέρθηκε, λίγες ώρες μετά στο νοσοκομείο με επτά σπασμένα πλευρά, θλάση στο συκώτι και στη χολή, ψυχολογικά καταρρακωμένος και νοσηλεύτηκε για τέσσερις μέρες. Ένα μηνά μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του ο Βασίλης Μάγγος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του. Αυτά τα ισχυρά χτυπήματα μπορεί, όπως δήλωσε και η οικογένειά του, να μην ήταν η άμεση αιτία της κατάληξής του όμως είναι γεγονός ότι το Υπουργείο του Χρυσοχοΐδη ενώ δεν βρήκε να πει μια λέξη για τον ανηλεή ξυλοδαρμό αυτού του ανθρώπου έσπευσε να αποποιηθεί τις όποιες ευθύνες πριν το σώμα του νεκρού παγώσει. Είναι αδίστακτοι και διαμορφώνουν μέρα με τη μέρα το κλίμα για τις επερχόμενες κρατικές δολοφονίες.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το θάνατο του Βασίλη Μάγγου, στις 16/06/2021, οι γονείς του υποβάλλουν μήνυση κατά των βασανιστών του παιδιού τους. Η συνέχεια δεν μας δημιουργεί καμία έκπληξη, αφού εισαγγελείς, δικαστική αρχή και αστυνομία σπεύδουν να συγκαλύψουν και να κουκουλώσουν την υπόθεση που βάζει στο στόχαστρο την εγκληματική δράση των κρατικών συμμοριτών της ΕΛΑΣ. Συγκεκριμένα η μήνυση υποβλήθηκε ενάντια δύο αστυνομικών- που γνώριζαν τα ονόματά τους- και των υπόλοιπων αγνώστων που συμμετείχαν στον βασανισμό και την κακοποίηση του Βασίλη. Ωστόσο, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου Παπαϊωάννου αποφασίζει να ασκήσει αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη, μη λαμβάνοντας υπόψη τους αυτόπτες μάρτυρες που βρήκαν τον Βασίλη σακατεμένο και εγκαταλειμμένο έξω από το αστυνομικό τμήμα, εις βάρος μόνο 3 αστυνομικών και με μόνη κατηγορία «πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης», οδηγώντας την υπόθεση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο με δικάσιμο στις 21/10/2022. Να σημειώσουμε εδώ, πως η αστική δικαιοσύνη βρίσκει πάντα «παραθυράκια», όταν βρίσκονται υπό απειλή οι προστατευόμενοι του κράτους και των αφεντικών (μπάτσοι, παιδοβιαστές, φασίστες, βιαστές, μεγαλοεπιχειρηματίες), ενώ λοιδορεί τους δολοφονημένους και καταδυναστεύει τους από τα κάτω που τολμούν να τα βάλουν με τους έχοντες την εξουσία. Οι γονείς του Βασίλη συνεχίζουν τον αγώνα ασκώντας έφεση, η οποία και απορρίφθηκε από την αντιεισαγγελέα Βαΐτση. Η αστυνομία σε αγαστή συνεργασία με την εισαγγελία επιχειρεί την απόκρυψη της απορριπτικής διάταξης -την οποία διέθετε από τις 12/08/2022- και την καθυστέρηση προσκόμισης στην οικογένεια, ώστε να μην προλάβει μέχρι 21/10 να εκδικαστεί η προσφυγή στον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, η οποία και εκκρεμεί ακόμη.

Σήμερα, που η κρατική και καπιταλιστική επίθεση στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία κλιμακώνεται, τα κρατικά κατασταλτικά επιτελεία στοχεύουν στο χτύπημα του κόσμου που ορθώνει το ανάστημά του απέναντι στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα και καταστέλουν με μανία κάθε αγωνιστική δραστηριότητα που επιχειρεί να καταδείξει τον σάπιο κόσμο της εξουσίας και να τον ανατρέψει. Από τη δολοφονική επίθεση στο 3ο Ελευθεριακό Φεστιβάλ Κατειλημμένων χώρων και συλλογικοτήτων με χρήση ασφυξιογόνων στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου που παρακολουθούσαν 6.000 άνθρωποι εντός του ΑΠΘ, το χτύπημα εργατικών και απεργιακών κινητοποιήσεων, όπως στο εργοστάσιο της Μαλαματίνας στη Θεσσαλονίκη, τις συλλήψεις και τους ξυλοδαρμούς από τις δυνάμεις καταστολής που έχουν στρατοπεδεύσει σε πάρκα, πλατείες, λόφους και πανεπιστήμια μέχρι τα συνεχή και άγρια χτυπήματα των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας και τα κατασκευασμένα κατηγορητήρια και τις διώξεις εναντίον αναρχικών αγωνιστών.

Απέναντι στην οργανωμένη επίθεση του κράτους και του κεφαλαίου και την κρατική βια και τρομοκρατία, η μόνη λύση βρίσκεται στην Οργάνωση του αγώνα των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων. Μέσα από αδιαμεσολάβητους αντιιεραρχικούς και ακηδεμόνευτους αγώνες από τα κάτω, μπορούμε να περάσουμε στην αντεπίθεση ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση και την καταστολή, να παλέψουμε για την ανατροπή του κόσμου της εξουσίας με κατεύθυνση την κοινωνική επανάσταση. Να ξαναφτιάξουμε τη ζωή με βασικά συστατικά την κοινωνική αλληλεγγύη, τη συνεργασία, χωρίς αφεντικά και δούλους για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας, ειρήνης και δικαιοσύνης.

 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ- ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

τη φρικτή κακοποίηση και τον βασανισμό του Β. Μάγγου από τα ΜΑΤ.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΟΣ- ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ!

 

Πανελλαδική Πορεία:

Σάββατο 15/10, 12:00 στην πλ. Ελευθερίας (Βόλος)

-αναχώρηση από Θεσσαλονίκη 15/10 στις 08:30, Άγαλμα Βενιζέλου, τιμή 10 ευρώ το άτομο

Τηλέφωνο επικοινωνίας για κρατήσεις θέσεων 690 777 9013

Συγκέντρωση:

Παρασκευή 21/10, 9:00 στα δικαστήρια Βόλου

 

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση- Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Τοποθεσία Δικαστήρια Βόλου