Αναδημοσίευση από την σελίδα Ταξική Παρέμβαση εργαζομένων επισιτισμού

Οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες δεν είναι ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται

Ως Ταξική Παρέμβαση εργαζομένων επισιτισμού, βρισκόμαστε αλληλέγγυες/οι με τον αγώνα των φοιτητών και των εκπαιδευτικών απέναντι στο κατάπτυστο νομοσχέδιο που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση και της επιπλέον καταστολής που αυτό θα φέρει.

Το καλοκαίρι του 2020, ψηφίστηκε στην βουλή ο νόμος για τις διαδηλώσεις, βάσει του οποίου επιχειρείται η εγκληματοποίηση και ο περιορισμός τους. Η αστυνομία με βάση το εν λόγω νομοσχέδιο απαιτεί τον ορισμό του “υπεύθυνου διοργανωτή” - ο οποίος εκτός από τα στοιχεία ταυτότητας θα πρέπει να δημοσιοποιεί στις αρχές την ώρα, την ημερομηνία, το δρομολόγιο και το περιεχόμενο της διαδήλωσης, ώστε αυτή να κρίνει, μαζί με τον αρμόδιο της δικαστικής εξουσίας, αν θα την εγκρίνουν ή όχι, ή αν θα την διαλύσουν, ανάλογα με το αν «διαταράσσεται η κοινωνικοοικονομική ζωή της εκάστοτε περιοχής». Από την ψήφιση του το καλοκαίρι φτάνουμε στην εφαρμογή του στα τέλη Ιανουαρίου, με την πρώτη δίωξη που ασκείται στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους και ο πρόεδρος της κατηγορείται για απείθεια.

Από τις πρώτες 100 ημέρες μετά τον Ιούλιο του 2019, όπου και προέκυψε η νέα διακυβέρνηση του τόπου είχε αρχίσει να ξετυλίγεται το πλέγμα της καταστολής. Ενδεικτικά αναφέρουμε την αστυνομική κατοχή της γειτονιάς των Εξαρχείων, τα τελεσίγραφα και τις εκκενώσεις πολιτικών και προσφυγικών καταλήψεων και τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις. Με την έξαρση της πανδημίας το 2020 έρχεται η ευκαιρία να εφαρμοστεί το αστυνομικό κράτος που ονειρεύονταν. Αντί για προσλήψεις στην δημόσια υγεία και θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το κράτος αποφασίζει να προσλάβει μπάτσους και να σκαρφιστεί νέες υπηρεσίες στην αστυνομία που σαν σκοπό έχουν την καταστολή των αγωνιζόμενων ανθρώπων (υπηρεσία ΟΔΟΣ και προσπάθεια σύστασης πανεπιστημιακής αστυνομίας). Αστυνομικές δυνάμεις στα πλαίσια των απαγορεύσεων για την μη διασπορά της Covid-19 χτυπάνε νεολαίους σε πλατείες, επικυρώνουν τις απαγορεύσεις των συναθροίσεων στις 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη του 2020 προβαίνοντας σε εκατοντάδες προσαγωγές σε όλη την επικράτεια, καταστέλλουν τους αλληλέγγυους προς την απεργία πείνας του αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα και πιστώνουν χιλιάδες ευρώ σε πρόστιμα στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες.

Η πρόσφατη δίωξη του πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ αλλά και οι αναφορές σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την δημιουργία δικογραφίας για την μεγάλη διαδήλωση των φοιτητών/τριών, μας δείχνουν ότι οι κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις βρίσκονται στο απόσπασμα. Από κοινού κράτος και αφεντικά προσπαθούν να φοβίσουν τον κόσμο του αγώνα, ώστε να υποταχθεί μπροστά στα εγκληματικά τους σχέδια. Από κοινού και εμείς οι εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, φοιτητές/τριες, μετανάστες/τριες πρέπει να οργανώσουμε την απάντηση μας, να βάλουμε οδόφραγμα στις κατασταλτικές ορέξεις των από τα πάνω.

Εμείς μάθαμε ότι οι απαγορεύσεις και η τρομοκρατία σπάνε στους δρόμους, από την απεργία της 26η Νοέμβρη, τις συγκεντρώσεις στο υπουργείο εργασίας εργαζομένων του κλάδου μας μέχρι τις κινήσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα και τις μεγάλες κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στα νέα σχέδια του κράτους και της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια. Απέναντι στον ολοκληρωτισμό, απάντηση η μαζική ταξικοί και κοινωνικοί αγώνες.

Αλληλεγγύη με τους φοιτητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς που μάχονται για μια παιδεία που να μας χωράει όλους/ες

Απέναντι στην καταστολή, οργάνωση και αγώνας για έναν συνδικαλισμό ταξικό, μαχητικό, ακηδεμόνευτο

ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ εργαζομένων επισιτισμού
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Πρόσφατα άρθρα