Η πανδημία του κορονοϊού επηρεάζει όλες τις χώρες και θα έχει αντίκτυπο – άμεσα ή έμμεσα – στις ζωές δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Είναι σημαντικό, παρά την κρίση την οποία βιώνουμε, να κρατήσουμε ζωντανή την κριτική μας σκέψη, να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση και πως να την αντιμετωπίσουμε και να φανταστούμε λύσεις για την εποχή μετά την κρίση.

Η IWA είναι η Διεθνής Ένωση Εργαζομένων. Ενώνει εργαζομένους από όλο τον κόσμο, οι οποίοι οργανώνονται σε εθνικά τμήματα και αναγνωρίζουν τις αρχές, τις τακτικές και τους σκοπούς του αναρχοσυνδικαλισμού. Θέλουμε να συνεισφέρουμε σε αυτή την αναγκαία δουλεία που περιλαμβάνει την συλλογική κριτική έκφραση σκέψεων σχετικά με την κατάσταση.

Στο παρόν δελτίο, έχουμε συλλέξει κείμενα που παράχθηκαν από τα τμήματα της IWA ή από ομάδες με τις οποίες βρισκόμαστε κοντά (ιδεολογικά), οι οποίες είναι ενεργές και δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης. Αυτά τα κείμενα αναδεικνύουν ότι η κατάσταση συνολικά είναι η ίδια παντού στον κόσμο : απουσία μέσων (εξοπλισμού), έλλειψη κατάρτισης, το προσωπικό θυσιάζεται εξαιτίας των απροετοίμαστων υπηρεσιών υγείας οι οποίες καταστρέφονται επί χρόνια στο όνομα της «αποτελεσματικής διαχείρισης» και της «οικονομικής κερδοφορίας». Σήμερα βλέπουμε την αποτελεσματικότητα αυτών των αναδιαρθώσεων…απόλυτη πανωλεθρία…Αυτή η αποδιοργάνωση και αυτό το χάος δεν είναι προϊόντα της τύχης, ούτε ευθύνονται οι αναρχικοί γι αυτά. Είναι τα αποτελέσματα της συνδυασμένης δράσης του Κράτους και του Καπιταλισμού. Προκειμένου να σώσουμε την ανθρωπότητα, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να οργανωθούμε συλλογικά έτσι ώστε να βάλουμε τέλος στο κράτος και τον καπιταλισμό.

«Η αναρχία είναι η υψηλότερη έκφραση της τάξης» (Ε. Ρεκλί)
Ας τελειώνουμε με το χάος του Κράτους και του Καπιταλισμού!

*Η μετάφραση της παρούσας μπροσούρας της IWA/AIT έγινε από τον Ανδρέα Κ. και η έκδοση πραγματοποιήθηκε από τον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο Επί τα Πρόσω στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 7 χρόνων λειτουργίας του (6-7-8 Νοέμβρη 2020)

 

 


Πρόσφατα άρθρα