Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

"Η αιτία έγκειται στο σύστημα ανισότητας της ατομικής ιδιοκτησίας, στο Κράτος και την Εκκλησία, στο σύστημα που νομιμοποιεί την κλοπή, τη δολοφονία και την κακοποίηση των αθώων γυναικών και των ανήμπορων παιδιών"
Emma Goldman

Σε ένα εξουσιαστικό σύστημα που έχει ανάγκη καταπιεσμένους/ες για να μπορεί να ελέγχει και να εξουσιάζει με σκοπό την επιβίωσή του και την αύξηση της δύναμής του δεν θα μπορούσε σε καμία των περιπτώσεων να ενδιαφέρεται πραγματικά για το σπάσιμο των έμφυλων διαχωρισμών και ρόλων.

Εν καιρώ πανδημίας, η κρατική διαχείριση της υγειονομικής αυτής κρίσης, ήταν τέτοια που το μόνο που προσπάθησε να κάνει ήταν να περισώσει τον καπιταλισμό και την οικονομία. Μέσα σε αυτή τη συγκυρία, το εξουσιαστικό πατριαρχικό καπιταλιστικό σύστημα επιτίθεται ακόμα περισσότερο στις γυναίκες των πληβειακών στρωμάτων. Μέσα σε έναν μόλις χρόνο ταυτόχρονα με την επίταση της ταξικής εκμετάλλευσης των εργαζόμενων γυναικών, παρακολουθήσαμε να έρχονται στη δημοσιότητα 13 γυναικοκτονίες, απόπειρες βιασμού, βιασμοί, υποθέσεις trafficking με τη συγκάλυψη της αστυνομίας και των πολιτικών της προϊσταμένων, συγκάλυψη κυκλωμάτων παιδικής πορνογραφίας και παιδοβιασμού, καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και βασανισμούς μέσα σε αστυνομικά τμήματα.

Δεν έχει τελειώσει ο χρόνος ακόμα και σε κάθε μήνα αντιστοιχεί τουλάχιστον από 1 γυναικοκτονία. Ονόματα γυναικών και μέρη της Ελλάδας στιγμάτισαν τη μνήμη μας και δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ. Κάρολαιν, Γαρυφαλλιά, Κωνσταντίνα, Ελένη, Μόνικα Φολέγανδρος, Πετράλωνα, Γλυκά Νερά, Μακρυνίτσα, Δάφνη, Αγία Βαρβάρα, Χανιά, Θεσσαλονίκη, Κυπαρισσία. H πατριαρχία είναι τόσο καλά ριζωμένη στην κοινωνία που συνεχίζει να δολοφονεί και θα συνεχίζει μέχρι να παταχθεί οριστικά κάθε μορφής εξουσίας.

Η ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Μέσα στις συνθήκες προϊούσας αποσύνθεσής του, το εξουσιαστικό πατριαρχικό καπιταλιστικό σύστημα επιτίθεται, προωθώντας τη βία εναντίον των γυναικών, κυρίως εκείνων που ανήκουν στα κατώτερα κοινωνικά στρώματα, με στόχο την καθυπόταξή τους. Η πατριαρχική βία είναι συστημική βία και είναι οργανικό κομμάτι του εξουσιαστικού και καπιταλιστικού κόσμου. Αποτελεί ένα ακόμα όπλο στην φαρέτρα του συστήματος για τη διαίρεση των καταπιεσμένων, για τη διάχυση του κοινωνικού κανιβαλισμού και την επιβολή της σιωπηρής αποδοχής των ανισοτήτων που το ίδιο αναπαράγει.

Η αντιμετωπιση της εμφυλης βίας περνάει μέσα από τον αγώνα για τη γυναικεία χειραφέτηση, ενάντια στο κράτος το κεφάλαιο και κάθε μορφής εξουσία.

Εμείς, ως αγωνίστριες, ως αναρχικές και ως γυναίκες οργανωνόμαστε και συλλογικοποιούμαστε απέναντι στο κράτος, τον καπιταλισμό και την πατριαρχία. Προτάσσουμε την οργάνωση των από τα κάτω και τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν, την οργανωμένη ταξική αντεπίθεση των εκμεταλλευόμενων, γυναικών και ανδρών, για την ανατροπή του κόσμου της πατριαρχίας, του κράτους και του καπιταλισμού, για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/12, 17:00 ΚΑΜΑΡΑ

Ελεύθερες Γυναίκες - Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό «Μαύρο & Κόκκινο», μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

eleutheresgunaikes maurokokkino dekembris 2021


Πρόσφατα άρθρα