Σε συνέχεια της επίθεσής της η εταιρεία προχώρησε και σε μηνύσεις και στους 24 απολυμένους εργαζόμενους με τις οποίες τους κατηγορεί μεταξύ άλλων για δυσφήμιση και δολιοφθορές. Ταυτόχρονα απειλεί τους υπόλοιπους 197 εργαζομένους που συμμετέχουν στην επίσχεση εργασίας που πραγματοποιείται από 1 Γενάρη πως θα έχουν την ίδια τύχη με τους απολυμένους συναδέλφους τους αν συνεχίσουν την επίσχεση. Να σημειωθεί πως στην επίσχεση εργασίας συμμετέχει το 98% των εργαζομένων

 

Μετά από την επίθεση της αστυνομίας στις 21/12 και ένα δυναμικό αγώνα οποίος κατάφερε συσπείρωσε ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνία και όχι μόνο. Οι εργαζόμενοι της Kavala oil συνεχίζουν τον αγώνα τους και τη νόμιμη επίσχεση εργασίας μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του σωματείου

Μπορεί η Energean να επιχείρησε με τις 24 παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις, να αιφνιδιάσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους αλλά κατάφερε το ακριβώς αντίθετο. Να μας επιβεβαιώσει για τις προθέσεις της και να μας συσπειρώσει απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία που επιδεικνύει.

Με ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. απαντούμε με μια φωνή

«ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ».

Τα τηλέφωνα από υψηλά στελέχη και τα «ταξίματα» για να απαρνηθούμε τις ηθικές μας αξίες και την αξιοπρέπεια μας θα βρίσκουν τοίχο ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ, με μοναδικό στόχο την πλήρη επαναλειτουργία του ΠΡΙΝΟΥ με ασφάλεια για τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία, όπως λειτουργεί 40 χρόνια τώρα με άριστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Οι εργαζόμενοι διαμηνύουμε για ακόμη μία φορά ότι δεν εγκαταλείψαμε και δεν θα εγκαταλείψουμε τις θέσεις εργασίας μας, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίσουμε την νόμιμη επίσχεση της εργασίας μας μέχρι η εργοδότρια να δεσμευτεί ότι θα επαναφέρει τις διαδικασίες και τους κανόνες ασφαλείας και ότι θα σεβαστεί τον Κανονισμό Εργασίας, τους Νόμους και τις Διεθνείς Συνθήκες.
Καλούμε όλους τους φορείς και την συντεταγμένη Πολιτεία να πάρουν θέση στα όσα άκρως επικίνδυνα για τους εργαζόμενους και την ευρύτερη περιοχή διαδραματίζονται στα πετρέλαια Καβάλας με αποκλειστική ευθύνη της Energean, που ενώ πρέπει να διαχειρίζεται τα κοιτάσματα πετρελαίου σύμφωνα με τον Ν.2779/99, συμπεριφέρεται ως αυταρχικός ιδιοκτήτης, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και ασφάλειας και επιβάλλοντας συνθήκες τριτοκοσμικές στην λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Η παρέμβαση πρέπει να είναι άμεση γιατί είμαστε σίγουροι ότι, αν δεν αποκατασταθεί η ασφαλής λειτουργία των εγκαταστάσεων, πολύ γρήγορα θα δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες συνθήκες για την περιοχή.

Όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πρέπει να δράσουν και να αποκαταστήσουν την νομιμότητα θέτοντας κάθε πλευρά έναντι των ευθυνών της.

Είμαστε και παραμένουμε υπεύθυνα θετικοί σε κάθε καλόπιστη διάθεση διαλόγου για να ξεπεράσουμε προβλήματα και να οδηγηθούμε σε λύσεις με αξιοπρέπεια, επαγγελματισμό και κοινωνική ευθύνη και προσφορά.

Η απάντηση μας όμως απέναντι στις σημερινές απολύσεις τις Energean, που σκοπό έχουν να εκδικηθούν και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, είναι μία και μοναδική: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.


Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ
ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΙΝΔΥΝΟ».

 


Πρόσφατα άρθρα