Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Αθήνα] Επόμενη διαδικασία της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας
Τρίτη 04 Οκτώβριος 2022, 05:00pm
Επισκέψεις : 674
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση

Έναν μήνα μετά την πρώτη εμφάνιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις πύλες του ΕΚΠΑ, ο συλλογικός αγώνας τον φοιτητών απέδειξε πως δεν υποχωρεί μπροστά στην καταστολή του κράτους. Η αναδίπλωση που βλέπουμε στο ΕΚΠΑ είναι μια κλασική τακτική, προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις των αγωνιζόμενων. Όμως, ας μην ξεχνάμε πως πριν ακόμη από την ψήφιση του ν. 4777, είχε τεθεί ως βασική προϋπόθεση εισόδου της ΟΠΠΙ η εγκατάσταση τουρνικέ και καμερών στις σχολές, κάτι που ακόμη δεν έχει γίνει, και που το κράτος θα επιδιώξει να υλοποιήσει με τη πρώτη ευκαιρία

Παρ' όλ' αυτά, με τη ψήφιση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, μια σειρά από αναδιαρθρώσεις στον χώρο του πανεπιστημίου βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή, όπως η ΕΒΕ, το ν + ν/2, η διακοπή δωρεάν παροχής συγγραμμάτων, τα πειθαρχικά, οι συγχωνεύσεις τμημάτων. Ακόμη, ας έχουμε κατά νου ότι ο νέος νόμος πλαίσιο για τα πανεπιστήμια έχει περάσει, και πως από το ξεκίνημα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς θα αρχίσει να εφαρμόζεται, πλήττοντας σοβαρά το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας, φέρνοντας την ιδιωτικοποίηση των σχολών από την πίσω πόρτα.

Όσες κι αν είναι οι τεχνικές αποπροσανατολισμού που εφαρμόζει το κράτος, εμείς οφείλουμε να βρισκόμαστε σε μια διαρκή κίνηση, με βασικό σκοπό την οργάνωση των φοιτητών, οριζόντια και από τα κάτω. Πάντα προτάσσοντας την αλληλεγγύη, την αυτο-οργάνωση και την μαχητική αντίσταση, για έναν ακηδεμόνευτο αγώνα, ενάντια στην υπάρχουσα εκπαιδευτική διαδικασία και την αναδιάρθρωσή της.

Γι' αυτό και καλούμε την Τρίτη 5:00 μ.μ. στην πίσω αυλή της Α' ΦΕΠΑ (Ούλωφ Πάλμε) σε ανοιχτή συνέλευση της Πρωτοβουλίας Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας για την συνέχιση και οργάνωση του αγώνα μέσα και έξω από τις σχολές μας.Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας