Πανί σε ρώσικα & ελληνικά που κρεμάστηκε στην Αριστοτέλους από τον Τοπικό Συντονισμός Θεσσαλονίκης της Α.Π.Ο. - Ο.Σ.


Στις 21/9/2022 η ρωσική κυβέρνηση κήρυξε μερική επιστράτευση, με σκοπό να καταφέρει να αναπληρώσει τις τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, αποτέλεσμα μιας πολεμικής σύρραξης που διαρκεί εδώ και οχτώ μήνες.


Η είδηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με χιλιάδες ανθρώπους να διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα και εκατοντάδες από αυτούς να συλλαμβάνονται και να αντιμετωπίζουν ξυλοδαρμούς και κατηγορίες που τους εξασφαλίζουν δυσβάσταχτες ποινές φυλάκισης. Η καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και η απαξίωση της ανθρώπινης ζωής αποτελεί ένα βασικό χαρακτηριστικό κάθε πολεμικής σύρραξης.


Χιλιάδες άνθρωποι και τις δύο πλευρές των συνόρων συλλαμβάνονται και οδηγούνται υποχρεωτικά στα χαρακώματα για να πεθαίνουν κάτω από την γαλαζοκίτρινη ουκρανική ή την τρίχρωμη ρωσική σημαία. Οι φωνές της αντίστασης όμως όλο και πληθαίνουν και εμείς οφείλουμε να σταθούμε δίπλα σε αυτούς που σε Μόσχα και Κίεβο υψώνουν τις φωνές τους ενάντια στον ολοκληρωτισμό και στον πόλεμο, ενάντια στις εθνικές αφηγήσεις που χωρίζουν τους λαούς και γεμίζουν τις τσέπες των αφεντικών


ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ - ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΟΒΙΔΕΣ
ΟΥΤΕ ΜΕ ΡΩΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΝΑΤΟ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

 

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

 

APO thessaloniki epistrateusi rossia septembris 2022


Πρόσφατα άρθρα