Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

[Αθήνα | α/α στέκι Αντίπνοια] Κάλεσμα στα δικαστήρια Ευελπίδων | Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022
Τετάρτη 28 Σεπτέμβριος 2022, 08:00am
Επισκέψεις : 1345
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Επικοινωνία https://stekiantipnoia.squathost.com/

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

Τα ξημερώματα της 20ης Σεπτέμβρη το πάρκο Κύπρου και Πατησίων περικυκλώνεται από αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες με εντολή του δήμου Αθηναίων και του δημάρχου Κ.Μπακογιάννη, αφού προσέρχεται ο εργολάβος και το συνεργείο της Unison, επιτίθονται στα μέλη της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων και σε αλληλέγγυους που βρίσκονται συγκεντρωμένοι ενάντια στα σχέδια ανάπλασης που στοχεύουν στην περίφραξη, ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση του χώρου και στην παράδοσή του στις ιδιωτικές εταιρίες.

Οι κατασταλτικές δυνάμεις χτυπάνε τους συγκεντρωμένους, ο ένας εκ των οποίων μεταφέρεται στο νοσοκομείο με χτυπήματα στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα και συλλαμβάνουν έξι αγωνιστές/στριες που τους αποδίδονται οι κατηγορίες της βίας κατά αστυνομικών, της εξύβρισης από κοινού και της απείθειας.

Η επιχειρούμενη ανάπλαση του Πάρκου Κύπρου και Πατησίων αποτελεί κομμάτι των αντικοινωνικών σχεδιασμών κράτους, δήμου και επενδυτών που στοχεύουν στην ιδιοποίηση και τον έλεγχο των δημόσιων χώρων ευρύτερα, καθώς και των χώρων αστικού πρασίνου στην Αθήνα. Από το πάρκο Κύπρου και Πατησίων, τον λόφο του Στρέφη, την πλατεία Εξαρχείων και το πάρκο Δρακοπούλου μέχρι την Ακαδημία Πλάτωνος και τον λόφο του Φιλοπάππου.

Απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται η κοινωνία από κράτος και κεφάλαιο, ως μέρος του αδιαπραγμάτευτου και συνεχούς αγώνα για ζωή και αξιοπρέπεια θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο, ανοιχτό και κοινωνικό χαρακτήρα των πάρκων, των λόφων και των πλατείων μας, θα συνεχίσουμε με όπλο μας την αλληλεγγύη ενάντια στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία.

Αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

 

 

308069560 466696902167714 4567902988907380709 n

Τοποθεσία Κτήριο 7, Ευελπίδων