Μέσα σε μία περίοδο υγειονομικής-οικονομικής κρίσης και έξαρσης των κρουσμάτων και διασωληνωμένων της Covid-19 η κυβέρνηση επιτείνει την εγκληματική πολιτική της απολύοντας υγειονομικούς, χωρίς να αυξάνει τις ΜΕΘ και τον προϋπολογισμό για την δημόσια υγεία. Απέναντι στην πανδημία η μόνη απάντηση της ΝΔ είναι τα λοκ-ντάουν, η καταστολή, η υποστελέχωση και η περιστολή εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Η σχεδόν ολοκληρωτική απουσία του κράτους από τη διαδικασία ιχνηλάτησης κρουσμάτων, η αδιαφορία σε σχέση με τις πιθανές εστίες μετάδοσης του ιού και η εναπόθεση ευθυνών αποκλειστικά στους πολίτες μέχρι την εμμονική άρνηση ουσιαστικής ενίσχυσης της δημόσιας υγείας με το απαιτούμενο προσωπικό, τις απαιτούμενες υποδομές και την ταυτόχρονη προστασία των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων στον χώρο της υγείας έφεραν εκατόμβες νεκρών και τεράστιες απώλειες στην κοινωνία.
 
Στην περιοχή μας τα χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης και απαξίωσης του νοσοκομείου έχουν φέρει την κατάσταση σε έσχατο σημείο, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου και την περίθαλψη των ασθενών. Στην προοπτική που θέλει κλείσιμο δομών περίθαλψης και ιδιωτικοποίηση των πάντων μόνη απάντησή μας αυτή των συλλογικών αγώνων μαζί με τον λαό της Βοιωτίας, τα σωματεία, τους συλλόγους, τους υγειονομικούς και τα όργανά τους,
Γι’ αυτό σήμερα 2/9 η συλλογικότητα της Σφήνας προέβη σε κρέμασμα πανό στο Νοσοκομείο της Θήβας το οποίο ανέγραφε ‘ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ’. Με την κίνησή μας αυτή θέλουμε να καταστήσουμε ξεκάθαρη την πλήρη αντίθεσή μας απέναντι στα σχέδια της ΝΔ να κλείσει τα νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής (Θήβας-Λιβαδειάς). Η δημόσια υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό αδιαπραγμάτευτο.
 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ
 
ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
 
 
 
thiva2

Πρόσφατα άρθρα