Ενημέρωση & φωτογραφίες από τη συμμετοχή της Σ.Α.Κ.Τ.Χ στην αντιφασιστική – αντικρατική – αντικαπιταλιστική διαδήλωση της 6ης Νοέμβρη

 

Το Σάββατο 6/11 ως Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση συμμετείχαμε στην αντιφασιστική- αντικρατική- αντικαπιταλιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε σε γειτονιές του κέντρου της Αθήνας, συγκροτώντας αναρχικό μπλοκ με πανό “Κράτος- ΜΜΕ- παρακρατικοί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί. Θάνατος στο φασισμό, το κράτος και τον καπιταλισμό”. Πριν την προγραμματισμένη συγκέντρωση ισχυρή αστυνομική δύναμη με ΟΠΚΕ, ΜΑΤ και αύρα βρισκόταν ήδη περιμετρικά της πλατείας Βικτωρίας, ενώ πάνω σε αυτή πραγματοποιούνταν εξακριβώσεις μέχρι τη στιγμή που άρχισαν να συγκεντρώνονται οι διαδηλωτές. Ως συνέλευση κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μοιράσαμε το κείμενο καλέσματος στην αντιφασιστική διαδήλωση ( https://saktx.espivblogs.net/2021/10/28/kratos-mme-parakratikoi-ola-ta-katharmata-doyleyoyne-mazi/ ) και την προκήρυξή μας για τα πρόσφατα κρατικά και καπιταλιστικά εγκλήματα ( https://saktx.espivblogs.net/2021/11/02/kratos-kai-kefalaio-dolofonoyn/ ), ενώ αναρτήσαμε πανό με σύνθημα “Δολοφονίες εργατών, πνιγμοί στο Αιγαίο, σφαίρες στο ψαχνό. Κράτος και κεφάλαιο δολοφονούν”.

Η διαδήλωση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 400 άτομα, κινήθηκε επί της Αχαρνών προς τον Αγ. Παντελεήμονα και κατέληξε μέσω της Λιοσίων στον σταθμό του μετρό “Αττική”. Παρά την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων μπροστά και πίσω από την πορεία, υπήρχε δυνατός παλμός και φωνάζονταν διαρκώς αντιφασιστικά και αντικρατικά συνθήματα.

Σήμερα που η κοινωνία υφίσταται ένα ισχυρό πλήγμα εξαιτίας της δολοφονικής κρατικής διαχείρισης της πανδημίας, ενώ παράλληλα επιταχύνεται το ρήμαγμα της κοινωνικής βάσης με την αποστέρηση των αναγκαίων κοινωνικών αγαθών και τη λεηλασία της φύσης, οι φασιστικές παρακρατικές συμμορίες εμφανίζονται στο δημόσιο χώρο ως εργαλείο στο πλαίσιο της ευρύτερης αντι-εξεγερτικής κρατικής στρατηγικής.

Ως αναρχικοί δεν ξεχνάμε πως ο αγώνας ενάντια στον φασισμό κερδίζεται στους δρόμους και είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού αγώνα ενάντια στον καπιταλισμό και το κράτος, του αγώνα ενάντια στις ανισότητες, την ιεραρχία, τους διαχωρισμούς, τον κοινωνικό εκφασισμό και τον κρατικό ολοκληρωτισμό. Η μόνη απάντηση απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό και το φασισμό που γεννά και θρέφει ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού είναι η οργάνωση του αγώνα για μια νέα κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας, του αγώνα για την κοινωνική επανάσταση.

Η επόμενη διαδικασία της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Νοέμβρη στις 19.30, στην ΑΣΟΕΕ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

Οργάνωση και αγώνας για την κοινωνική επανάσταση

 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

 

antifa saktx

viktoria2

viktoria3

viktoria4

viktoria5

viktoria6

viktoria7

viktoria8

viktoria9

viktoria10

viktoria11